Přejít na obsah

Intercooler problém?

Doporučené příspěvky

zdravím, prosím o radu.

Octavia I 1.9 tdi Pd 74Kw

měl jsem prasklý intercooler objednal jsem z jednoho e-shopu tento: http://www.profidily.cz/nahradni-dily-skoda_octavia-%281u2%29_358/Intercooler-605469.html

namontoval a zkusil projet.

Během jízdy jsem slyšel z vrchu palubky takové zvláštní funění při otáčkách kolem 2000 jako od vysavače.

Když jsem koukal na trubky tak jsem si všiml že ta trubka co vede do ERG, označená jako spojovací hadice (je to na rychlo spojku do kovového těla) trochu vypadává.

Nastrčil jsem ji zpět a pokračoval v jízdě, zvuk vysavače byl hlasitější a nakonec ta trubka nešla už udržet na místě. Ten výstupek na trubce byl uplně zničený, jakob ho tlak utrhl.

Připadá mi to jako by bylo něco ucpané a tu trubku to normálně utrhne.

je možné že ten nový intercooler je slabý a nestíhá ten tlak?

nemá někdo podobnou zkušenost?

na obrázku je ta hadice, vršek (ten kovový konec), prostě vyskakuje a nyní už nedrží, ten výstupek nahoře je uplně zničen, takže ta spojka ho nedrží :(

děkuji za radu.

Otakar

post-18131-0-93692800-1397145541_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

školácká chyba. ze starého intercooleru jsem vymontoval čidlo a namontoval jsem ho na ten nový. Netušil jsem že má trochu jiné provedení. nesedělo přesně na díře, respektive jsem si nevšiml že ten nový má větší díru než ten starý. takže vyfukoval, následně asi vetší tlak na již předtím trochu poničenou trubku co vede od ERG.

Jelikož jsem novou trubku ještě nesehnal tak jsem ji jen pro testování přidrátoval aby se nehla.

čidlo jsem vypodložil udělaným těsněním a přišrouboval na díru.

Zvuk vysavače zmizel a auto se mi zdá i trochu živější. Možná je to i tím že původní intercooler byl se značkou audi a ten nový je trochu širší.

holt chybama se člověk učí.dělal jsem to poprvé a před garáží, bez zvedáku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...