Přejít na obsah

octávka 4x4

Guest lukaszk

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám octávii 4x4 kombi 74 kW koupenou v létě a dovezenou z německa. Jako bonus jsem dostal zimní kola, ale mám s něma problém. Hrozně mi to na nich plave. Stačí trochu zmrzlá cesta. Tak se chci zeptat, jaké kola jsou na tyhle auta nejlepší.. Tzn Jak velká, široká atd. Já mám ty kola 205/55/R16. Nejsou lepší radši kola menší?

Dík za rady

Odkaz ke komentáři

Presne tak. Mensi pneu = vice masa na pneu = vice plave!

To je podle mne u kazde zimni pneu ze to tak plave, hlavne u teh levnejsih ktere nejsou zas tak spracovane aby podavaly visi vykon (cti: stabilitu) ale lepsi zaber na snehu a ledu.

Ja na moje Tigar zimni pneu plavu ale ne zas tolik ze by mi to nejak zasadne vadilo, prizpusobim jizdu zimnim penu a je to.

Neres takove veci pokud mislis ze je to dano pneumatikou, ale moh bys udelat kontrolu tlumicu jestly to plavani neni nima?

Odkaz ke komentáři

Spíš bych to tipoval na to, že pneu jsou staré a guma je ztvrdlá, ikdyž má třeba vzorek a pak se už schová více méně jako letní. Na boku kažké gumy je čtyřmístné číslo vyražené do oválu, např: 5209, to zmamená, že pneu byla vyrobena 52.týden roku 2009.

Ja jsem si vždycky myslel, že čím menší šíře pneu tím lepsí záběr na sněhu, viz třeba zavody v rally. :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...