Přejít na obsah

Alternativa za columbus

Doporučené příspěvky

Zdravím, po dalších problémech s columbusem a při pohledu na díru v autě přemýšlím co dál :)

V žádném případě nechci ani za nic nějakou čínsou náhradu..

Původně jsem se chtěl vykašlat uplně na tvar a dát tam klasické dvoudinové rádio a vhodným rámečkem jej tam zapasovat, viděl jsem to na zahraničních forech a nevypadá to uplně zle takže s tím by problém nebyl nicméně jsem připravenej čelit i reakcím typu "hroznej bastl" apod. každopádně každej máme ideály v tomhle ohledu jinde...

Další pro mě velice důležitá věc je to aby autorádio podporovalo komunikaci s autem a to především parkovací senzory a tak dále, můj columbus vzhledem k tomu že mám předfl topení stejně o moc víc neumí, ovládání na volantu nemám a položku navigace a audio na maxidotu nepoužívám takže pro mě moc důležité nejsou, jednoznačně parkováky jsou priorita...

Další věc je soundsystém ale s tím nevím jak to je a pokud má někdo nějaké informace ohledně funkce SS a neoriginálních rádií tak budu velice rád když se s nimi podělíte

Měl jsem celkem jasno a byl jsem přesvědčenej o rádiu od kenwoodu a to vzhledem k tomu že zaprvé tato značka radíí je celkem dobrá ve svém oboru a hlavně protože navigace Garmin mi ve všech ohledech vyhovuje uplně nejvíc takže i teď co mám columbuse používám přenosnýho garmina...

Moje volba padla na dva modely:

první je Kenwood DNX-525DAB která pasuje přesně místo columbuse a výbavou je na tom celkem podobně a jako hlavní obrovský bonus je odnímatelný přední panel.

post-2335-0-56197700-1411291024_thumb.jpg

druhý který jsem si vybral byl o něco vybavenější Kenwood DNN9250DAB který sice není ve tvaru konceptu RNS510 ale to by mi tolik nevadilo, což jsem řešil nahoře

post-2335-0-90170100-1411290942_thumb.jpg

Nicméně po konzultaci s prodejcem ve specializovaném obchodě mi zničil asi veškeré ideály a to s tím že tato rádia nepodporují komunikaci s autem přestože výrobce nabízí modul pro komunikaci s vw platformami tak prý stejně nefunguje a tím bohužel nedosáhnu toho čehož jsem chtěl :(....

zde přikládám odkaz na can-bus adaptér

http://www.audiocom.cz/prislusenstvi/adaptery-pro-pripojeni-ovladani-z-volantu/kenwood-caw-kimun1-1759cz

Jediné autorádio které toto prý umí je značka ZENEC a její modely pro RNS-510 platformu, ty prej fungují spolehlivě a to se vším co v autě je. Od zenecu se mi docela zamlouvá ZENEC Z-E2015 takže i toto je v tuto chvíli pro mne alternativa.

Přestože u kenwoodu jsem se pohyboval v hodně vysokých řadách a rádia mi mohou nabídnout více než columbus tak cenově se pohybujeme pořád lehce nad polovinou nového colubuse...

Pokud máte někdo nějaké zkušenosti s vestavbou alternativ a tak dále budu hrozně rád když se s nimi zde podělíte :)

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, nedoresil nakonec tam mám zase columbuse. Nicméně jestli o něj přijdu znova tak už ho nechci ani vidět... Jinak jak se někdo tady ptal proč nefungují všechny funkce. Tak prodejce mi řekl že je to pro vozidla od r. v. 2008.tudíž facelift. Nevím proč ale pravděpodobně tam bude nějaká změna v can bus. To by nám třeba řekl vasa nebo rolbar :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...