Přejít na obsah

Studený štart a bielo modrý dym pri +18°C

Doporučené příspěvky

prosim poradte:

O1 81 kW ASV 2002, 265.000 km

problem: pri rannom starte 18°C sa vyvali modro biely dym, start je relativne OK, len to nie je podla mna v poriadku a chcem to odstranit, ide zima a bude horsie...

uz pred casom som riesil problem so studenymi startmi, od jesene ked ranne teploty sa blizia k 10°C tak startovanie bolo podla zvuku nie na vsetky valce, motor sa trapil a niekedy pri starte ako keby chcel aj zastat ... VAG OK, ziadna chyba, "vyriesil" som to tak ze som startoval az po cvaknuti rele zhavenia, nie po zhasnuti kontrolky a starty sa podstatne zlepsili. Vsetky teple starty za kazdeho pocasia ukazkove, aj po poldni statia bez problemu. Zly len prvy ranny start ked auto kompletne vychladlo

info: za posledne dva roky vymenena baterka, zhavice, cidlo - funkcnost vsetkeho skontrolovana, aj cez VAG. Starter meneny pri 185.000. Palivovy filter meneny kazdych 30.tis. km alebo castejsie. Turbo povodne, ziadny zasah v turbe ani v motore zatial vykonany nebol. OLEJ drzi do vymeny v ryske, vymena vzdy po 15.000 km.

vopred dakujem za radu od odbornikov ako mam postupovat pre odhalenie a odstranenie problemov

dik

PROBLEM VYRIESENY - vymena startera. Predosly majitel vymenil starter, avsak za druhovyrobu s nizsimi otackami ako su potrebne. Po vymene startera problem odstraneny

Odkaz ke komentáři

par přispěvku s modrobilym dymem jsem tady už viděl a znamenalo to většinou že je turbo KO... padá ti to do nouzáku když oktávce naložíš?

modrobiely dym je len pri prvom studenom starte, pri dalsich startoch v ten den uz nie a starty su ukazkove.

Ked nalozim tak do nudzaku nepada, teda pobucham po hlave ale mozem napisat ze este nikdy mi do nudzaku nepadol (auto mam od 190 tis. km, teraz tam mam 265 tis. km), a to minimalne dvakrat do mesiaca idem dialnicnu jazdu 200km a nalozim do 4-5 tis.otacok na kazdej rychlosti ... vsetko OK, ziadny dym ani cierny

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Guest Lukas1248

modrobiely dym je len pri prvom studenom starte, pri dalsich startoch v ten den uz nie a starty su ukazkove.

Ked nalozim tak do nudzaku nepada, teda pobucham po hlave ale mozem napisat ze este nikdy mi do nudzaku nepadol (auto mam od 190 tis. km, teraz tam mam 265 tis. km), a to minimalne dvakrat do mesiaca idem dialnicnu jazdu 200km a nalozim do 4-5 tis.otacok na kazdej rychlosti ... vsetko OK, ziadny dym ani cierny

Zdravím, mám ten samý problém. Mám OctaviI, 1,9 TDI, 81kw. První start po ránu vždy potřebuje cca 10 sekund než auto naskočí. Když z autem pár kilometrů popojedu a nechám vychladnout, tak naskočí ihned. Přichází zima, tak mám strach abych nastartoval.

Přišel jste na příčinu? Mohl by jste poradit, v čem je problém? Auto už kontrolovali 2 mechanici, prošlo diagnostikou, měnil se palivový filtr, kontrolovali žhaviče atd. Bohužel nic nepomohlo.

Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...