Přejít na obsah

Za jazdy prestane ťahať naftu z nádrže.

Baro

Doporučené příspěvky

Zdravím páni. Potreboval by som radu, neviem kde mám hľadať závadu. Už štvrtý krát sa mi stalo na mojej octávii 1,9 tdi 81kw, že mi za jazdy zdochol motor a potom nešlo naštartovať. Otvoril som palivový filter a bol suchý. Proste ako keby prestalo čerpadlo ťahať naftu, Prefukoval som aj trubky čo vedú z nádrže či niesú niekde zapchaté, čistil som aj plavák z nádrže a nepomohlo. Keď som raz skúšal naliať naftu do filtra a potom skúsil naštartovať, motor naskočil a bežal kým sa neminula nafta z filtra a zasa skapal. Auto beží bez problémov 150 km a potom naraz zdochne. Nestretli ste sa niekto s takýmto, alebo podobným problémom??

Odkaz ke komentáři

Upchaté potrubie nie je to som prefukoval kompresorom, aj plavák som mal vonku žiana špina tam nebola nárž je vyšistená. Keby bola niekde nejaká netesnosť tak by upadávala nafta. Či?? predposledne mi to spravilo 2x za deň v priebehu 10 km, od vtedy som spravil asi 1000km bez problému až do včera auto som naštartoval bez problému prešiel 180km a potom skapalo. Dnes som zasa mal otvorenú nádrž a ako vždy žiadne nečistoty ani upchaté potrubie. tak som to zložil nalial naftu do filtra a auto naštartovalo a zase beží, ale otázka je dokedy. Nemôžem sa na to auto spoľahnúť, ale najhoršie je že neviem kde mám hľadať závadu.

Odkaz ke komentáři

Když jsi měl venku plovák rozebral jsi ho úplně? Setkal jsem se s tím , že uvnitř v té sací trubičce byl maz zřejmě z rostlinné nafty a tam se to ucpávalo. Když se ucpe potom si vzduch natáhne v přechodech trubka hadička. Ve filtru musí být pouze originál těsnicí kroužky Modrý nahoře, černý dole. Neoriginal nesnesou teplou naftu. Pokud vyndáš regulační ventil tak těsnicí o kroužky už musíš dát nové. Použité kroužky nabobtnají naftou a při montáži už by se poškodily.

Odkaz ke komentáři

Neřekl bych, že by se těsnící kroužky na termoventil musely dávat po demontáži nové, nikdy jsem to tak nedělal a ani jsem častokrát nedával originál a vždy bez problému.

Problém s dodávkou paliva jsem u sebe taky řešil. Při vyšších rychlostech, se auto začalo dusit až zdechlo úplně a nešlo nastartovat. Abych to zkrátil, byl problém v přívodní trubici s jednocestným ventilem v plováku. Byla tam taková mazlanina, jak tady už někdo psal. profouknout to nešlo, tak jsem to rozřízl, vyčistil a perfektně zalepil a je po problému.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...