Přejít na obsah

huceni pri 100 km/h


pajin83

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny.Potreboval bych nejak pomoci.Uz si nevim rady.Pri rychlosti 100km/h se ozyva zvuk podobny jak kdyz na dalnici najedete na krajnici kde je ta bila vroubkovana cara.Hledali to celkem 3 lide nebo firmy a u kazde se lisi odpoved.Prvni byla ze to dela prevodovka.U druhe jsem zajel do nejvetsiho servisu VW v Brne do Skody.Tam bylo receno ze to dela hardy spojka na kardanove hrideli.Nedalo mi to a navstivil jsem jeste jeden autorizovany servis Skoda.Tam znela odpoved aerodynamicky hluk zadnich dveri :-D :-D

Podotknu ze zvuk souvisi s pridanim plynu.Jakmile dosahnu 100 km/h a je auto v zatezi zvuk se ozyva.Pokud plyn pusim zvuk zmizi.Pokud se najde ten kdo ma zkusenosti s necim takovym budu moc rad.Pokud jsem zalozil omylem nove tema omlouvam se ale nenasel jsem nic.Dekuji.

Octavia 2 1,9 tdi 77 Kw 4x4 6ti kvalt

Odkaz ke komentáři

Pokud je to od 100km/h vyse a meni to intenzitu zavisle na zatezi, tak muzes (dle meho) posledni variantu vypustit. Ohledne veci na kardanu u ctyrkolky uz tu nekde tema je; zkusim pohledat, jakmile budu u pocitace. Prevodovka muze tez hucet, tam by ale melo/mohlo stacit vymenit olejovou napln. A pripadne vzit i napln do zadni rozvodovky.

Odkaz ke komentáři

Dela to od 100 do 120 km/h. pak uz to bud neslysim a nebo to huci mene.Vsechny naplne jsou vymeneny jak prevodovka tak rozvodovka a zvuk je porad stejnej.V servise maji sirokej rozptyl.Rekli mi cenu cca kolem 50 tis.Kdyz to nebude pry hardy spojka tak rovnou vymeni obal prevodovky ze 6 ti kvalty na to trpi

Odkaz ke komentáři

Vím, že jsi z Brna, ale zkus případně napsat/zavolat buď Vášovi do Prostějova, nebo Rolbařovi do Prahy (oba kontakty najdeš na www.cardiagnostik.cz). Rolbař má sám 4x4 a určitě Ti dokáže pomoct/navést a Váša je rozenej profesionál :D

 

Ale de facto se všemi klubovými servisáky neuděláš chybu. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím ..... mne nieco podobné robí tiež, niekedy okolo 90-100 ale väčšinou od 110-130 km/h a potom už nič, mal som tam lene robilo to a mam pocit že raz sprava, potom prestalo a z lava som to počul,..... ked som naskočil niekde na hrbe alebo nerovnosti na ceste prestalo to na sekundu a potom zase.

Skušal som aj inu ryhlost aj brzdit, aj pridat aj všetko možne a stale dokonca aj na zimnych pneu.

 

Octa combi 2,0 tdi DSG

 

Nejake rady mam len predok hnanny

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Ahoj klubáci,

po 4 letech jsem nasadil na svou OII RS Tdi CR nové 18" Zenithy a pneu Continental Sportcontact 5. Když jedu po dálnici zhruba mezi 120 - 140 km/h, tak to hučí, jak když jedu jedním kolem po bílé čáře. Pod 120 žádný zvuk, nad 140 také ne. Kola jsem vrátil původní a hluk stále…nevíte, čím by to mohlo být? Octávii jsem kupoval novou a chovám se k ní slušně. Teď má zhruba 50 tis. najeto.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 7 let později...
V 24. 3. 2015 at 15:01, pajin83 napsal:

Tak to dela udajne lozisko prevodovky.Zvuk je porad stejny akorat se k tomu pridal jeste zvuk od vymacknuti spojky kdyz je studenej motor.Ted se zeptam.Da se podle vinka zjistit v etce cislo toho loziska?Dekuji

Náhodou nevíš co to nakonec způsobovalo? Mám úplně stejný problém. 

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...