Přejít na obsah

Clona v předních čočkových světlech H7

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

tento dotaz se docela špatně zařazuje, nejlepší sekcí mi přišla elektrika, snad mi pomůžete.

Originální čočková světla (nejen) pro Octavii II FL pro H7 žárovky (halogeny) mají před parabolou (za čočkou) pevnou plechovou clonu a na ní je ještě navíc pohyblivá část pro L, nebo P provoz.

Poněvadž se problematika trošku špatně vysvětluje, přikládám takový primitivně načrtnutý obrázek, snad to z něj bude jasnější - ta pohyblivá část clony je značena červeně.

Neznáte někdo správnou pozici pro náš provoz? Já clonu nastavil opačně, než jak jsem nakreslil na obrázku = aby clonila světlo protijedoucím vozům a svítila více na krajnici. Pořád mám ale dojem, že původně byly clony nastavené přesně opačně, tedy tak, jak je načrtnuto na obrázku..

Neznáte tedy někdo prosím správnou polohu? Budu sice nechávat světla seřizovat, ale byl bych nerad, aby mi kvůli tomu světla vyndávali, nebo aby mi neřekli "světla nejdou seřídit", protože jim to nedojde..

Předem díky! :palec:

post-28923-0-46911900-1398181921_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

...podařilo se mi najít toto:

http://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk2/vehicle_electrics/electrical_system/lights_lamps_switches_outside/headlights_halogen_headlights/change_headlight_for_right-hand/left-hand_traffic/switching_over_the_projector_headlights_inner_aperture_for_right-hand/left-hand_traffic_as_of_my_09_(except_octavia_tour)/

Pokud to tedy chápu správně, clona by měla být nastavena tak, jak je naznačeno na mém obrázku, tj. zacloním krajnici?

"Right-hand drive in right-hand traffic" mi přijde trošku zavádějící, když máme pravostranný provoz a levostranné řízení, ale nemýlím-li se, mělo by jít o náš provoz.. :blink:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...