Přejít na obsah

stříbrná Octa 1.9 TDI 81Kw

Doporučené příspěvky

No s tím servisem to tak úplně jednoduchý není. Já jsem měl jako druhé auto o1 ASZ, pak jsem si pořídil bordel mez wraty (bmw e87, 120d) s tím, že servis nebude nic tak hroznýho... Během jednoho roku jsem do toho auta spadl tak za 40-50k.. Jasně, svoje tam udělala motorizace (naftu už nikdy víc! :), ale všeobecně platí, že o1 je prostě na servis absolutně boží auto. A hlavně výhoda je v tom, že o1 je tak jednoduchý auto, že diagnostikovat závadu bývá většinou velice jednoduché. Což u audi b7 rozhodně platit nebude. :-) A pokud můžu poradit, tak si kup benzín. Ty nový nafty prostě jsou děsně složitý a dráhy na servis. :-)

Odkaz ke komentáři

A víš ty co? To je přesně ten důvod, proč jsem si koupil o1. U nafty nikdy nevíš co tam kdo lil, většinou nevíš ani kolik to má skutečně najeto. Turbo, dpf, vstriky, čerpadlo... Tohle vše je dost choulostivé, rozhodně ne levné a nikdy nevíš na 100% v jakém to je stavu. Takže za mě novější naftový motory ne-e a tfsi v b7 taky rozhodně ne. Výběr nakonec zůstane na tobě a já tě rozhodně nechci od koupě odrazovat. Spíš jen podotýkám to, že o1 je auto, který má zatraceně něco do sebe. :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Koukám, že se vlákno propadlo dozadu, tak dodám nějaké info. Octa byla dlouho na prodej, ale zítra odjíždí k novému majiteli do Velvar, zítra už mě čeká pouze přepis, holka sloužila na výbornou, zažili a zkusili jsme si toho spolu dost, ale bylo na čase se posunout dál( Chápu, že mnohým z vás to je proti srsti, že jsem se toho zbavil, ale život jde dál :smich: ). V posledních příspěvcích jsem skutečně přemýšlel o koupi A4 B7 3.0 TDI, ale po mnoha skutečně mnoha obvolaných inzerátech a zjištění, že je to jeden lhář vede druhého a následné zkušenosti, že A4 je malá, jsem se uchýlil do hledání A6 po 3 měsících se zadařilo a sehnal jsem asi 20km ode mě toto: Audi A6 4F 2.7 TDI QUATTRO 132 Kw r.v. 09/2007 s automatickou převodovkou tiptronic, najeto pocitvých 190tkm, nebourané s pravidelným servisem . Zítra mě také čeká přepis a pak už jen jezdit a vymýšlet co s tím zase vše provedu ( dyť to znáte :lol: :lol: ). Více fotek zatím nemám, přivezl jsem to asi před 3 hodinama ^_^

post-32937-0-87927500-1491337081_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak to hodně štastných km ? I když nevím s tímhle motorem... zkušenosti takové že motor nefunguje, a kurví se převodovky... známi ze servisu to měl a pořád s tím neco bylo a většně mu audi nejela.... radši jsi měl koupit 2,5tdi BAU tihle motory jsou nejlepši v ropě ? A pleteš se koncern umi dělat benzin!!!!

Odkaz ke komentáři

Prosimtě co na motoru nefunguje ? Nepocitej to, že v ČR je nekvalitni nafta a odchází čerpadla a vstřiky, vstřiky hlavně na 3.0 165kw. To, že oprava Tiptronicu je drahá sranda to vím.2.5 TDI se do 4F nedávali, to by jsi mohl vědet. Neříkám, že benzin od VW je špatnej, ale jsou to vše do jednoho žrouti oleje

Odkaz ke komentáři

Zrouti oleje ? Koukám moc inteligence jsi nepobral... kamarád má 2,5tdi a nadmíru spokojen co prodal to co jsi koupil ty...,bratránek má 2,7biturbo a nežere mu to ani kapku oleje takže tady neříkej že všechny žerou olej to by jsi mohl vědet ty.... a kdo říká že 2,5tdi se dávali do 4f? ??? ja to neřekl

Odkaz ke komentáři

Jardo, jestli jsi sem prisel rozdavat chytre rady(jak mas ve zvyku v posledni dobe),tak te poprosim o jednu vec. Nepis je sem, nejsem na ne zvedav, ja ti taky nerikam, ze tvoje auto je 7 barevny, omlaceny ze vsech stran a pro me je to bastl tve auto. Nazor jsem si taky nechaval pro sebe, proc bych mel nekomu hejtit co se mu libi(kazdeho vec, co si koupi), takze se nad tim zkus zamyslet jo? Pisu ti to v ramci slusnyho chovani. Dik

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...