Přejít na obsah

shamp1xovo zelenomodrá kráska

Doporučené příspěvky

Již je tomu rok, co jsem si s přítelkyní pořídil octavii 2 modelový rok 2006. Jedná se o krátkou variantu 2.0 TDI PD BKD s manuální převodovkou. Auto jsme zakoupili při najetých cca 204 tkm.

Jedná se o prakticky plnou výbavu. Auto mělo v té době navigaci NEXUS, parkovací senzory, senzor deště, zatmavovací vnitřní zpětné zrcátko, výhřev předních sedaček, multifunkční volant Auto jsme pořídili na letní sadě 16" kol vega.

Malý přehled toho, co se na auto dělalo:

Nové turbo při 200.000 Km
Nová dvouhmota (kompletní spojka) cca 200.000 km (spolu s turbem)
Nově naplnená klima cca 200.000 km
Nastavení denního svícení 206.000 km
Nastavení automatického zamykání při rychlosti nad 15kmh 206.000 km
Nastavení zamykání (1x odemnke pouze u řidiče, 2x zbytek auta) 206.000 km
Nátěr brzd ve variantě tmavě zelená a černá 207.000 km
Výměna čidla úrovně naklápění xenonů - přední náprava 207.000 km
Nový lanovod na ruční brzdě 208.000 km
Nová loga škoda na kufr a kapotu 208.000 km
Nové xenonové výbojky phillips 209.000 km
Vadný vstřik, náhrada za nový + kompletní vyčištění a přetěsnění všech ostatních vstřiků 213.000 km
Nové rádio s navigací - Amundsen 213.000 km
Nový reproduktor pro parkovací senzory 213.000 km
Výměna volnoběžky alternátoru 213.000 km
Nové logo volantu 216.000 km
Nová anténa alá žralok original 217.000 km
Nové alu MAM 17" + nové pneu vredestein 217.000 km
Nové logo na klíče 218.000 km
Výměna kompletních silentbloků přední nápravy 219.000 km
Výměna prasklého zadního světlometu za nový 219.000 km
Výměna ostřiku pravého předního světlometu pro xenon 219.000 km
Olej, filtry, atd 219.000 km
Doplnění klimatizace, kroužky 57,1->66,6 na kola, geometrie atd.. 220.000 km

Výměna tapeců za kožené tapce - cca 220000 km

Kožená loketní opěrka cca 220000 km
výměna levého zadního ložiska 223000 km

Motůrek pro ostřik xenonových světlometů 222000 km

Výměna levého ostřiku xenonových světlometů 222000 km

Výměna sedaček za sedačky z RS cca 223000 km

Výměna nárazníků za nárazníky z RS včetně laku cca 223000 km

Výměna bočních plastových lišt za ty neplastové z RS - lišty koupeny, chybí namontovat cca 223000 km

Výměna pravého ostřiku xenonových světlometů 225000 km

Columbus H61, SW3984 225000

Olej, filtry 235000

Výměna ventilu klimatizace + doplnění 235000

Po ťukanci vyměnen RS nárazník za fungl nový z ŠA 23500

Maska nastříkána do barvy vozu 235000

Kryty pedálů z ušlechtilé oceli - RS z ŠA 235000, chybí mi sehnat opěrka nohy z kvalitního materiálu

Objednáno: Eibach pro kit + B4 Sport + dorazy, uložení, atd, keramické destičky komplet, možná se budou měnit i kotouče

239000 - Výměna pružin za Eibach Pro Kit, výměna tlumičů za Billstein B4 Sport, výměna zadních silentbloků, komplet zadní náprava šla ven a bylo na ní spousty práce. Komplet nové kotouče, ve předu s drážkou, v zadu bez. Kompletní výměna destiček za keramické. Oprava lanovodu, seštelování řadící páky. Výměna zadího pravého brzdiče za nový (byl zatuhlý), výměna chladiče klimatizace + nějaké další díly na klimošce, sbíhavost, geometrie. Oprava uhnilé spony zadní části výfuku.

Plány do budoucna:
Nový nátěr brzd do barvy zelená RS - jednou natřeno, ale na prd, takže znovu a lépe
Po kompletaci nárazníků možná mřížky honey comb, pokud je seženu za příznivou cenu

Sportovní podvozek včetně dorazů a všeho co k tomu patří

18" a nebo 19" kola z OIII RS

Výměna kotoučů a destiček, popřípadě brzdy z RSIII

RS koncovka výfuku

Parkovací kamera

Odkaz ke komentáři

Věř mi že není moc co závidět, mám to necelé dva měsíce a už přemýšlím o čištění suchou cestou kvůil vyhřívání v sedačkách. Ty kola zaberou celkem dost času, sundat jedno po druhém, vyčistit a zase nandat. Mě to trvalo dvě hodinky :-)

Jinak co se úprav týče, moc by se mi líbila černá maska, přemýšlím zatím že bych zkusil na tu chromovanou část dát nějakou folii, do předu a do zadu nové logo a postupem času až budou peníze tak trony. Přemýšlel jsem jednu dobu ještě o nástřiku, ale když jsem slyšel co to stojí, tak se mi do toho moc nechce :-(

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsem to upravovat v malování, ale nikdy jsem pořádně nechytil barvu jakou bych chtěl. Ma představa byla udělat černou masku, nový znaky, jak budou peníze tak nějaké 17" nebo 18" černé elektrony, nejlépe originál škoda, možná přední stranu zrcátek na černo. Ikdyž co jsem tak koukal na ty tvé fotky, tak to přední nové logo je úžasný s tím chromem. Líbí moc. Co jsem se ptal, tak je to sundání loga na předku celkem opruz a můžeš poškodit ten chromovanej rámeček. Jak jsi to dělal ty?

Odkaz ke komentáři

Ahoj a vítej :palec:

Barva neobvyklá a hezká, ivory interiér super.

Barva nábojů a třmenů je podle mě jako pěst na oko. Černá maska by k této barvě vypadala tedy opravdu hodně blbě, pokud se chceš zbavit chromu, podle mého je nejlepší volbou hodit masku do barvy.

Jedna technická: Výhřevu se neboj, otec měl 2 Octavie s ivory interiérem, vždy jsme sedadla dost promočili vysavačem s pracím režimem (a v obou případech měl výhřev) a nikdy nenastal žádný problém. Takto jsme to kdysi dělali asi 2x do roka a úplně v pohodě. ;)

Odkaz ke komentáři

Stickler - já to myslel všeobecně že se na ty brzdy cpe červená, určitě bych o ní neuvažoval. O té černé jsem přemýšlel, ale jelikož chci do budoucna černá kola, úplně by to zaniklo. Takže jsem černou natřel pouze ten třmen. Brzdič je kompletně obroušený, takže když se do budoucna rozhodnu pro nějakou světlejší barvu, určitě nebude problém. To nejhorší mám za sebou. (kompletně rozebrané a obroušené brzdy) Jinak s tou světlou krémovou by to mohlo být taky OK. To máš pravdu.

MaroCZ - S tou elektrikou to půjde pomalu. Jak jsem psal v příspěvku nahoře, mám k dispozici všechno vybavení, ale sám to neumím, takže musím vždy počkat jak je volnej technik, který mě vždy do všeho zasvětí. Ještě mě napadlo, že si vytisknu kompletně ten holiho návod a zkusím to sám. Notes s kabelem je. Tak snad nic nepo.... :-D

Odkaz ke komentáři

Tady jsou ty moje pokusy :)

Jinak v masce jsem to dělal tak že jsem to zahřál horkovzduškou vrazil pod to šroubovák a vypáčil staré logo, lepší si dát pod šroubovák hadr abys nepoškodil masku. Pak jsem akorat pod logem trošku horkovzduchem upravil tvar aby logo bylo víc zapadlé...

post-38185-0-79268400-1405763129_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

V poslední době mě nějak začala zlobit elektrika. Pořád mi to hlásí vadný žárovky, respektive hlásí to levou přední vadnou, dojedu, vypnu motor. Natočím a ok. Pak už nic. A zase z ničeho nic hláška - pravý přední potkávací světlomet vadný. Vylezu ven a bliká. Přitom to chvíli to jde a pak zase ne. Není možné, že jsou třeba navlhlé kabely, nebo že je nějakej kabel načatej a je v něm vlhkost?

Odkaz ke komentáři

Jo a začalo mi auto hlásit vadná světla. Odešla obrysová světla, tak jsme je vyměnili a dneska hláška ze obě tlumena přední světla jsou vadná. Začalo se to objevovat par dni po nastavení denního svícení. Ty obrysová byly ocouzeny, nevím zatím co ty xenony. Není možné, že bych špatně něco nakodoval a odkouril tím postupně všechna světla?

Odkaz ke komentáři

Teď ve tmě jsem nechal denní svícení a xenony blikali, přepnul jsem to na normální svícení a xenony svítí jak maj. Nevím jestli se tam něco nepotento, zkoušel jsem asi 3 příkazy, které mi to nepodporovalo. Tak asi hodím zpět základ, který tam byl a uvidíme. Případně pak zkusím znova kódovat. Doufám že to bylo jenom tímhle. Nerad bych cvakal za výbojky.

Odkaz ke komentáři

LEDkové denní svícení vedle mlhovek je fuj :blink:

Na mé staré OII jsem v exteriéru pořešil hlavně lišty a pár detailů, více nebylo třeba (chrom pod zadními světly šel nakonec skoro hned pryč, ale finální foto už nemám). U tvé barvy bych to viděl stejně (možná jen s většími koly, já měl tehdy zase služební).. :palec:

post-28923-0-30696200-1406371231_thumb.jpg

post-28923-0-70264000-1406371238_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...