Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Zdravíčko,

chystám se do Drážďan a narazil jsem na ekologickou plaketu s emisními zónami.

1.všude se píše, že ji lze dostat všude na STK po předložení originálu VTP, ten má však Škofin. Nezkoušel jste si ji někdo nechat vydat na kopii? Škofin (resp.už VWFS) mi ho zapůjčí, ale je to šaškování. Tak když mám tu kopii, třeba by to prošlo?!

2. je vůbec do Drážďan nutná? Našel jsem mapky a vše končí rokem cca 2011 a tak nevím, kam s tím pohli dodnes a kde jsou zóny k dnešnímu datu.

Odkaz ke komentáři

Tak ono za kousek samolepky :D Což mě tak přivádí na myšlenku, jestli to ty STK zadávají do nějaké oficiální databáze, kde si to pak německý pěšák v Drážďanech prolustruje podle RZ nebo VIN, nebo to berou jen podle té nálepky :huh: Protože tu mi vyřízne každá reklamka na počkání a můžu mít klidně ekologickou V3S :D

Odkaz ke komentáři

Ta obyčejná nálepka bez registrace by mě dostala, nicméně takhle fungují i dálniční známky v Česku. Takže by se člověk ani nedivil, kdyby to nikde evidované nebylo. Přijdu na STK, mrknou do VTP, podle toho ti ji vystaví, ty zaplatíš a odcházíš. Mise splněna :blink:

No a když už mluvím o dálničních známkách, nový design pro ČR 2016 mě dostal. Zdá se větší a nečekaně stále nálepka. Slovensko konečně přechází na elektronické, snad se to někdy dostane i do ČR. Aspoň odpadne si zohyzdit přední sklo, nějaké řešení při výměně skla atd.

Odkaz ke komentáři

Ale dálniční známka má alespoň nějaký ochranný prvky, ta by se jen tak snadno zfalšovat nedala. Něco jako peníze z domácí tiskárny nejsou jako peníze ze státní tiskárny :D Ale ty emisní nálepky mi přijdou jako obyč samolepka. Ale maj na sobě nějaký číslo, tak třeba je to právě nějaké číslo registrace a je to dohledatelný.

Jinak Slovensko super, sice je to pořád vázaný na jedno vozidlo (RZ) a pevně daný časový úseky, ale můžu si to zaplatit z mobilu, na webu, kdykoliv a kdekoliv. To je služba 21. století :palec: Kéž bych se toho někdy dožil i v ČR :D

Odkaz ke komentáři

Jasně no, já bych to uvítal. K nám stejně žádná dálnice nevede, resp. všechny máme kurevsky daleko :lol: Ale tak záleželo by na sazbě za km, pokud by to nebyla pálka, ale spíš symbolická halířová záležitost, tak proč ne. Na ty vaše dálniční přelety stejně nemám auto :loool:

Odkaz ke komentáři

Sice ty známky nějaký prvky mají, ale kšeftuje se s nimi ve velkém. Bazos / aukro a jiné další inzertní portály, kde koupíš ať už se smazanou SPZ nebo dokonce bez napsané SPZ. Takže někdo koupí týdenní / měsíční na přelet, napíše si svoji tužkou nebo čímkoliv lehce nebo dokonce vůbec nenapíše a pak ji ještě prodá.

Odkaz ke komentáři

Tak dneska se konečně vyskytla příležitost osahat si MT gumy v zimních podmínkách. A dopadlo to víceméně dle očekávání, sáňky hadra :)

Na zadek to jede, dokud člověk nezastaví. Jakmile zastaví, tak už se pomalu nerozjede. S připojeným předkem to jede luxusně, celkem pěkně se to tahá i ze zatáček s elegantně rozevlátou prdelkou, ale na brzdy je to tragédie. To fakt jede a jede, ABS chroustá a chroustá a kde nic, tu nic. Takže tam časem půjdou Nokiany jako loni.

Jo a ještě jeden poznatek. ESP off je klasický šidítko, který posune limity, ale nevypne. Chvíli to nechá pod plynem "tlačit" auto lehce bokem, ale pak stejně problikne a srovná si ho :rolleyes:

BTW, máme tu nový policejní Hjondé B)

snow-1.jpg snow-2.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...