Přejít na obsah

Budík tlaku turbodmychadla

speKtis

Doporučené příspěvky

Zdravim, chystam se pořídit mezikus do sání místo EGR ventilu, a z něj vést do interiéru budík na tlak turba. Řešil někdo kudy přesně vést hadičku a hlavně jak to zapojit? Průchudka v izolaci motorového prostoru asi nepřipadá v úvahu, protože tu již obsadil dost macatej kabel na napájení zesilovače..

Taky jsem se dočetl něco o tom, že se mi bude ručička klepat, že se má dávat nějakej užší mezikus? A dokonce něco o tom, že se hadička vede přes nějakej filtr nebo co...

Ze začátku mi to přišlo docela jednoduchý, ale čim víc hledam a čtu, tim víc jsem z toho blbej. Budu rád za každou zkušenost, dík moc

Odkaz ke komentáři

Některé náhrady už mají výstup na vedení k budíku,hadičku jsem vedl až k ventilu N75,tam ji mám protaženou do prostoru k motorku stěračů.Pod mechnismem stěračů je víčko na svorkovnice elektriky,tam tudy do kabiny nad relátka a pod plast "A" sloupku k budíkům.

Za boha si nemůžu vzpomenout :-) jestli vedle N75 už dírka byla,nebo jestli jsem ji tam vrtal,tak nebo tak,vyvrtat ji a dát na ni průchodku problém není.

Budík jsem měl mechanický,teď mám elektronický,oba jsem zapojoval jenom s dodaným příslušenstvím.Elektonický má filtr,mechanický neměl,ani jeden se netřepal.Z těch dvou je přesnější elektronický,porovnával jsem s cejchovaným tlakoměrem a chodí naprosto přesně.

post-43-0-98685000-1418980696_thumb.jpg

post-43-0-05731400-1418980710_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takže + vezmu z výstupu toho menšího "přepínače" který reguluje osvit a - najdu na větším přepínači který zapíná světla, jestli to chápu dobře :) Přesné číslo pinu si už najdu..

Tak jsem dohledal, že "-" je na pinu č. 4 přepínače světel... Ale nemužu za boha najít, kam bych měl připojit "+" do toho reostatu :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nemam takový možnosti právě :/ Děláme to venku v garáži bez elektriky.. A abych rozebral půl auta a bral si svazek domu, to taky nemůžu před barákem.. Myslel jsem tam třeba zastrčit kolík nebo tak, ale to je asi nesmysl...

Hmm,tak venku to je práce naprd :-(

Jedině tedy koupit piny a zapojit k původním vodičům i napájení budíku,nebo to celé komplet instalovat,natáhnout dráty až k přepínači světel a zajet si někam ,kde si pájku zapojíš a tam to dodělat.Na připojení ani nebudeš muset nic rozdělávat,jenom vytáhneš přepínač světel,připravené vodiče k budíku,napájíš a jedeš :-).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...