Guest tomas.sk Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Ahojte, chcel by som vás poprosiť o pomoc so situáciou, ktorá sa mi stala. - v pondelok mi prestalo fungovať osvetlenie popolníka a ovládania zrkadiel - v utorok mi začali preblikávať smerovky, niekedy šli normálne a niekedy preblikli rýchlo, alebo vôbec - v stredu mi prestali blikať smerovky úplne a spínač výstražných svetiel začal cvakať rýchlo, rovnako rýchlo blikali aj kontrolky na prístrojovke, začalo aj svietiť tretie brzdové svetlo bez brzdenia samo a počas jazdy začala blikať kontrolka žhavenia Zdá sa mi to ako kopec náhod a chýb naraz a skôr sa prikláňam k možnosti, že niekde dochádza k prebíjaniu + na kostru. Dnes je situácia taká že: - odpojil som baterku, premeral ju, rovnako som premeral či alternátor dobíja (hodnoty 12,7 a 14,2) - kontrolka žhavenia už nebliká - brzdové svetlo zatiaľ nesvieti - smerovky niekedy idú, niekedy nie - osvetlenie popolníka a ovládania zrkadiel nejde Skúšal som pozrieť všetky žiarovky, premerané multimetrom - sú OK, prečistil som konektory a nastriekal kontakt-sprejom. Pri manipulácií s koncovkami sa mi zdalo, že tie smerovky sa niekedy napravili, ale možno je to len náhoda. Vďaka za akúkoľvek radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 To vypadá na kraťas nebo špatná kostra. Koukal jsi, co ti zvenku dělají světla např. blikání, brzdění ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomas.sk Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Svetlá neblikajú, napätie nesťahuje, ale všimol som si jednu vec, keď zapnem výstražné smerovky, na prístrojovke vidím, že trochu sťahuje napätie (aj na motore počujem veľmi malé kolísanie otáčok, aj pri stlačení brzdy počujem rozdiel v otáčkach - tiež veľmi malý, ako pri väčšom prúdovom zábere) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Mně neblikaly, když mi odešlo to relé pro blikače (to pod trojuhelníčkem uprostřed palubky), letos už podruhé (nejspíš to byl vadný kus z výroby). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Budli Odesláno Prosinec 11, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2014 Asi máš spatný spínač brzdového světla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomas.sk Odesláno Prosinec 16, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2014 Takže, pokročil som v riešení môjho problému a podávam ďalej info: - vymenený prerušovač smeroviek - ten v strede prístrojovky - absolvovaná diagnostika Zistili sme že: - smerovky fungujú správne - podsvietenie prerušovača prestalo svietiť - nedostáva napätie - diagnostika hlásila chybu spínača brzdových svetiel - spínač bol skontrolovaný, funguje (chyba sa znova neobjavila) Zostáva posledná otázka, prečo nefunguje podsvietenie toho prerušovača :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 Ten přerušovač jsem nechala měnit taky asi 3 týdny zpátky, protože ten předchozí byl evidentně vadný. Nebyl podsvícený, občas tlačítko problikávalo, většinou to výstražná světla vůbec nespustilo (až po několika úderech do té oblasti se to rozblikalo). Po výměně už to mám ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.