speKtis Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Zdravim, chystam se pořídit mezikus do sání místo EGR ventilu, a z něj vést do interiéru budík na tlak turba. Řešil někdo kudy přesně vést hadičku a hlavně jak to zapojit? Průchudka v izolaci motorového prostoru asi nepřipadá v úvahu, protože tu již obsadil dost macatej kabel na napájení zesilovače.. Taky jsem se dočetl něco o tom, že se mi bude ručička klepat, že se má dávat nějakej užší mezikus? A dokonce něco o tom, že se hadička vede přes nějakej filtr nebo co... Ze začátku mi to přišlo docela jednoduchý, ale čim víc hledam a čtu, tim víc jsem z toho blbej. Budu rád za každou zkušenost, dík moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 19, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 Některé náhrady už mají výstup na vedení k budíku,hadičku jsem vedl až k ventilu N75,tam ji mám protaženou do prostoru k motorku stěračů.Pod mechnismem stěračů je víčko na svorkovnice elektriky,tam tudy do kabiny nad relátka a pod plast "A" sloupku k budíkům. Za boha si nemůžu vzpomenout :-) jestli vedle N75 už dírka byla,nebo jestli jsem ji tam vrtal,tak nebo tak,vyvrtat ji a dát na ni průchodku problém není. Budík jsem měl mechanický,teď mám elektronický,oba jsem zapojoval jenom s dodaným příslušenstvím.Elektonický má filtr,mechanický neměl,ani jeden se netřepal.Z těch dvou je přesnější elektronický,porovnával jsem s cejchovaným tlakoměrem a chodí naprosto přesně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 Tak to nevypadá moc složitě Dík moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Můžu se ještě zeptat, jak zapojit osvětlení? Ideálně aby se dalo regulovat vedle ovladače světel.. Můžu to dát normálně do přepínače? Nebude vadit, že budu mít v jednom pinu dva drátky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 To se tak nedá říct,některé modely potřebují napájení podsvícení i při vypnutých světlech a musí se napojit na spínaných 12V. záleží na tom co vybereš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Je to mechanickej budík a je tam jen žárovka která má + a -... Takže zapojit asi normálně na přepínač světel spolu s osvětlením celé palubovky ne ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Tak ten ano. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 (upraveno) Takže někam přímo do přepínače světel hádám... Pozici snad někde na netu vyštrachám... Nebude něčemu vadit že budou na jedné pozici dva drátky ? Upraveno Prosinec 25, 2014 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Vem to přímo z ovladače podsvícení, je tam "-" ,vstup "+"napájení do reostatu a výstup regulovaného "+" z reostatu,ten napoj na "+" budíku."-" na "-" a bude to chodit stejně jako podsvícení přístrojovky a ovladačů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Takže + vezmu z výstupu toho menšího "přepínače" který reguluje osvit a - najdu na větším přepínači který zapíná světla, jestli to chápu dobře :) Přesné číslo pinu si už najdu.. Tak jsem dohledal, že "-" je na pinu č. 4 přepínače světel... Ale nemužu za boha najít, kam bych měl připojit "+" do toho reostatu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 (upraveno) Na to schema nepotřebuješ,vezmi kus drátu a žárovku a vyzkoušej. "-" je i na tom malém,alespoň já ho tam mám,ale mám xenony a tím pádem trochu jiný ovladač podsvitu. Upraveno Prosinec 25, 2014 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Ok tak se bude zkoušet :) Dík moc.. Jen se ještě zeptám, jak se jmenuje ta koncovka, kterou musim dát na kablik abych to mohl píchnout do svorkovnice na tom přepínači? :D Nemůžu si na to zaboha vzpomenout a najít to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 pin? :-) není ale nutné předělávat pin.Až si najdeš správné vodiče,ostraň z boku trochu izolace,obnažený vodič pocínuj a vodiče od budíku tlaku připájej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Nemam takový možnosti právě :/ Děláme to venku v garáži bez elektriky.. A abych rozebral půl auta a bral si svazek domu, to taky nemůžu před barákem.. Myslel jsem tam třeba zastrčit kolík nebo tak, ale to je asi nesmysl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 (upraveno) A nebo jestli mas maxidot, tak si kup od clena Pazduch jeho pristroj Maxi-k a nemusis uz nic vymyslet, vse ti bude ukazovat maxidot Viz fotka z myho auta, tlak turba (volnobeh, na miste) Upraveno Leden 3, 2015 uživatelem cinek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Leden 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Do maxi-k půjdu časem... To přepínání je hezké, ale budík, kde to vidím pořád a mam ho přímo na sloupku před očima je mi příjemnější :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Leden 3, 2015 Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 Nemam takový možnosti právě :/ Děláme to venku v garáži bez elektriky.. A abych rozebral půl auta a bral si svazek domu, to taky nemůžu před barákem.. Myslel jsem tam třeba zastrčit kolík nebo tak, ale to je asi nesmysl... Hmm,tak venku to je práce naprd :-( Jedině tedy koupit piny a zapojit k původním vodičům i napájení budíku,nebo to celé komplet instalovat,natáhnout dráty až k přepínači světel a zajet si někam ,kde si pájku zapojíš a tam to dodělat.Na připojení ani nebudeš muset nic rozdělávat,jenom vytáhneš přepínač světel,připravené vodiče k budíku,napájíš a jedeš :-). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Leden 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2015 No já mam největší strach z toho, jak ty titěrný dráty oholit abych je nepřeřízl... To bude nejhorší... Jinak napájet si to by tu možnost asi byla, ale nevim nevim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.