Přejít na obsah

Zdvihnutie orig. xenonov

Guest Baklazan

Doporučené příspěvky

Zdravim vospolok,

mozno kratko na uvod o mne - po 6 rokoch jazdenia na Daewoo Nexia, sa mi postastilo vyboxovat si sluzobnu Octaviu Business. Zatial mam najazdenych nieco cez 1000km, pomalicky zabieham a doteraz velka spokojnost (z favorita do nexie to bol tiez velky improvement :D ).

Mala otazka na zaciatok - je mozne nejakym sposobom trocha podvihnut originalne xenony s AFS II? Zaujima ma, ci tam niekde niekde schovany nejaky cudlik, ktorym by som si trocha predlzil osvetlenu plochu pred autom. Je tam jeden plastovy srob na imbus, ale podla toho, co som cital to bude asi na diakove. Takze tusi niekto, ci sa daju zvysit xenony (nastavit nejake offset, ktory by sa pripocitaval k vyske vypocitanej automatickou regulaciou)?

A este jedna drobnost, dostal som vystrelovaci kluc, ktory mi vdaka mojej vyske trocha zavadzia pri kolenach. Existuje sposob, ako z neho vybrat tu strunku, aby v spinacej skrinke "nestal", ale len "visel"? :). Mam tu verziu, kde je po odklopeni krytu baterky vidiet hned v strede gombikova baterka a kryt vrchnej strany kluca (s tlacitkami) je jeden kus, t.j. nie je to ten kluc, ktory sa rozobrat rozdelenim v strede. Podla toho, co som pozeral, tak pod logom skoda by nemal byt ziaden srobik, ale mozne to samozrejme je...

Vdaka za radu.

Odkaz ke komentáři

tak světla jsou snad seřízený tak jak maj bejt ne... jestli se ti to nezdá, tak je nech ve škodovce seřídit (musí se s počítačem)

jestli jsou seřízený tak jak maj bejt a chceš to víc vejš, tak by jsi zasloužil lešenářskou trubkou do palice.

OII s xenonama svítí parádně

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Tomem, nech si je seřídit nepiš tu nic o rovnoběžce s cestou - nevím jakou tedy myslíš, ale snad nejsou ve škoda úplně blbí, aby udělali xenony na houby. Holt v noci na tlumené se nedáá jet všude tak jako ve dne, to dá rozum.

A ten problém s klíčkem je taky velmi zajímavý - mám bez centimetru 2 metry, ale o klíček jsem kolenem ještě nezavadil, co si dát sedačku dozadu, popř. si pohrát s nastavením volantu a ne kuchat klíček?

Odkaz ke komentáři

Rovnobezka s cestou - pokial svetla nastavis tak, ze v konecnej vzdialenosti hrana osvetlenej plochy pretne cestu, nemal by si oslnovat protiiducich. Tu je natvrdo nastavene, ze luc sa zapichne do zeme povedzme 20m pred autom, ja som bol zvyknuty na viac (povedzme 40m?), tak som len chcel vediet, ci sa to da jednoducho zmenit. So xenonmi sa totiz mimo mesta/na dialnici neda jazdit viac ako povedzme 80, lebo potom sa moze uz lahko stat, ze prejdes opilca na zemi - svietia totiz prilis blizko (na moj vkus) a nie vsade sa daju pouzit dialkove... No, ale mozno je to len nezvyk.

Co sa tyka klucika, zda sa, ze sme rovnako vysoki. Ak si posuniem sedadlo viac dozadu, tak problem sice zmizne, ale a) hlavu mam vedla B stlpika, takze na T klizovatkach sa musim fest predklanat, aby som videl auta zlava, resp. zlava/zozadu, :smich: mam volant prilis daleko (nemam rad take to "motokarove" soferovanie, ked mas volant medzi kolenami a ruky natiahnute). Vo vseobecnosti si teda mozem vybrat, ci budem mat o koleno oprety volant alebo klucik (kedze sa hybu spolu). Holt, kazdy sme nejaki...

Odkaz ke komentáři

S těma xenonanma máš pravdu, ale předpokládám, že se jedná o nastavení odpovídající normám a tedy neoslňující protijedoucí řidiče, když budeš svítit o 20 metrů dál, nesolníš řidiče v té vzdálenosti kde paprsek protne silnici, ale zbytek dráhy než se minete ano. Ale s tím asi nic neuděláš, pokud nehodláš oslňovat a ohrožovat tak ostatní.

A co se týká klíčku - posezu, mám taky hlavu u B sloupku, ale s tím asi nic neuděláme...

Odkaz ke komentáři

Já měnil xenony....měl jsem origo 05 a už začaly jít do fialova, tak jsem koupil zánovní 08 a přehodil. Před tím jsem si udělal na zemi rysku na přední kola a na vratech křídou namaloval lomenou lajnu, jak mají svítit. Přehodil jsm komplet světla, vystředil do kastle (pakárna na entou) a rozsvítil...a byl v háji jak Baťa s dřevákama....a hned jsem mazal do servisu. Museli je komplet seřídit přes Vaga, jinak nebyla šance. Podotýkám, že na předešlým autě byly seřízený a podle DP, by se měly seřizovat po každém vysunutí tělesa světlometu z kastle. Uvnitř před výbojkou jsou clonky, který cloní světlo tak aby neoslňovalo...žádnejma vnějšíma elementama je neseřídíš...mluvím o tlumených světlech. Takže jedině přes diag. v servisu. Ale ne všude to uměj. To je taky pravda. Stojí to cca 300. Pokud máš auto v garanci, měli by ti to přeměřit zdarma.

A co se svítivosti týká...svítí naprosto pohodově, osobně...rád jezdím v noci a ve tmě...už od mala, ale teprve teď si to užívám...i když jedu jen na tlumený.

A s tou vodorovnou blbinou....co kdyř bude silnice nepatrně do kopce nebo z kopce? Stačí odchylka o pár cm, kterou nevidíš, ale na dosvitu už je to znát hoodně...stačí si vzít pravítko a namalovat si to.

Kdysi jsem měl Kadetta 1.8, což je brácha Nexie....svítil dobře a světla se daly seřídit ručně....vývoj jde dopředu a musíme se smířit s tím, že ži si na svejch plechovkách udělám svépomocí čím dál tím míň věcí. Z toho důvodu mám v garáži Feldu kombíka...když mě to popadne, rejpu se v ní....za chvíli už bude všechno povyměňovaný :lool:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...