Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Ahoj, tak sem taky přidávám svůj kočár :) Oktavec byla v naší rodině už dobrou řádku let. Hned, už když jsem si dělal řidičák,tak jsem se těšil na den, kdy naši závodnici budu moct konečně řídit. Doslova jsem si ji zamiloval, měla úžasný zvuk a na to, že je to už babička, tak stále se s ní dalo užít kopec srandy. Když jsem si udělal řidičák,začal jsem s ní jezdit a hned jsem věděl, že chci,aby mi oktavec jednou zůstala. Netrvalo dlouho a na svoje 19té narozeniny jsem dostal ten nejlepší dárek-oktavka byla konečně moje :) Pár údajů: Škoda Octavia 1.8 20V 92kw r.v. 1998 manuální klima bederní opěrky všechny okna v elektrice (i střešní) přední i zadní kotoučové brzdy litá kola ostřikovače světel najeto necelých 285 000 km Bohužel oktavečka má už 16 let a jezdilo se s ní každý den, tomu taky odpovídá stav. Koroze pravého prahu, zničený lak, občas zlobí elektrika, slabé přední světla. Je taky docela žíznivá (ve městě průměr kolem 11 litrů). Ale zase na druhou stranu, když se chce,tak se dá jezdit i za 6 litrů, to ale spíš na delších cestách. A taky,když tomu šlápnu,tak vystřelí jak raketa :) Má sice svoje mouchy,ale je to moje první auto a myslím,že víc jsem si ani přát nemohl :) Mám ji ani ne měsíc,takže jsem stihl zatím jen vyměnit rádio a panel ovládání topení a nalakovat přední masku do matné černé. Plánované úpravy: nový znak škoda chromové rámečky spz led denní svícení čírá přední optika černé blinkry RS sundat boční lišty chromové kryty klik dveří zadní světla facelift nová řadička pozadí budíků černé z O1 facelift a změna podsvícení sportovní pedály postupně interiér do černa loketní opěrka otázka je lak, nevím jestli se vyplatí do toho tolik investovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Vítam tě :) zase někdo ze stejnou barvu :) tak ať slouží. Jak pak sundáš ty lišty hodíš nové face světla bude ti to vypadat takto :D - 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Díky :) vypadá to moc dobře, hlavně ty face světla auto úplně oživí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Interiér do černa chceš dávat ? Jsem to stříknul takto,ale není jak face palubovka no :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 No právě chci nechat tuto palubku ale vyměnit ji za černou. Viděl jsem, že na internetu se někde dá sehnat. Ty face palubky už se mi právě moc nelíbí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Jo viděl jsem na netu předface černou palubku. Cena: za odvoz :D jinak mě se hlavně nelíbí ten dekor dřeva. Jinak vidím značky Z jsi ze Zlínského Kraje ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Mně se zas právě ten dekor dřeva líbí :D jj z Uherského Hradiště :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 tak tu vítej mezi náma :D okta je hezká a zachovalá ale nedával bych na ní ty chromový kryty to bych spíš dal kliky do laku pokud už nejsou z těch fotek to nejde tak poznat... Jinak ti přeju hodně zdaru s úpravama a taky spoustu šťastně naježdenejch km :D Jinak kdyby si chtěl mám doma na liftbacka šedou stropnici kdyby se ti nepovedlo to ztmavení jak plánuješ... taky mám doma velkou nádobku na vodu do ostřikovačů i s motorkama... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 s těma chromovýma krytama uvidím,třeba se nakonec rozhodnu jinak :) zatím kliky nejsou v laku. A ten interiér,do toho se budu pouštět, až na to budou finance,zatím si musím vystačit jen s menšíma úpravama :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 První ty zadní světla kup ! :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 jo,ty světla jsou právě hned další věc kterou chci udělat ale až budou finance :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Jasný,všechno nejde hned :) jsem četl,že máš 19,tak taky ještě studuješ ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Ano,letos budu maturovat. Právě to je ten důvod proč půjdou ty úpravy pomalu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Ještě jedna aktuální foto, oktavec je zase na chvíli čistá :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Se ti loupe kapota ? já to snad viděl takové loupaní laku jen u této barvy. Já to mám na zadním kufru trošku,který byl měněn,protože v zimě při výhřevu skla to sklo prasklo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Nejen kapota,bohuzel i cela strecha a kufr. Taky jsem to u jine barvy nevidel,nevim cim to je. Aha,to se to sklo asi hodne vyhrivalo ze prasklo :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 No bylo -20°C a strýcovi to na předface sedanu 1.8 20v tak prdlo :D jinak ta vada laku nevím no. To se vyplatí už tak celo lak když to máš tak moc :D nebo dej přes kapotu->střechu-> kufr černou folii :D mě by to štvalo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Ahoj. Tiez Ta tu vítam a prajem vela šťastných kilometrov na oktuli....:-). Co tak skor poriesit predok na facelift? :-). K tomu laku . Ja zvazujem plasti dip na kapotu aj ked mne sa tak nelupe ale skrabance su dost... ma niekto stým skúsenosti ? Trebars aj cele auto tak nahodit. Menej roboty a myslim si ze aj vyhodnejsia cena ..co vy na to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Predek na facelift urcite ne,nevim proc si vsichni predelavaji predek na face,kdyz ty predface oktavky jsou tak krasne. Mne se prave predface predek moc libi :-) ..jinak kdybych dval novy lak nebo plasti dip,tak bych tak musel nahodit cele auto,nechci mit treba kapotu jinou barvu nez zbytek. Nicmene jak uz jsem psal,jsem student. Takze uz jen sehnat tolik penez na celolak mi bude trvat delsi dobu a taky pro me moc nema cenu tolik penez za lak ted utracet. To budu resit,az opravdu na to penize mit budu,jestli do te doby oktavka vydrzi :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Mne sa zas fl velmi paci . Vyzera oktavka robusnejsie a modernejsie ako pred fl. Na margo toho, ked som doniesom octavku prvý den, manzelka mi povedala, ze si myslela , ze je to felicia :-D. . Hned som vedel co je potrebne urobit :-). . .. plasti dip ale asi aj tak vyjde lacnejsie ako riadny lak . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Je pravda ze ten predek od felicie nema moc daleko :-D ale nevim,ja jsem faceliftu nejak neprisel na chut. Ale to uz zalezi na kazdem,co se mu libi :-) ..ano,plasti dip si myslim ze bude levnejsi,ale i tak,pro me je to porad uz moc financne narocne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Dnesni mensi upgrade,fl rucicky a ledkove parkovacky,vecer sem hodim fotku jak to vypada :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Koupil jsi ty parkovačky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vasekma Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Mně osobně se ten předface začíná líbit čím dál víc, má svoje kouzlo i ten starej šedivej hnusnej interiér :D Pořád to bude to auto, co dala škodovce velkej respekt, za určitou dobu jedna velká legenda ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 jooo ručičky tam krásně sedly :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 6, 2014 Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 Mně osobně se ten předface začíná líbit čím dál víc, má svoje kouzlo i ten starej šedivej hnusnej interiér :D Pořád to bude to auto, co dala škodovce velkej respekt, za určitou dobu jedna velká legenda ;) To máš pravdu :3 ale face je face no :D Jinak Michael kde jsi koupil ty ručičky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2014 ručičky mám od Košiho,tímto mu moc děkuju,sednou tam skvěle :) ..jo,přesně,předface je skvělý podle mě :) prostě legenda nové led parkovačky.. z fotek to není tak poznat,ale vypadají fakt luxusně :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 Tak jsem se pustil do podsviceni budiku. Puvodne mi vsechno svitilo cervene. Planovane to bylo tak,ze rucicky,displeje,teplota motoru a benzin mely byt modre,zbytek cerveny. Bohuzel zatim teplota a benzin nesviti. Takze az budu mit zase chvilku cas,zkusim preletovat ledky,rovnou vymenim i vsechny cervene led (menil jsem pouze tri v otackomeru a je tam videt znatelny rozdil ve svitivosti) a snad to pak uz bude fungovat tak jak ma. Ale na to,ze to byl muj vubec prvni pokus pracovat s pajkou,tak si myslim ze se to povedlo :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Březen 8, 2014 Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 Co si daval diody nemo ledky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 smd ledky,ty co tam puvodne jsou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.