Přejít na obsah

Odstranění vnitřního zpětného zrctáka

Doporučené příspěvky

Kluci, řešil někdo z vás v minulosti odstranění vnitřního zpětného zrcátka?

V jednom návodu se to někomu bez potíží povedlo, údajně stačí jen lehce pootočit vnitřní zrcátko v protisměru hodinových ručiček, aby se kloub povolil a na okně zůstala jen ta patka. Následně samotnou lepenou patku je prý potřeba nijak zvlášť silně vykroutit a samotnou černou tečku odstranit přebroušením a přeleštěním.

Toť teorie z jednoho návodu. V praxi 99% lidí napíše, že to nelze, neboť rupne sklo. Existuje to zbylé 1% se svými zkušenostmi jak na to?

Pokud do toho půjdu, chci eliminovat riziko prasknutí skla = chci mít jistotu, že to jde a dělám to správně, nebo že mi to dělá někdo, kdo v tom už má praxi.. Jinak se na to radši vykašlu..

Předem díky za ohlasy! :palec:

Odkaz ke komentáři

za mně: jde to, dělal jsem to asi 5x... chytíš za tu patku a vytočíš... je to opravdu docela tuhý kloub ale jde to. Mohu názorně předvést v okrese Ka :D

tu lepenou část na skle jsem pryč nikdy nedával, ale to už nemuže být takový problém

Upraveno uživatelem Hydraulik
Odkaz ke komentáři

Super, je dobře, když víš, jak na to. Hned tě vyzpovídám :D

Když vykroutíš ten kloub, zůstane ti na skle jen to černé kolečko, nebo ještě něco (nějaký plastový "zbytek")?

Pokud jen to kolečko, tak je to úplně OK :palec:

Díky :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Áno :D

Ještě to není 100%. Ne jednu stranu je to totiž zcela zbytečná investice do cizího auta, kterou si s sebou jednou nebudu moci vzít, neodkoupím-li si to auto.. Například jsem zcela zavrhl myšlenku nového skla (kolem 4000,- Kč) + senzoru + vše kolem toho + montáž.. Stálo by mě to přinejmenším 7 tisíc a to je dost.

Ale tak nějak jsem se za pomoci lidí na SH dopátral jak to udělat levněji - našel jsem celou sadu a když okno měnit nebudu, ale jen si odstraním stávající patku, budu moci s trochou snahy senzor nalepit a Vášovi bych jej nechal zapojit - vše by mě mělo stát cca 3500,- Kč, což ani tak není málo, proto nad tím ještě popřemýšlím, ale už je to únosná investice za ty funkce :)

Nejlevnější alternativou by bylo nalepení a zapojení senzoru někam vedle, to by mě stálo asi jen 2000,- Kč.

No, uvidíme :lol:

EDIT: zkusil jsem si separátně najít potřebné díly = vnitřní zrcátko s plasty, senzor s patkou na sklo a samotný nerez spínač VW - konečná cena? 1733,- Kč + práce, která bude bez kabelů asi 300,- Kč. I s lepidlem bych se měl s velkou rezervou vejít do 2500,- Kč, to už stojí za úvahu :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

To asi bohužel ano, s tím počítám :(

V návodu ho někdo přebrousil, já zatím nevím, jak je to "kolečko" hrubé - jestli stačí jen přeleštit, nebo bude nutné jej nějak opatrně odškrábat. Je to pracné, ale výsledek by snad měl stát za to - tento senzor je na umístění bokem strašně velký - to už by byl lepší takový malý senzor ze starších modelů Seat, který je určen pro montáž bokem (někde před spolujezdce) - to byla vlastně původní vize, domlouvaná s Vášou - no ten je bohužel absolutně nesehnatelný..

Stejně se k tomu asi dříve, jak na podzim nedostanu - nechám si tedy ještě projít hlavou, jak to udělat. Myslím ale, že to odstranění původního zrcátka a nahrazení novým by možné s trochou snahy bylo :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...