Přejít na obsah

Dotaz: Kde je problém?

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

obracím se na Vás, jelikož jsem v autech strašný lajk a potřeboval bych poradit. Při 5 rychlostním stupni se mi zvýší otáčky a to od 2500ot lehce přes 3000 a potom se to zase vrátí na 2500. Auto mám chvíli a nevím jestli je to takhle v pořádku - dřív jsem si toho nevšiml, nebo je něco špatně, ale co? Nevím zda-li to má co do činění s turbem, nebo je to prokluz spojky, akorát hádám. Poprosil bych místní znalce o nějaký tip či radu. Děkuji za případné reakce.

Vozidlo:

Škoda Octavia 1.8 20v turbo 110kw

Odkaz ke komentáři

Přes týden to dám na diagnostiku, tak uvidím. Zatím mi mechanik řekl, že to může být regulátor otáček, čidlo otáček, znečištěná škrtící klapka, tlak vzduchu..

//Zvláštní je, že to dělá jen někdy a spíše při agresivním sešlápnutí plynu. Pokud zrychluji pomalu, tak se nic neděje.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Evidentně spojka na odchodu ... začíná to nejvyšším kvaltem, kde motor při akceleraci dostává největší záhul a překonává při zrychlování největší odpory. A jak píšeš, dělá to při prudkém přidání.

Takže na to zkus párkrát dupnout někde při 2.000 - 2.500 na V.-ku a uvidíš hned. Dá se s tím klidně i dál a celkem dlouho jezdit. Já jsem to vydržel asi rok, pak začala prokluzovat už i čtyřka, tak jsem spojku vyměnil.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

To víme z toho co si nám napsal že to byla spojka ,no brzké uzdravení přejeme :)))

Ahoj,mam dotaz na tu spojku.co jsi měnil,...manželka ma Passata 2002r.v.,2.0 20v,96kw,...moc jich tu nejezdi:-(,myslíš,ze by to šlo udělat i u tohoto vozu???Vymenit-upravit lamelu a vymenit ložisko!Chudak uz s tím jezdí asi 2 roky,je dobry řidič,ale je ta spojka strasne nahoře skoro par mm do záběru a nechce se mi kupovat za spoustu tisíc novou.Muzes mi poradit,připadne kdo by to vyměnil???Moc díky.

René Hlavsa - 720500166-renehlavsa@seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...