Přejít na obsah

Oktavec-stará ale dobrá

Doporučené příspěvky

Ahoj, tak sem taky přidávám svůj kočár :) Oktavec byla v naší rodině už dobrou řádku let. Hned, už když jsem si dělal řidičák,tak jsem se těšil na den, kdy naši závodnici budu moct konečně řídit. Doslova jsem si ji zamiloval, měla úžasný zvuk a na to, že je to už babička, tak stále se s ní dalo užít kopec srandy. Když jsem si udělal řidičák,začal jsem s ní jezdit a hned jsem věděl, že chci,aby mi oktavec jednou zůstala. Netrvalo dlouho a na svoje 19té narozeniny jsem dostal ten nejlepší dárek-oktavka byla konečně moje :)

Pár údajů:

Škoda Octavia 1.8 20V 92kw

r.v. 1998

manuální klima

bederní opěrky

všechny okna v elektrice (i střešní)

přední i zadní kotoučové brzdy

litá kola

ostřikovače světel

najeto necelých 285 000 km

Bohužel oktavečka má už 16 let a jezdilo se s ní každý den, tomu taky odpovídá stav. Koroze pravého prahu, zničený lak, občas zlobí elektrika, slabé přední světla. Je taky docela žíznivá (ve městě průměr kolem 11 litrů). Ale zase na druhou stranu, když se chce,tak se dá jezdit i za 6 litrů, to ale spíš na delších cestách. A taky,když tomu šlápnu,tak vystřelí jak raketa :) Má sice svoje mouchy,ale je to moje první auto a myslím,že víc jsem si ani přát nemohl :)

Mám ji ani ne měsíc,takže jsem stihl zatím jen vyměnit rádio a panel ovládání topení a nalakovat přední masku do matné černé.

Plánované úpravy:

nový znak škoda

chromové rámečky spz

led denní svícení

čírá přední optika

černé blinkry RS

sundat boční lišty

chromové kryty klik dveří

zadní světla facelift

nová řadička

pozadí budíků černé z O1 facelift a změna podsvícení

sportovní pedály

postupně interiér do černa

loketní opěrka

otázka je lak, nevím jestli se vyplatí do toho tolik investovat.

post-36388-0-95307200-1394019373_thumb.jpg

post-36388-0-04583300-1394019435_thumb.jpg

post-36388-0-57914100-1394019482_thumb.jpg

post-36388-0-23560300-1394019508_thumb.jpg

post-36388-0-08812300-1394019525_thumb.jpg

post-36388-0-79536200-1394019533_thumb.jpg

post-36388-0-81902900-1394019548_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

tak tu vítej mezi náma :D okta je hezká a zachovalá ale nedával bych na ní ty chromový kryty to bych spíš dal kliky do laku pokud už nejsou z těch fotek to nejde tak poznat... Jinak ti přeju hodně zdaru s úpravama a taky spoustu šťastně naježdenejch km :D

Jinak kdyby si chtěl mám doma na liftbacka šedou stropnici kdyby se ti nepovedlo to ztmavení jak plánuješ... taky mám doma velkou nádobku na vodu do ostřikovačů i s motorkama... :D

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Tiez Ta tu vítam a prajem vela šťastných kilometrov na oktuli....:-).

Co tak skor poriesit predok na facelift? :-). K tomu laku . Ja zvazujem plasti dip na kapotu aj ked mne sa tak nelupe ale skrabance su dost... ma niekto stým skúsenosti ? Trebars aj cele auto tak nahodit. Menej roboty a myslim si ze aj vyhodnejsia cena ..co vy na to?

Odkaz ke komentáři

Predek na facelift urcite ne,nevim proc si vsichni predelavaji predek na face,kdyz ty predface oktavky jsou tak krasne. Mne se prave predface predek moc libi :-) ..jinak kdybych dval novy lak nebo plasti dip,tak bych tak musel nahodit cele auto,nechci mit treba kapotu jinou barvu nez zbytek. Nicmene jak uz jsem psal,jsem student. Takze uz jen sehnat tolik penez na celolak mi bude trvat delsi dobu a taky pro me moc nema cenu tolik penez za lak ted utracet. To budu resit,az opravdu na to penize mit budu,jestli do te doby oktavka vydrzi :-)

Odkaz ke komentáři

Mne sa zas fl velmi paci . Vyzera oktavka robusnejsie a modernejsie ako pred fl. Na margo toho, ked som doniesom octavku prvý den, manzelka mi povedala, ze si myslela , ze je to felicia :-D. . Hned som vedel co je potrebne urobit :-). . .. plasti dip ale asi aj tak vyjde lacnejsie ako riadny lak .

Odkaz ke komentáři

Mně osobně se ten předface začíná líbit čím dál víc, má svoje kouzlo i ten starej šedivej hnusnej interiér :D Pořád to bude to auto, co dala škodovce velkej respekt, za určitou dobu jedna velká legenda ;)

To máš pravdu :3 ale face je face no :D

Jinak Michael kde jsi koupil ty ručičky ?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se pustil do podsviceni budiku. Puvodne mi vsechno svitilo cervene. Planovane to bylo tak,ze rucicky,displeje,teplota motoru a benzin mely byt modre,zbytek cerveny. Bohuzel zatim teplota a benzin nesviti. Takze az budu mit zase chvilku cas,zkusim preletovat ledky,rovnou vymenim i vsechny cervene led (menil jsem pouze tri v otackomeru a je tam videt znatelny rozdil ve svitivosti) a snad to pak uz bude fungovat tak jak ma. Ale na to,ze to byl muj vubec prvni pokus pracovat s pajkou,tak si myslim ze se to povedlo :-)

post-36388-0-74810500-1394304238_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...