badboy2 Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Zdravím, chystám se na výměnu oleje u mojí 1,9 Tdi (2003) a koukám po netu na ceny motorových olejů - konkrétně 5W40. Zaráží mě velký cenový rozptyl jednotlivých šopů.. Jasně - to je normální, ale nerad bych ušetřil pár stovek na oleji, který by nebyl tím, za co se vydává. Nechci sem dávat post na konkrétní eshopy. Jakou máte zkušenosti a stalo se vám už, že jste koupili nekvalitní olej přes net? V minulosti jsem bral přes známého čepovaný olej z barelu nebo kupoval v Kelly. Teď hledám nový zdroj. Díky za reakce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 jen si vyber znacku, na kterou jedes :) http://www.autodilyplus.cz/search/?keyword=5W40 0 Citovat Odkaz ke komentáři
badboy2 Odesláno Září 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Dík, ale to je právě to... 739,- vs 588,- :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Od Jeldy z e-shopu beru olej uz pres 8 let a motory si vrni jako za mlada;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 (upraveno) badboy: Casto se hon za kazdou kounou nevyplaci. Nakonec vis prdlajs, jakej maji odbyt a jestli ten olej neni nahodou vyrobeny v 2012. Predpokladam, ze to je Shell HELIX ULTRA 5W-40 5l a eshopy viz zde.. http://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-5w-40-5l/ edit: pocitej to i s postovnym a pripadnou prirazkou za dobirku. Upraveno Září 19, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
badboy2 Odesláno Září 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Proto se ptám - nechci za každou cenu ušetřit dvě stovky... Kor když nejsem z těch nejzodpovědnějších a ne vždy interval 15t. km přesně dodržím OK, díky za názory. Myslím, že se shodnem na tom, že nízká cena je pravděpodobně vždy něčím vykoupena a pokud nemá člověk osobní zkušenost s konkrétním šopem, je to vždy sázka do loterie.. Jenom ještě jeden detail - podle mého názoru oleje od předních výrobců (shell, total, castrol...) budou kvalitativně na velice podobné úrovni. Jste podobého názoru nebo někdo vidí do této problematiky hlouběji a má jiný názor? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Dík, ale to je právě to... 739,- vs 588,- :) Rozdiel 151Kc. badboy: Casto se hon za kazdou kounou nevyplaci. Nakonec vis prdlajs, jakej maji odbyt a jestli ten olej neni nahodou vyrobeny v 2012. Predpokladam, ze to je Shell HELIX ULTRA 5W-40 5l a eshopy viz zde.. http://maziva.heureka.cz/shell-helix-ultra-5w-40-5l/ edit: pocitej to i s postovnym a pripadnou prirazkou za dobirku. Olej ma minimalnu trvanlivost 4roky od datumu vyroby!!!! Rok 2012+4roky= 2016. A teraz je rok 2014. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 Rok 2012+4roky= 2016. A teraz je rok 2014. Vazne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
badboy2 Odesláno Září 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 22, 2014 To Prochy: nevím, co ti na tom přijde směšné... Při takovéto ceně to dělá 20%, je něco jiného, když kupuju televizi za 30k - tam těch 150,- řešit opravdu nebudu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Září 22, 2014 Sdílet Odesláno Září 22, 2014 Pride mi smiesne ze tu riesis 150Kc. Pri zivotnosti oleja 15 000km das viac penazi do nafty. :palec: Pri 15 000km tvoje auto spali 900L nafty to je cca 32 000kc a ti tu riesis 150kc??? :prcprc: :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
filipjura Odesláno Leden 31, 2021 Sdílet Odesláno Leden 31, 2021 Ahoj V několika příspěvcích se tady píše a doporučuje kupovat olej od "ověřeného dodavatele, nebo osvědčeného zdroje" Ale jaký je třeba osvědčení e-shop na motorové oleje? Nejde mi o cenu, ale o originalitu balení a poctivost prodejce. V dnešní době není problém zfalšovat jakoukoliv nálepku či bezpečnostní víčko. Kanystříky 4litry plnit někde na dvorku z velkých 200 litrových sudů. Dokud jsem měl předchozího forda v hodnotě 40 tisíc tak jsem to až tak neřešil, a kupoval na "olejspol" a "jak na auto.cz" , ale teď nové Octavii bych chtěl dopřát jistotu a kvalitu. Ten e-shop "Jak na auto.cz" se mi jevil dobře, kanystr měl pod víčkem na hrdle nalepené i ty hlininíkové bezpečnostní uzávěry (kolečka na odrhnutí) a na netu označení e-shop r. 2017. Jenže na internet se dá napsat včechno. Nejlepší je asi kupovat u osvědčeného kamenného prodejce nejlépe jakoby značkového servisního řetězce. Já mám v blízkosti akorát AUTOKELLY. Těm bych i docela věřil, akorát ceny jsou tam samozřejmě vyšší. O autorizovaném dealerovi Škoda se ani nebavím, tam je cena trojnásobně vyšší. Dá se tedy 100% věřit e-shopům? Případně jakému? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Leden 31, 2021 Sdílet Odesláno Leden 31, 2021 Ono těžko říct no. Já už raději každému říkám ať se vykašle na ty profláknuté podprůměrné značky prémiových olejů. Už jsem se setkal i s "divnou" lahví Shelláckyho oleje koupeného na pumpě. Ale furt je potřeba vycházet z faktu, že každý výrobce olejů má do konkrétní země nějaký distribuční kanál. A když budeš kupovat konkrétní značku třeba od importéra, nebo firmy která kupuje ten olej od importéra, tak máš docela velkou šanci že dobře koupíš. Většinou kouká každej na cenu. Neříkám, že musí stát litr oleje 800 ale třeba pětilitr Castrolu, nebo Shellu litr z oficiální distribuce nekoupíš. Ono by se dalo psát slohových prací....Zajímavý je, že většinou ti co tomu rozumí a chtějí autu dopřát lepší péči, jezdí na značky olejů které většina řidičů ani nezná. Já třeba Castrol a Shell bych nenalil ani do sekačky. Však dneska u koncernu ani v autorizaku nevíš co tam nalejou, záleží která obchoďačka si vzala hlubší výstřih [emoji3] 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.