Ol@f Odesláno Prosinec 13, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 Otazka zni proc vlastne kupovat ci nekupovat repliky ?? Pouzivaji "replikatori" jiny material? Nedavaji typovy list nebo nemaji patricne ATESTy? Jsou repliky tezsi (jako jestli maji vyssi hmotnost) a ma to na neco vliv? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 14, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 Nezdá se mi v souvislosti se škodováckými ráfky termín replika,alespoň pokud já jsem se s ním setkal,tak u drahých ráfkům např,BMW,Audi atd. Tady zřejmě kvalita replik bude pozadu. Pokud jsi však měl na mysli orig. ráfky Škoda,ty se asi ani v replice nevyrábějí, versus ráfky aftermarketových výrobců(DOTZ,Dezent,MAM,Ronal atd.) bude kvalita obdobná,vždyť např Ronal je dodavatelem některých vzorů pro škodovku.Názory se ovšem budou lišit dle individuálních zkušeností majitelů,jako na vše,že :o Vydávání typových listů není asi tak problém kvality,jako spíš nezájmu výrobce ,nebo spíš dovozce té které značky ráfků ,absolvovat schvalovací proces na MDČR.Tato kola ve velké většině mají typové zkoušky a schválení TUV výrobce příslušné země EU.Cybí jim pouze vydat naší specialitu :D typový list.Těmto dovozcům bohužel stačí,když si lidé kupují jejich kola v rozměrech které mají povoleny výrobcem vozu. Naštěstí ale,značek ráfků,ketré jsou TL vybaveny přibývá,seznam je na stránkách MDČR. http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dov...ku_a_pneumatik/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Prosinec 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 Diky za elaborat "bohuzel" mam na mysli repliky drazsich znacek v tomto konkretnim pripade Audi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Prosinec 14, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 Ja koupil repliky VW Golf V na moji Octu zatim jsou zkusenosti vcelku dobre ale jeste o tom nemuzu vic rikt najel jsem na nima jenom cca 2000km mestke jizdy a to neni pro nejake rezime moc. Ale repliki se predevsim lisi v zpracovani a lakovani. Treba ty moje jsou vcelku dobre, ale maji na nekterih misteh blbe udelane hrani, zejmena na vnitrsni strane rafku, lakovani tak-tak, neni spatne ale zase jsou tam male chibicki ale nic zavratneho. Jak je to s kvalitou materialu nevym, nekteri rikaji ze jsou skoro jako original, nekteri rikaji ze se hodne krivi a ze z toho odpada brava. Jo a npr. ty moje 16"-ky z letnima pneu 205/55R16 jsou tezke 20kg a plehace 15" se zimnima pneu 195/65R15 maji 18kg takze to zase neni zvlastni rozdil! Jo a vetsina replik VW Audi bude mit dva druhy sroubu teda 10 direk (5x100 a 5x112). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Prosinec 14, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 Tomu se říká kola z lehkých slitin. :D Já bych se spíše bál, aby po nějaké větší díře nebylo šišaté. Ale zkušenosti nemám. :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Prosinec 17, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2009 i značkový alu kola (pokud to nejsou extra drahý hořčíkový záležitosti) jsou vždy těžší než plechy stejných rozměrů se stejnou pneu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 to plati len pre mensie kolesa - do priblizne 16", potom uz maju zvycajne navrch (teda su lahsie) alu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 co jsem mel moznost porovnat ja, tak 16 plech s gumou byl o dost lehci nez Protheus 17 s gumou...ale tohle porovnani neni zrovna optimalni...to je mi jasne...ale osobne bych vahu kol zas tak neresil...sice to ma na vse mozne vliv...ale vypada to tak hezkyyyy!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 3, 2010 Sdílet Odesláno Leden 3, 2010 (upraveno) o kolik kg by melo byt kolo tezsi, o tolik vic se musi zhubnout, jak jednoduchy Upraveno Leden 3, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 3, 2010 Sdílet Odesláno Leden 3, 2010 hehe,to je fakt Houmi,nebo vyhazet zbytecny kramy z kufru! to je jednodussi forma hubnuti! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 No na odpužených hmotách se vaše hubnutí moc neprojeví 0 Citovat Odkaz ke komentáři
asmyr Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 co jsem mel moznost porovnat ja, tak 16 plech s gumou byl o dost lehci nez Protheus 17 s gumou...ale tohle porovnani neni zrovna optimalni...to je mi jasne...ale osobne bych vahu kol zas tak neresil...sice to ma na vse mozne vliv...ale vypada to tak hezkyyyy!!! Hmotnost neboli váha kol je dost velký problém.a čím těžší tím opravdu horší. Mám asi 3 měsice RS-o, 147 kW čili 200koní. Byly na tom orig. 18 Zenith,hezky to vypadá i sedí,ale... Byl jsem s nimi spokojen ,jen pokud jsem tam ted nadal funglovky zimáky a to na 16 alu discích.Neměl jsem možnost porovnat hmotnosti těchto kol na váze ,ale už při ručním přehazování byl ten rozdíl sakra znát,řekl bych tak o 1/3 lehčí 16-tka. Takže i na 200k autě je rozdí v jízdě dost znatelný,18 -cky jsou značně línější díky té větší hmotnosti,horší akcelerace, průměrná spotřeba o zhruba 1 litr vyšší, více to hází na nerovnostech s volantem. Když se rozjedou, tak už je to v pohodě,ale zas musí člověk brzdit a zas zrychlovat.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 4, 2010 Sdílet Odesláno Leden 4, 2010 je jasny, ze se to projevi, ale tak tragiky bych to nevidel... je to proste dan za to, ze to lip vypada a lip drzi, nejde mit vzdycky vsechno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 5, 2010 Sdílet Odesláno Leden 5, 2010 já rozdíl nepoznám, páč jak v zimě, tak v létě jezdím na 225/50 R17 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Leden 5, 2010 Sdílet Odesláno Leden 5, 2010 Tak na gazikách to dycky bylo jedno vorlajzi :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Leden 5, 2010 Sdílet Odesláno Leden 5, 2010 kdyby tě Otesánek slyšel... :) prej gazík ne prostě je fakt, že na Scouta menší kola jak 17" nejsou vhodná! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.