Přejít na obsah

Lepení folie / stříkání interiérových plastů

shamp1x

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych se zeptat těch, kteří mají zkušenosti s lepením fólie na interiérové plasty / stříkání interiérových plastů na zkušenosti a co doporučují.

Předpokládám že cena bude +- stejná. Člověk musí rozebrat půl auta, aby vyndal díly, které potřebuje. To musí u obou dvou variant. U varianty s fólií musí koupit požadované m2 fólie + lepidlo a pak je to o manuální zručnosti. U stříkání předpokládám odmastit stejně jako před lepením fólie a pak nástřik základovkou + několik vrstev barvy + několik vrstev laku?

Jaká je životnost nástřiku? Co jsem četl tak s fólií jsou problémy, že zabere o 2-3 mm více místa a třeba na středovém panelu je problém s "čudlíky" že když některý zmáčknu, už se mi nevymáčkne.

Předem díky za odpovědi těch, kteří mají zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Cau,

strikani je lepsi nechat lakirum, aby jsi to sam udelal poradne, tak ti to zabere kupu casu a penze ( kupa plechovek ). Cena nebude tak hrozna, cca 800-1500 podle znamosti.

Folie nezabere 2-3 mm mista, kdyz to udela sporadne, tak s cudlikama neni problem ... Nekdo pouziva drazsi 3M, nekdo obyc cinu, me se snima pracovalo vicemene stejne ...

Na folie netreba rozebirat pulku auta, dverni listy jdou bez oddelani, coz je proti strikani vyhoda.

Folie jde take v pohode sundat a dat jinou, jiny vzor ...

Pak jde take o to jakou barvu chces, jestli treba klavirove cernou, tak jedine strikani, folie nikdy nebude tak hezka.

Jestli chces strikat i madla dveri a panel ovladani oken, tak to moc nedoporucuji, je to hned poskrabane a madla omlacena .... tam jedine folii...

Dan

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

díky za tipy. Ještě si to všechno pořádně promyslím než něco udělám. Když by se něco stříkalo, tak to dám asi opravdu nějakýmu profíkovi. Bavil jsem se o tom v dílně a prý by to zabralo cca 5-6 hodin a ještě by výsledek nemusel být výborný. :wacko:

Odkaz ke komentáři

O víkendu jsem se byl podívat v OBI a mělitam.... ho*** :pest::lol: Takže to nechám až zase budu mít cestu do Baumarktu, Baumaxu v Chomutově, tam to mají :-) Zatím asi půjdu jen do toho středového panelu, ale vzhledem k tomu jak vypadá a k tomu, že mám Nexuse, tenhle díl asi nechám nastříkat a bude klid...

Odkaz ke komentáři

již ve feldě jsem měl introš v laku a i mdla a nic se nepoškrábalo za cca 3-4 roky furt ok a to měla ženská prstýnky

výhodou folie, že jsi lze sundat, ale já bych si ji do auta už nedal, měl jsem polepený popelník, panel kolem radia a horní schránku na palubce a vše na hovno, ve vedru se dělaly bubliny pod folií a na panelu kolem radia se folie v radiusech zvedala, jakoby se působením tepla stále smrštovala, taže za mě ne, snad jedině na lišty

Odkaz ke komentáři

Ja mam lakle madla 1 mesic a na jednom uz je 5 der, na druhem 3 ... proste manzelka a nakup, na zadnim kde je 5 dir, to snasi rany vajickem na mimco ... takze za mne lak ne ... jinak klasika vse mam lakle, jen chci ted zkusit folii, mam takovou jinou, sic ne 3M ale zkusim ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...