Michael99 Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 Ahoj, chtěl bych vás požádat o radu.,.....mám Octavii I RS s koly Spider R17. Cca 2 měsíce mám problém s lehkým klepáním volantu a kopáním brzdového pedálu při brždění. Auto jsem nechal zkontrolovat a prý to bude rozšiřujícími podložkami na přední nápravě. Jak jsem byl informován, nemají odsazení a vůbec tam nejsou středící kroužky. Navíc kola drží jen na šroubech. Šíře kroužků je 8mm. Technik mi zkoušel sehnat správné, ale nedaří se mu najít jiné (kde by měl jistotu, že mají odsazení) než značku H&R a tam stojí pár cca 2300 Kč, což je šílenost. Nemohl byste mi prosím někdo doporučit nějakou jinou značku, kde je jistota, že budou pasovat na tato kola/auto a budou splňovat potřebné parametry? Děkuju za rady a doporučení. Michael 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Ja mam dojem ze na 8mm osazeni jeste nebude,protoze jsou na to moc ouzky. Ale zkusenosti nemam,protoze mam mensi et na kolech... Ja mam dojem ze na 8mm osazeni jeste nebude,protoze jsou na to moc ouzky. Ale zkusenosti nemam,protoze mam mensi et na kolech... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Duben 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Díky za zprávu....teoreticky bych tedy mohl koupit širší...např. 10 nebo 12 mm.. Nevíte někdo co by pasovalo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Hele,já myslím,že technicky na kola se středovou dírou 57,1 užší podložku než 15 nedáš,to nemůže nikdo vyrobit.Na čem by ten středící kroužek držel?Podložka musí být silnější,než je vysoký střed na náboji,aby tam šel vytočit kroužek zase 57,1 na díru kola.Když máš díru 57,1,jak na ní přimontuješ kroužek s vnějším průměrem opět 57,1? Pokud by jsi měl kola s větší středovou dírou než 57,1,tak by to asi šlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BerryRS Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Pred rokem se me dostaly do rukou 0,8 s krouzkem a dle me to delal nejakej soustruznik. Tak ze se daji udelat. Ale bohuzel ti vic neporadim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 (upraveno) Jo,vidět si mohl,ale ne na kolo s orig středovou dírou 57,1 a to Michale99 řeší.Kroužek na kolo se středovou dírou větší mu nepomůže. Výšku středícího kroužku na náboji jsem nikdy neměřil,ale je tak 10mm a spíš víc.Pokud dáš podložku nižší,stejnou,nebo jen o málo vyšší,není možné na ní udělat kroužek na stejný průměr jako je na náboji,tedy 57,1. Aby Ti ji někdo vyrobil,musíš znát přesně výšku na náboji a připočítat trochu síly materiálu,aby ten kroužek měl za co držet. Na 8 mm podložku by nevyrobil ani Héfaistos :) Upraveno Duben 25, 2014 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laslop Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 (upraveno) Ahoj, chtěl bych vás požádat o radu.,.....mám Octavii I RS s koly Spider R17. Cca 2 měsíce mám problém s lehkým klepáním volantu a kopáním brzdového pedálu při brždění. Skús dať dole podložky a vyskúšaj či to bude robiť aj bez nich. Ja som na bývalom aute Fiat Brava totálne prehrial kotúče, ktoré sa prehriatim zničili - zdeformovali a tým pri brzdení vybrovali čo sa prenášalo do volantu. Sila vibrácii bola o to silnejšia o čo silnejšie som brzdil Jak jsem byl informován, nemají odsazení a vůbec tam nejsou středící kroužky. Navíc kola drží jen na šroubech. Šíře kroužků je 8mm. Já ich mám síce na O II iba vzadu, ale rovnako držia iba na skrutkách. Na A 4 máme na oboch nápravách a taktiež držia iba na skrutkách Upraveno Duben 25, 2014 uživatelem Laslop 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Duben 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Jo,vidět si mohl,ale ne na kolo s orig středovou dírou 57,1 a to Michale99 řeší.Kroužek na kolo se středovou dírou větší mu nepomůže. Výšku středícího kroužku na náboji jsem nikdy neměřil,ale je tak 10mm a spíš víc.Pokud dáš podložku nižší,stejnou,nebo jen o málo vyšší,není možné na ní udělat kroužek na stejný průměr jako je na náboji,tedy 57,1. Aby Ti ji někdo vyrobil,musíš znát přesně výšku na náboji a připočítat trochu síly materiálu,aby ten kroužek měl za co držet. Na 8 mm podložku by nevyrobil ani Héfaistos :) Díky za obrázek a příspěvek. Teď když nad tím tak přemýšlím, tak by snad neměl být problém dát tam podložky širší....třeba 12-14 mm. Tím by se asi vše vyřešilo. Jde mi ale o to, co koupit aby mi to určitě pasovalo.... Skús dať dole podložky a vyskúšaj či to bude robiť aj bez nich. Ja som na bývalom aute Fiat Brava totálne prehrial kotúče, ktoré sa prehriatim zničili - zdeformovali a tým pri brzdení vybrovali čo sa prenášalo do volantu. Sila vibrácii bola o to silnejšia o čo silnejšie som brzdil Já ich mám síce na O II iba vzadu, ale rovnako držia iba na skrutkách. Na A 4 máme na oboch nápravách a taktiež držia iba na skrutkách Já mám ty kotouče rok....nebyl jsem s nimi nikdy na okruhu, ani jsem je nijak extra nezatěžoval...nic ve stylu brzdit ze 180 na 0. Fakt se jedná spíš o přibržďování....jsem zvyklej brzdy šetřit a spíše si podřazovat a brzdit motorem, takže se mi nechce věřit, že by po cca 8 tisících byly s mým stylem jízdy kotouče zkroucené. Díky za tip s tím sundáním....taková banalita a nějak mi nedošlo zkusit nejprve tohle :-D. Pred rokem se me dostaly do rukou 0,8 s krouzkem a dle me to delal nejakej soustruznik. Tak ze se daji udelat. Ale bohuzel ti vic neporadim. Jasný,...zkusil bych tam dát případně širší, které by to mohly vyřešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Michael99 - kdyby jsi koupil podložky 15mm,myslím,že by to bylo OK.Kola by jsi měl s lemem a na podložce středící kroužek. Na Octavii dáš bez problémů ráfek 8"x17 ET35,ráfek Spider má 7"x17 ET38. 8"ráfek je do obou stran širší o 12,7 mm ,navíc je vysunutý ven o další 3 mm,to je 15,7 mm a nic nikde nedře,takové ráfky má spousta lidí. Když dáš podložky 15 mm,budeš mít kola proti ráfku 8"x17 ET 35 ještě o 0,7 mm víc zasunutá. http://www.e-pneu.cz/rozmery_alu.php?sirka_rafku_o=7&prumer_rafku_o=17&et_rafku_o=38&sirka_rafku_a=8&prumer_rafku_a=17&et_rafku_a=35 V odkazu níže koupíš duralové podložky.ještě bych se poptal výrobce,jestli je možné pro sichr 14mm. http://www.rozsirovacipodlozky.cz/se-stredicim-krouzkem.htm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laslop Odesláno Duben 28, 2014 Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 A skontroluj aj dĺžku skrutiek, či nebude treba dlhšie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Květen 3, 2014 Sdílet Odesláno Květen 3, 2014 Tak reseni by tu jedno bylo , sico ho nevymyslel Héfaistos, ale nevadi. Takhle jsem si to udelal ja, podlozka ma 10mm, a naprosto v pohode jezdim. 2 fotky jeste se seriovejma brzdama, dalsi je upgrade na RS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 3, 2014 Sdílet Odesláno Květen 3, 2014 Jo,to je dobrý řešení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.