Guest Domas Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Ahoj, chystám se ke koupi Octavie II, ale zatim nevim jaký motor, chci benzinovej motor, takže rozhoduji se mezi 1.8tsi nebo 2.0fsi, vim že je toho tady tuny napsaný, ale jak hledám tak se mi to všechno smotá dohromady, a ve příspěvcích o poruchách motorů atd na 5 stránkách najdu max jednu užitěčnou věc, jde mi o zkušenost majitelů, jde mi o spolehlivost motoru,spotřeba, dostatečný výkon, výbava. předěm děkuji za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Čau, 1.8TSI mi přijde jako dobrá volba. Dle mého je výkon dostatečný a zaručí ti svižnou nebo naprosto pohodovou jízdu. Spotřeba je hodně odvislá od stylu jízdy. Já jezdím za dlouhodobý průměr 8l/100km. Po městě, cca 10km jízdy se mě pohybujou mezi 9-10l/100km. Tohle však zrazíš jízdou mimo město, kde to bere kolem 6-7l/100km. Problémy se jistě dočetl, tzn. problém s napínakém řetězu. Já si pro jistotu rozvody nechal vyměnit - řetěz, napínak (typ K), kluzné lišty. Snad bude tímto problém vyřešen. Dále je problém tekoucí vodní pumpa. Tohle postihlo i mě, takže pumpa taky vyměněna. Výbavu mám elegance a je tam vše co běžne použiju - elektrika na okna zrcátka, aut. klima, tempomat, airbagy, ASR, atd. Pokud koupíš 1.8TSI, tak tenhle motor se vždy pojí k lepší výbavě. Já jsem s autem jako takovým spokojený a auto se stejným motorem bych si pořídil znovu - podmínkou by však byla výměna rozvodů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Domas Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 diky za info, s tim napínákem sem to nevěděl, já četl že odchází středový uložení kliky, četl sem to tady v tom topicu o poruchách a opravách 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.