Petr136 Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Zdravím, tak Vám chci představit svůj nový povoz, který nahrazuje mojí předchozí Felicii 1.9D ( stále sloužící a ve skvělém stavu připravuji na prodej). Jedná se o Octávku s 1.8 20V z roku 1999 ve výbavě SLX a s přestavbou na E85 od bývalého majitele. Auto je původem z Německa, tudíž věřit stavu kilometrů dle tachometru 172 tis km by mohl jen naprostý blázen ( stočení napovídá i neorigo obšitý volant kůží a lehká vůle řazení a spojka zabírající už velmi z vrchu) přesto jsem auto i s chybami vzal neboť cena byla více než přívětivá. Vady auta: Nefungující klima (opraveno doplněním) Špatná volnoběžka startéru (opraveno) Nefungující zadní stěrač Dálkový centrál nezamyká dveře řidiče ( opraveno ) Kosmetický vady laku Jinak auto šlape velice dobře, motor přede a táhne jako bejk, jezdil sem přes rok s dieslovou Felicií a před tím s Favoritem takže přestup na auto s 92 kW je zážitek, podvozek v naprostém pořádku. Na autě jsou momentálně kola na dojetí a na příští sezónu plánují pěkné 16-ti palcové liťáky. S fotkami se polepším až vyperu interiér a lak se rozleští pomocí 3M leštěnkou. Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Ahoj, vítej, ať slouží! Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 vítej, dej si bacha na odlupující lak, u téhle barvy je to téměř na každém předface autem.. Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Doufám že bude sloužit bez velkých problémů :). Odlupující se lak bohužel už máme, na střeše je ho dost, půjde časem na přelakování celá střecha, pokud se oktávka osvědčí jako dobrý služebník. Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 sloužit by měla :) s tím lakem jsem na tom stejně no, já to letos polepím folii a uvidim jak dlouho vydrží..jinak doporučuju vyčistit podběhy vepředu, určitě tam bude plno bordelu :) a dozadu sehnat gumu pod lištu nad spz jinak ti proklepe dirky do laku a začne to rezivět Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 Dobrá rada, podběhy vyčistím, s tou spz to si taky připíšu na seznam úkolů, na Felicii sem to dělal taky bo to hrozně mlátilo, jak říkáš. Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 sry za OT a dozadu sehnat gumu pod lištu nad spz jinak ti proklepe dirky do laku a začne to rezivět @ Košine pls, pod kterou lištu? :_) Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 jak máš osvětlení spz, tak ta lišta je z plastu a je přímo na laku, takže vibrace pořád dřou o lak a po těch letech se to prodře na plech a začene rezavět, takže sundat, sehnat gumu na tu lištu a dát zpět a je po starostech Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 @Košin dikes, doma hned mrknu jak to vypadá u mě :_) Odkaz ke komentáři
vlades92 Odesláno Srpen 13, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2014 Ahoj, horší starty může způsobovat E85 a zámek dveří klasika mikrospínač v zámku nebo kabel v průchodce Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 13, 2014 tak na ten zámek se mrknu, myslel sem že může být problém jen v komfortce ale jak koukám je toho víc, díky za nápad. A starty zatím řeším dvojitým otočením klíčkem, možná vyměním čerpadlo, ale nejsem si jist jestli to bude mít vliv. Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2014 Tak víkend ve znamení prací na autě, vyměnil jsem svíčky doporučované po E85, též sem vyměnil prasklou hadici sání za filtrboxem. Bohužel studené starty pokračují už i po dvojím otočení klíčku a včera se mi stala nemilá věc, kdy za jízdy auto přestalo úplně táhnout a reagovat na plyn na dobrých 30s. Objednal jsem aditivum do Ethanolu a příští týden navštívím technika který přestavbu dělal a uvidíme co mi poví na ty špatné starty, neboť motor dlouze točí a když naskočí tak se v 50% startů vyvalí z výfuku bílý kouř, což by se určitě stávat nemělo. Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Srpen 17, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2014 to s tím že auto přestalo táhnout a reagovat na plyn se mi stávalo když sem ještě do favorita lil ethanol michany s benzinem.... bez přestavby to same studene starty.. jsi si jisty že tam byla ta přestavba udělana? Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2014 Přestavba je, mám od ní dokumentaci a dělal to servisák kterého znám, plus jednotka je umístěná na baterce a připojená. Příští týden se u něho stavím na kontrolu. Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2014 Tak aktualizace ke startům, pokud je nádrž alespoň s 1/4 plná tak se problémy se studenými starty neobjeví. Momentálně jezdím s plnou a oktávka startuje parádně i dnes ráno při 12°C. Soudím správně na problém v čerpadle či celé té soustavě umístěné v nádrži ? Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 Tak malý up po prvním týdnu s octávkou. Jednoho krásného večera se mi stala strašně příjemná věc kdy po zaparkování někdy kolem půlnoci u paneláku jsem zamykal auto klíčem a ejhle klíč nešel ven. Po několika minutovém marném zamykání a odemykání jsem nakonec demontoval celý zámek a auto nechal bez zámku na parkovišti. Oprava rozbitých vložek zámku v servisu za pár kaček, nervy k nezaplacení. Dnes dorazili speciální aditiva do E85, tak sem zvědav. Starty zatím bezproblémové což mě těší a uvidíme jak se situace bude vyvíjet dále. Jinak fotky upravené octávie z místního bazaru k zasmání. Nechápu jak to muže někdo považovat za zdařilé :D Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Srpen 22, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 Tve tak nechat auto na sídlišti někde odemčené, tak buď v něm spím a nebo parkuji pod oknem a každou chvílí čekuji :_Djinak tak oktávka je hnus Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 Hele já mám štěstí že bydlím v klidný čtvrti Plzně plný důchodců a parkoviště máme pro 6 aut max a hned pod oknem, ale jak říkáš byli to nervy :D Odkaz ke komentáři
Lukas178 Odesláno Srpen 22, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 Ta oktavka je celkem humac Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Srpen 31, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2014 Tak víkend ve znamení oprav. Jako první šla na řadu anténa kde jsem podle návodu chtěl vyřadit zesilovač. Po rozebrání jsem ovšem zjistil že anténa má poněkud jinou konstrukci a vyřazení zesilovače by nebyla hračka vzhledem k jeho přemostění tak sem se pustil do čištění kontaktů které byli značně zoxidované viz foto. Signál se zlepšil. Jako druhá věc v pořadí byl pokus o opravení špatně zamykajícího centrálu. Dle rad jsem vyměnil mikrospínač, bez výsledku. Pustil jsem se tedy i do proletování spojů v zámku. Po složení to vypadalo na úspěšný výsledek. Bohužel náký spořivý kutil měl potřebu opravit poškozené táhlo vnitřní kliky a po opětovném složení dvěří zámek opět nezamykal. Tudíž tapec zase dolů a naštěstí jsem i v neděli sehnal táhlo nové a po výměně táhla funguje centrál jak má. Nakonec jsem ještě nainstaloval handsfree sadu od Nokie která se mi ve Felině dost osvědčila. Vzhledem k počasí bohužel zase nedošlo na plánované focení :( Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Tak trápení s oktávkou pokračuje :D v neděli se odporoučeli blinkry, takže včera proběhla rychlá výměna relé před vrakovištěm. Dneska pro změnu pozlobilo otvírání kufru které se seklo a slušnou chvíli sem ho přemlouval ke spolupráci. Čekám kdy se odporoučí nadobro. Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 (upraveno) No teda ta tě teda zkouší...holka ale jinak je to spolehlivý vůz... Jinak handsfee pěkný, co je to za typ? Máš propojený přes radio? Upraveno Září 2, 2014 uživatelem surfman Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Zkouší mojí trpělivost :D S feldou jsem takový problémy nikdy neměl, ale dokud zvládá odjet-dojet do cíle tak sem klidnej a užívám si jí :D Handsfree je Nokia CK 600, momentálně jí nedělá dobře přechod na WP 8.1 a občas se nepřipojí a pomůže jenom restart, jinak je to parádní věc. S rádiem je spojená takže hudba, hovory jdou přes auto repro. Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Na Oktavce se dnes kupodivu nic nepokazilo :D takže bude odměněna :) Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Tak řadička na místě. Chtělo to vyměnit manžetu a rámeček a co mě potěšilo je že průměr tyče sedí s dírou v řadičce ikdyž na obautodily píšou že na benzíny nepujde :) Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 no páni, jak jsi tam tu řadičku dostal? jaký máš průměr na původní staré řadičce? jsi to nějak upravoval, ne? Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 když jsem to tak prohlížel na sraze v Žamberku tak každý druhý má tuhle řadičku v O1 :) ale chápu že je hezká a navíc se dobře drží Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Průměr je cca 12mm. Opravdu jsem jen vyměnil manžetu s rámečkem a nasadil, krásně sedí. Oproti té hnusné základní řadičce z předfaců je tohle úplně jinde :) Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 a já myslel, že benziňáky mají jiný průměr (teda až na 1.8T) na té první fotce vlevo nahoře je tvoje původní řadička? Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky