Přejít na obsah

objem nadrze cez VAG pre 4x4 = 63l nadrz

Doporučené příspěvky

Ahojte, chcem sa opytat, ci je niekto,kto ma 4x4 1.8t a vedel by cez vag pozriet, kolko mu ukazuje litrov v nadrzi,ak ma natankovane plnu nadrz?

Nastavoval som si dnes odchylku na ukazateli (da sa tam nastavit max. plus minus 2 litre). Nastavil som si to,lebo pri plnej nadrzi (po prve vypnutie tankovacej pistole) - mi ukazovalo viac ako plnu.

A pomimo to som si pozrel v budikoch (17 - instruments) merane hodnoty 002 a tam mi ukazuje druhe policko FUEL LEVEL = 51 litrov :blink: :blink: . Co mi nejde do hlavy,kedze 4x4 ma 63l nadrz,tak neviem,preco to pise 51l? A neviem,ci sa toto da nejako nastavit este? Lebo viem,ze klasicka 1.8t ma 55l nadrz.

Lebo uz ked mi ukazuje dojazd 0, stale mam v nadrzi 12 litrov podla tohto a je to aj tak,ked ukaze dojazd 0 ,este len zacina cervene pole.

Bol by niekto tak dobry a pozrel si tie merane hodnoty 002 v instrumentoch? Ze co tam pise jemu. Nenasiel som nikde informaciu,ako zmenit hodnotu plnej nadrze.

Odkaz ke komentáři

63 litru je az po okraj a to je včetně bezpečnostní rezervy. Plná nádrž by měla být o něco míň, nevím přesně kolik je ta bezpečnostní rezerva. (to není rezerva pro dojezd kdy svítí kontrolka, to je rezerva kvůli vytváření par a rozpínavosti při vysokých teplotách.) Jinak já mám 4x4 ale bohužel jezdím na LPG takže plnou nádrž netankuju protože bych to nevyjezdil ani za rok .. i když teď mě napadá že v červenci chci zase pročistit palivovou soustevu sonaxem takže natankuju plnou dám tam ten sajrajt a vyjezdím to .. takpak ti třeba řeknu .. problém je že nemám original VAG kabel , mám jen KKL tak snad to s ním pujde ..

Odkaz ke komentáři

no cital som clanok aj z skodahome, kde je zevraj vyjadrenie od skoda auto. Cize 63l je bez bezpecnostnej rezervy. s nou to je 74l pre 4x4.

Do nádrže každého zo štyroch modelov škodoviek sa vojde približne o 10 litrov paliva viac, ako uvádza dokumentácia. Namiesto oficiálne proklamovaných objemov nádrží 42 litrov (l) pre Feliciu, 45 l pre Fabiu, 55 l pre Octaviu a 63 l pre Octaviu 4x4 je totiž skutočný objem palivového systému u Felicie 51 litrov, Fabie 58 l, Octavie 71 l a u Octavie 4x4 je to 74 l.

Podľa materiálu, ktorý Škoda Auto rozposlala benzínovým pumpám, v prvom prípade ide o objem, ktorý má možnosť majiteľ auta využiť pri štandardnom spôsobe tankovania, ako sa uvádza v návode na obsluhu auta. Viac paliva môžu majitelia automobilov natankovať po odvzdušnení nádrže pri vyradení bezpečnostného ventilu v hrdle nádrže.

Škoda Auto tento postup neodporúča. Podľa Vladimíra Dodrvu z marketingového oddelenia automobilky negatívnym dopadom takého tankovania môže byť zhorený katalyzátor.

Cele je to na skodahome fore popisane.

Nasiel som aj nieco na jednom anglickom fore, ako to upravit pre audi s motorom 1.8t ,cize idem to vyskusat,ci mam moznost tieto hodnoty menit: Aj ked zatial nejako nechapem tie cisla za cislom,ktore by malo znazornovat meraci blok hodnot.

A029,0,Tank Characteristic (Fuel Level Sensor 2)
A029,5,Tank Characteristic (Fuel Level Sensor 2)
A029,6,This is a parallel shift of the tank characteristic.
A029,7,
A029,8,Standard: 128
A029,9,Range: 96...160 (-8.0...+8.0 l)
A029,10,Increments: 1 = 1 Ohm = 1/4 l
;
A030,0,Tank Characteristic (Fuel Level Sensor 1)
A030,5,Tank Characteristic (Fuel Level Sensor 1)
A030,6,This is a parallel shift of the tank characteristic.
A030,7,
A030,8,Standard: 128
A030,9,Range: 96...160 (-8.0...+8.0 l)
A030,10,Increments: 1 = 1 Ohm = 1/4 l
;
A032,0,Tank Characteristic (Not detactable Tank Volume)
A032,5,Tank Characteristic (Not detactable Tank Volume)
A032,6,The tank volume which is not recordable by the fuel gauge sender(s).
;
A033,0,Tank Characteristic (Full Calibration)
A033,5,Tank Characteristic (Full Calibration)
A033,6,Non-parallel shift of the tank characterictic above a readout of 1/2.
A033,7,To start the adaptation enter '65535' as new value.
A033,8,
A033,9,Standard Value: 128
A033,10,Value Range: 112...144 (-4.0...+4.0 l)
A033,11,Increments: 1 = 1 Ohm = 1/4 l
;
A034,0,Tank Characteristic (Additional Functions)
A034,5,Tank Characteristic (Additional Functions)
A034,6,?xx - Full Correction Sensor 1
A034,7,1 - active / 0 - not active
A034,8,
A034,9,x?x - Empty Correction Sensor 2
A034,10,1 - active / 0 - not active
A034,11,
A034,12,xx? - Monitoring Sensor 2
A034,13,1 - active / 0 - not active

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...