Přejít na obsah

Nákup ojeté Octavie s 1.8tsi, prosím o radu


MiN

Doporučené příspěvky

Dobrého dne pánové,

 

chtěl jsem se zeptat na jednu věc, na kterou jsem narazil při pročítání vašeho fóra. Z počtení ohledně problémů s tímto motorem jsem pochopil, že se motory nějakým způsobem liší. Je to tak? Případně, dá se to vyčíst např. z VIN?

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Nemyslím, že ty motory jsou všeobecně špatné. Každý motor má něco. Dá se říct, že cdaa je na tom technicky nejlépe. Ano, nepovedl se napínák řetězu, ale ještě jsem neslyšel, že by Kčkový napínák selhal. Otázka žravosti oleje a následné výměny vnitřku je jak u koho. Obojí u někoho funguje bezproblémově, někdo má problémy s jedním či druhým. Navíc na fórech lidi řeší jen problémy. Kolik je těch co je nemají a kolik je prodaných aut?

Odkaz ke komentáři

Asi tak. Doma máme 2x 1.8TSi se 7st. DSG. A to v superbu II 2010 a Octavii II facelift 2009.

 

Superb: na záruku vyměněny spojky v DSG, převodovka cukala při zahřátí a rozjezdech. Vyměněn komplet celý motor na záruku kvůli spotřebě oleje. Vše bylo řešeno na konci záruky (4roky) a najeto přes 80 tis. km. Napínák byl zatím v pořádku.

 

Octavia: DSG v pořádku, spotřeba oleje v pořádku, napínák v pořádku. Najeto taky přes 80 tis km. Preventivně se bude v blízké době měnit napínák a řetěz, ale jen jako prevence.

 

Obě auta jezdí jen do autorizáku a mění se olej po 15 tis km.

 

To, že koupě 1,8 TSi je více riziková o tom není pochyb, ale je blbost brát auto jen po komplet výměně střev. Ale toto auto bych koupil určitě JEN v min. roční záruce.

Odkaz ke komentáři

Pánové, díky za vaše názory. To auto má historii v autorizáku, jen zvažuju rizika který se s tím napínákem a řetězem vážou.

 

Ještě jedna taková laická otázka. Dá se stav toho napínáku a řetězu nějakým způsobem kontrolovat? Nebo to prostě jen jednou prdne?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahoj, mám možnost koupit v auto esa octavii 1.8 TSI 2009 v dobré výbavě za cca 260 korun. Má najeto 84 000 km 3 záznamy v servisní knížce které mi cebie ověřuje. Je to dovoz z Německa, mám strach abych neudělal chybu ty km se dají snad ověřit ale nevím jestli i to jestli bylo auto někdy i bourané. Jo a na bazaru stojí od července což mě taky trochu mate.

Nemám nikoho kdo by mi auto prohlédl, bude to asi risk co :wallbash:

Několik lidí mi řeklo že Esa vozí z Německa skoro jen bouračky a stáčí km. Jsem z toho na palici :smich:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, no ja osobne po mojej skusenosti ani plna servisna historia ti nepomoze!!! jazdene 1.8tsi nebrat!!!! Clovek je vtedy mudry ked si necha poradit. Staci ze sa raz seknes a poriadne. Treba si uvedomit co robi trh. Trh si staca km a vsetci chcu najviac zarobit a osrat ludi. Ibazeby auto bolo v rodine a poznas ho dokonale. Nebyt naivny ze dobro vytazi. Ja z mojej skusenosti sa trosku uskromnit a kupit nove v zaruke nie sice octaviu ale nieco nizsie ale mas istotu ze ked sa nieco stane mas tam zaruku. Potom sa vyhnes sklamaniu a vybavovaciek.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...