Přejít na obsah

Škubání motoru 74kw

Doporučené příspěvky

Ahoj Škodováci,

mam otázku ohledně mého Vozu Škoda Octavia 1.6GLx rv.97, nedávno jsem zjistil že za studena mi někdy (často) škube, když prošlápnu plyn, vůbec nereaguje naopak mi otáčky spadnou dolu a skoro to chcípne. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Škoda servis si neví rady!

Dále jsem zjistil dnes dne 12.12.09', že mam docela někdy ztrátu výkonu na svém voze, nemohlo by to být zapříčiněno, že jsem někde ztratil nádech z přední masky do vzduch.filtru? Jelikož teď je to bez nádechu na vzduch, pouze to sosá z motorového prostoru! Slyšel jsem že to může dělat neplechu a to nemluvím o tom, že při pořádném zátahu na rychlost, mi to žere díky toho nádechu tak 12litrů :palec: Když jedu tak do 90km/h spapá si to nějakých 6,8 a méňě! do 120km/h 10litrů! Nad 120, už je to tank, je to normální?

Nejeto mám 191tisíc, nový motorový olej!

Děkuji za Vaše odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Chtělo by to hodit na VAG, jinak může být problém v škrtící klapce (špinavá=vyčistit), váze vzduchu, svíčkách (kolik mají najeto?), zapal. kabelech apod.

Abych nelhal, svíčky mají najeto asi 15tisíc =o Ale pokud se nepletu, dělalo to již předtím.

Co se týče škrticí klapky, byla čištěna nedávno a byla čistá, jelikož jezdím na LPG a ta moc nešpiní části motoru. Určitě bych nehledal závadu na LPG systému, jelikož auto se chová stejně na Benzín tak i na LPG.

Odkaz ke komentáři

Jak píše KONNY, VAG je nutné. To že si nevědí ve Škoda rady, je normální. Tyhle závady a nespokojené zákazníky ze Škoda řešíme normálně. Zatím naštěstí k jejich spokojenosti. I když někdy to jsou zámr.., jako čert.

Jinak klapka může být čistá a přitom současně vadná! Bez diagnostiky to je o ničem. Zjisti co to píše a hoď sem protokol a pak můžeme laborovat dál. A pozor, pokud nic diagnostika nenapíše, tak to neznamená, že je vše po elektronické stránce v pohodě. Až Ti jí někdo bude dělat, tak ať zjistí komplet náběhy všech čidel, akční členy, atd...je toho hodně a načíst pamět závad bohužel nestačí. Jinak ten nádech na vzduch s tím nemůže mít spojitost. Máš tam bohužel jednoznačně jiný problém.

Odkaz ke komentáři
Jak píše KONNY, VAG je nutné. To že si nevědí ve Škoda rady, je normální. Tyhle závady a nespokojené zákazníky ze Škoda řešíme normálně. Zatím naštěstí k jejich spokojenosti. I když někdy to jsou zámr.., jako čert.

Jinak klapka může být čistá a přitom současně vadná! Bez diagnostiky to je o ničem. Zjisti co to píše a hoď sem protokol a pak můžeme laborovat dál. A pozor, pokud nic diagnostika nenapíše, tak to neznamená, že je vše po elektronické stránce v pohodě. Až Ti jí někdo bude dělat, tak ať zjistí komplet náběhy všech čidel, akční členy, atd...je toho hodně a načíst pamět závad bohužel nestačí. Jinak ten nádech na vzduch s tím nemůže mít spojitost. Máš tam bohužel jednoznačně jiný problém.

Dobře, zítra pojedu na kompletní VAG celého auta, od prvního čidla až po poslední drátek co existuje :palec:

Odkaz ke komentáři
Tak byl jsem na kompletním VAGU a vůbec mi to nenašlo žádnou závadu, kromě chyby v centrálním zamykání zadních řidičových dveří.

Divné a proběhlo měření a laborace s diag? Jak jsem psal, vyčíst pamět často jen nestačí. Taková velká diagnostika trvá třeba i hodinu...

Tohle škubání často nezpůsobuje mechanická závada...

Odkaz ke komentáři

PAVLE U VRÁNY JSOU TROTLI :smich: KDYŽ JSEM TAM BYL SE SVOU PŘEDCHOZÍ OCTAVII TAKY MI TO ŠKUBALO A KDYŽ JSEM CHTĚL PŘIDAT PLYN, TAK ŽÁDNÁ REAKCE A JAK PÍŠEŠ SKORO TO CHCÍPLO.

BYL JSEM TAM ASI 4X .....PRVE MI ŘEKLI ŽE JE VADA VE SVÍČKÁCH NEBO V KABELECH, VYMĚNIL SEM A NIC STÁLE TO ŠKUBALO

PO DRUHÉ TO ZASE BYLA LAMDA SONDA, VYMĚNIL SEM A NIC.

PO TŘETÍ MI ČISTILI ŠKRTÍCÍ KLAPKU,PRÝ TO UŽ NEDĚLÁ A JE TO V POŘÁDKU......UJEL SEM ASI 10 KM A MÁLEM MĚ TREFIL ŠLAK.....ŠKUB ŠKUB :D

PO ČTVRTÉ MI ŘEKLI ŽE ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA JE ČISTÁ JAK SLOVO BOŽÍ A ŽE NEVÍ CO BY TO MOHLO DĚLAT :o A TO UŽ MI DOŠLA TRPĚLIVOST.

ZAJEL SEM DO JINÉHO SERVISU A ZA 4 HODINY MI VOLALI ŽE JE AUTO OPRAVENO......ZÁVADA ŠKRTÍCÍ KLAPKA......U VRÁNY MI JI SICE VYČISTILI, ALE JENOM Z VRCHU :( VŮBEC SE NEOBTĚŽOVALI JI VYMONTOVAT A VYČISTIT JÍ I ZE SPODU, BYLA ZASRANÁ JAK JETEL.

TAK TO JE MOJE ZKUŠENOST S AUTORIZOVANÝM SERVISEM :o DĚKUJI NIKDY VÍCE

Odkaz ke komentáři

Mě by už do autorizovanýho servisu taky nikdo nedostal :smich: Využiju vždycky tátovýho kámoše mechanika a tady z fora Jeřába a Martina.RS :o (toto není placená reklama :D :o ) a nebo sebe ale to většinou končí výměnou víc dílů než to původně bylo třeba :(

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Ahoj Škodováci,

mam otázku ohledně mého Vozu Škoda Octavia 1.6GLx rv.97, nedávno jsem zjistil že za studena mi někdy (často) škube, když prošlápnu plyn, vůbec nereaguje naopak mi otáčky spadnou dolu a skoro to chcípne. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Škoda servis si neví rady!

Dále jsem zjistil dnes dne 12.12.09', že mam docela někdy ztrátu výkonu na svém voze, nemohlo by to být zapříčiněno, že jsem někde ztratil nádech z přední masky do vzduch.filtru? Jelikož teď je to bez nádechu na vzduch, pouze to sosá z motorového prostoru! Slyšel jsem že to může dělat neplechu a to nemluvím o tom, že při pořádném zátahu na rychlost, mi to žere díky toho nádechu tak 12litrů :) Když jedu tak do 90km/h spapá si to nějakých 6,8 a méňě! do 120km/h 10litrů! Nad 120, už je to tank, je to normální?

Nejeto mám 191tisíc, nový motorový olej!

Děkuji za Vaše odpovědi.

skus prečistiť snímač váhy vzduchu ktorý je na sacom potrubí pri filtri
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...