LuTri Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Zdravíčko pánové,No dlouho jsem se odhodlával zda-li přidat svůj vůz, nebo ne, ale tak když to své auto mám rád, tak si ho nechám zkritizovat .Tož su ze Slovácka a bydlím kousek od Uherského Hradiště a vlastním Octavii I liftback, rok 2000, motor 1.9Tdi 81kw AHF.Svůj kočár jsem koupil od strýce, který dostal firemní auto a chtěl se auta zbavit, tak jsem neváhal a auto od něj vzal. Celou dobu co ho vlastnil, tak bylo auto servisované u nás, takže jsem věděl do čeho jdu .Byl to říjen 2012 a já jsem si auto odvezl a několik dnů jsem tomu nechtěl věřit, že jezdím v autě, které jsem si vysnil ..Auto má v současné chvíli nakrouceno něco okolo 386.000km a mě po koupi čekalo a stále ještě čeká pár oprav, ale i tak jsem si udělal radost a na autě jsem si nechal zatonovat okna, koupil si polosportovní sedačky, nové autoradio na usb,řadička OII kožená, předělal jsem předek na facelift, koupil 16'' kola a to by bylo z úprav asi vše.Po nákupu jsem již absolvoval výměnu předních a zadních kotoučů včetně desek Zimmermann, nové přední tlumiče i s uložením, kompletní repase přední nápravy jako čepy, nové uložení stabilizátoru vzpěry stabilizátoru, silentbloky puky z TT.A teď v poslední době jsem řešil kroucení předních kotoučů. Navrhnete, že jsem mohl přejít na 288mm brzdy, ale spíš jsem chtěl vyřešit, proč se to tak děje a co je za příčinou :-)A další opravy čekají Plánované úpravy Chiptuning Kožený volant OII Zrcátka OII Začernění stropnice Výměna šedých plastů za černé Budíky na tlak turba atd.. Origo navi Dodělání vyhřívání sedadel Předělání z 2.5 gen na 3 gen Parkovací senzory Dopojení bočních Airbagů v sedačkách Přidávám nějaké fotky za celé doby co auto vlastním, Tak sem s názory 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 tak tedy vítej a je dobře že ses rozhoupal k tomu ji představit :D jinak okta vypadá dost zachovale :) jinak kritiky se neboj ta tu zas tolik nehrozí :D taky ti přeju hodně najetejch km bez nehod a hodně zdaru s úpravama :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Vítej tady na fóru, auto vypadá zachovale na ty Km, ať dobře slouží a jsi spokojený ! Co se týče kroucení kotoučů, tak je tu toho popsáno stohy, pokud jsi před výměnou kotoučů zkontroloval a repasoval celou přední nápravu a zkontroloval ložiska, tak pak ty kotouče nebyly OK a Zimmermany se obecně dost kroutí (vlastní zkušenost). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Sterny: Díky, díky :D přece jen je to celkem tuctové auto a když tady 300 lidí ukazuje svoji Oktávku, tak by to někoho mohlo otrávit.. Snažím se starat, protože bych byl rád, aby mi vydržela :D Martin_TDi: Zatím mám za sebou rok a pul. Najeto kolem 30tis a zatím jsem spokojený, nejsem náročný uživatel :D .. Popsáno je tady toho stohy, to máš pravdu ;) ale tak chtěl jsem si být 100% jistý čím to je a kdyby ke mě někdo dojel s tímto problémem, abych věděl o co se jedná.. B) A doufám, že ještě spoustu KM udělá :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Březen 12, 2014 Sdílet Odesláno Březen 12, 2014 hele já ji měl a mám taky tuctovou :D ale pořád to neni top co tu maj kluci z OI jako je Hans Eli lupino a spousta dalších než bych je vyjmenoval tak to by byl dlouhej seznam.... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Březen 13, 2014 Sdílet Odesláno Březen 13, 2014 Vítej mezi námi na foru. Octa vypadá velmi zachovale na to kolik toho má za sebou. Je vidět že o ní bylo staráno a i ty se o ní dobře staráš ;-) plány jsou pěkné a tak ať se daří :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Díky za uvítání :).Snad ještě minimálně jednou tolik udělá :D Snažím se starat co mi síly a finance stačí..Chci se zeptat, co zadní silentbloky? Jak jste je měnil ? Přední nápravu mám poléčenou a teď se vrhám na zadek.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 No tož vítaj.Co se tyče zadni nápravy tak pokud nemaš pripravek tak musiš vytahnout napravu ven kvuli výměně silentbloku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 Tak jsem dnes našel mokro v kufru a podařilo se mi najít i důvod..Taková blbůstka.. :D Mimochodem jsem započal s barvením brzdičů, ale stihnu asi jen předek a zbytek snad do konce víkendu, je teď moc práce a není nějak extra čas..BONUS dne Dnes jsme dokončili GO Fabie 1.2HTP, na netu toho moc nebylo, ani u známého ze škodovky jsme toho moc nezjistili, ale tak nějak se to podařilo Jen se chci zeptat, někde jsem četl něco o nějakém vylepšeném katalyzátoru pro HTP, neví někdo jeho originální číslo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Tak jsem se pustil do změny podsvícení první budíků, climatronicu a pokračuju dále ...Potom přídávám jednu fotku co je aktuální :P ..Tož snad sa bude líbit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Co ty malý ručičky v budíkách? Proč nejsou modrý? :-P Jinak pěkný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Já ty budíky dělal snad do 10 večer a rano jsem vstaval do práce, tak to musím ještě dodělat :D ..neboj bude to napraveno :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Budíky paráda! Říkal jsem ti,že to není nijak složité ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Jo měl jsi pravdu bylo to celkem v pohodě, ale přepájet snad přes 30 SMD ledek nebyla švanda :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Tak je to pěkná piplačka,to jo :D ale výsledek stojí za to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Tak to rozhodně, výsledek je výborný :).Mě ještě zůstává dodělat u řidiče stahování oken a zapínání světel :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael_U Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Taky mi ještě pár věcí zůstává :D jen mi teď nedávno začal při jízdě problikávat otáčkoměr a pak celý zhasl,tak to zítra zas rozeberu a budu doufat že to je u nějaké ledky jen studený spoj,nic víc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Březen 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Pořád je co dělat :D a né malo co je toho dělat.. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Květen 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2014 Tak jsem v pátek konečně vyměnil olej v převodovce + nastavil táhla pro řazení. Trošku mi škrkala zpátečka a občas nešla dát jednička.Po 390.000km si převodovka novou náplň zasloužila :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 7, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2014 Přeji pěkný podvečer pánové :-),Při příležitosti překročení hranice 400.000km jsem se rozhodl přidat i fotku ..Dál jsem přidal ještě fotky z výměny zadních tlumičů a výměny silentbloků atd..vše šlo do novoty, aby se do toho nemuselo chvíli šahat :).Teď už jen pečovat o auto dál, ať pokoří 500.000km :D :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Tak to veliká gratulace k takovým Km, ať se Ti daří a autíčko dobře a spolehlivě slouží ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Tak to veliká gratulace k takovým Km, ať se Ti daří a autíčko dobře a spolehlivě slouží ! Dííííky pane! B) Jediné co mě teď trápí je kovový zvuk od přední nápravy, vše jsem vyměnil i řízení jsem dal druhé a pořád na to nemůžu dojít <_< ..nepotrápil se někdo s něčím podobným? Měněny jsou tlumiče včetně uložení, poloosy, řízení s novými tyčkami řízení i čepy, silentbloky v ramenou a stejně nic :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DannyOrság Odesláno Září 10, 2014 Sdílet Odesláno Září 10, 2014 Super, konečně po dlouhe době někdo se stejnou barvou jako mám já :D Tak ať ti to líta paně:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2014 Díííky paně, Zatím lítá, ještě by chvilku mohlo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Září 11, 2014 Sdílet Odesláno Září 11, 2014 Treba sloupek rizeni muze delat bordel s tim ted bojuji ja:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2014 Fakt ? A co ti to dělá ? Mám pifku taky na silenbloky v ramenech.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2014 Tak se přiblížilo to co jsem si myslel, že nepřijde a to, že auto prodávám..kdyby měl někdo zájem tak SZ.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Září 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 18, 2014 Kamarád mi bude prodávat svou O2 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuTri Odesláno Říjen 6, 2014 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 Auto stále na prodej, hledá nějakého hodného kupce :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.