Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Včera v Brně trochu poletovalo, ale už nic významného. Sníh se zatím drží, ale už teď je nula, tak nevím, co to udělá přes den. Pod*čic :( jedinej týden v roce v Brně nasněží a já půjčil auto našim a autobusáci se do toho blbnutí moc nezapojují :D

Odkaz ke komentáři

Dobré čtvrteční ráno,

tak zpětně edit k těm SPZ na přání, kdo si zvolí 3ks, tak se platí 5000 + 5000 + 800. To je vcelku rozumný a navrhovaný tip při odcizení 1 ks, aby o ni člověk hned nepřišel. Ale když odcizí oba kusy z auta, ta 3. už je tak leda na památku nebo pro Penťáka :smich:

Co mi nejde do hlavy je to, když je to skutečně značka na přání, čeká se na schválení, výrobu atd., proč když mi jednu nebo obě odcizí, proč o ty stejný nelze dodatečně zase zažádat do výroby a zaplatit za ně. V techničáku může být řádek, dne A převzato a uhrazen poplatek za X kusů, dne B nahlášena ztráta a vydán duplikát značek Y kusů apod. Chápu, že by člověk pak mohl střádat doma 20 stejných značek, ale tak jsou moje, já jsem za ně zaplatil a co. Kdybych je použil na jiný auto jde o přestupek tak proč to logicky nejde?

Odkaz ke komentáři

Protože když ti tu značku někdo ukradne, tak ji může použít k trestné činnosti. Dá ji na auto, natankuje u benzinky, nezaplatí a ujede. A na kameře bude tvoje SPZ a tebe si zavolají. A pokud jsi tu ztrátu nenahlásil, tak je to zbytečně komplikace. Když ztrátu nahlásíš, tak tu SPZ zablokují a nic neřešíš ;) A nejhorší to bude s případným zneužitím v zahraničí. Někdo s ní bude prasit v Německu, nikdo ho nezastaví, ale vezme ho radar. A ty tam za půl roku přijedeš a při běžné silniční kontrole jim tam vyskočí ten záznam a máš problém.

Je to stejný jako ztráta občanky. Když ji nahlásíš, tak ji zablokují a teoreticky za zneužití neodpovídáš. Pokud ztrátu nenahlásíš a někdo si na ni vezme úvěr, tak máš problém.

Odkaz ke komentáři

Zkus si představit, že si necháš vydat značku SUPERMAN (neřešme, že to nejde). Když Ti tu značky někdo ukradne, tak si zajdeš na dopravku a nahlásíš ztrátu - no ale teď je ten zádrhel. Protože prostě Tvou značku může někdo zneužít (třeba si ji dá na auto, odjede z benzínky bez zaplacení nebo vyloupí banku a auto na něj čeká u vchodu). A co teď? Policie vyhlásí pátrání po vozu s RZ "SUPERMAN". Jezdí víc a víc policejních aut, které mají vpředu zapnutou kameru a napojenou na registr odcizených vozidel (třeba nový oktávky). Pokud by Ti dopravka umožnila vydat opět značky SUPERMAN, tak si jedeš ve svým golfu v klidu na nákup do tesca, v okamžiku Tě ale zbystří dopraváci a budeš se asi divit, když najednou bude před Tebou policejní zátaras a vyvedou Tě z auta jako největšího zločince. No a proč? Protože RZ "SUPERMAN" byla před tou bankou. Nikdo v první chvíli nebude řešit, že to bylo na jiném autě, ale prostě ta značka tam byla.

V systému, který je u nás v zemi nastaven se prostě předpokládá unikátnost značek - krom toho nemáš jak dokázat, že před tou bankou nebyla tahle značka SUPERMAN, ale byla to ta první, kterou Ti odcizili.

Osobně tohle chápu - i když si nedělám iluze, že některý RZ se prostě ztratí z aut jen z důvodu závisti.

Odkaz ke komentáři

No,

něco na tom bude, díky za osvětu. V tu chvíli nevidím ani důvod si nechat z fleku vyrobit 3ks, když stačí aby ukradli 1ks a ten byl někde zneužit. Přitom jsem to četl tuším na idnes nebo někde jako backup řešení. Ale ono to bude primárně jen pro ten nosič kol.

Odkaz ke komentáři

Jo, ta třetí značka jako backup řešení je o hubu. Ačkoliv ve většině případů asi člověk ztratí RZ spíš někde v myčce nebo mu ji ukradne nějakej chuligán pro Penťáka, takže v 99% případů by to asi prošlo bez následků :D

A rozhodně by to šlo použít v případě, kdy ti do přední RZ někdo nacouvá s tažným a rozmrdá ti ji nebo střelíš srnku. Pak si původní schováš pod postel a nasadíš novou :palec:

Odkaz ke komentáři

Zabovresky -1 a pod mrakem, azuro bych si nechal libit, ale vecer jdu na tricatiny, takze verim, ze za tmy bude slusne mlhavo :D

##edit: tak jsem nekoukal pozorne, normalne modra obloha a obacky.. asi potrebuju kafco :jelen:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Jen tak pro zajímavost,

konkrétně v Brně, ve Škoda autosalonech Autonova, Inter auto a ROS mají novinku (postupně to již je/bude i v dalších salonech dokonce i v zahraničí). Ale možná to tu na foru již někde je. Vaši konfiguraci vozu vám prodejce může ukázat na velké ploché TV. Pohledy lze různě měnit, přiblížit, otevřít dveře, rozsvítit světla, sklopit sedačku apod. Prodejce má iPad, ve kterém má rozšířené možnosti námi známého webového konfigurátoru. Veškeré změny výbavy, barvy, dodatkové výbavy apod. se promítají přímo na TV.

Myslím si,

že je to velmi dobrý krok pro zákazníky, aby si 100% dokázali představit, jak jejich auto do výroby bude vypadat.

post-229-0-54678200-1452262741_thumb.jpg

post-229-0-85180600-1452262744_thumb.jpg

post-229-0-41055200-1452262748_thumb.jpg

post-229-0-36907800-1452262751_thumb.jpg

post-229-0-63839300-1452262754_thumb.jpg

post-229-0-19010800-1452262758_thumb.jpg

post-229-0-04609000-1452262761_thumb.jpg

post-229-0-49607700-1452262764_thumb.jpg

post-229-0-78823400-1452262992_thumb.jpg

post-229-0-25210600-1452263028_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Proč ne, taková malá virtuální realita. Pokud chce někdo trávit dlouhé hodiny na salonu a nechat se obskakovat, tak mají prodejci aspoň další hračku, jak takovýho zákazníka zabavit :D Ale stejně si myslím, že když na prodejně stojí reálný auto, který si můžu osahat a prolézt, tak mi to dá víc, byť to není daná specifikace. Ideálně, když ho člověk dostane na víkend a hurá do reality.

Ale já stejně nejradši auta vybírám v posteli. Stačí noťas a google...pár fotek, článků, diskuzí...a pak jdu k prodejci víceméně s finální představou a moc si do toho kecat nenechám. Natož ještě čekat, že pustí telku, naběhne mu tablet a vyrenderuje se autíčko :D

Odkaz ke komentáři

ti to naleju do čeho si řekneš :D víš jak pro pocit bezpečí :D

ne, pánové můžete mít klidní, máme vše ofiko VO, nebo přímo cz zastoupení, je škoda že to všichni nevyvěsí, aby se dalo říct kukni na stránku casu, je tam vidět že to kupujeme přímo

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...