vorlajz Odesláno Březen 20, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2016 Jaký? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 20, 2016 Sdílet Odesláno Březen 20, 2016 Start/Stop OFF Prakticky po každým nastartování 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Hh... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 To asi každej :D V tomhle má výhodu koncern, že to umí každej druhej jouda deaktivovat trvale. My, co máme "nestandardní" auta máme holt smůlu. Autorizák se do nějakýho harakiri s diagnostikou asi pouštět nebude a málokdo má značkový diagnostiky, který s tím umí komunikovat :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Já to naštěstí nemam :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Buď rád. Je to chujovina na entou. Ráno jedeš, venku 4°C motor ledovej, auto taky. Přijedeš na přechod (stopku, semafor apod) zastavíš a jakmile uvolníš spojku a máš neutrál, motor zdechne. Vzápětí sešlápneš spojku, protože lidi přešli (auto projelo, skočila zelená) motor naskočí. Ujedeš 300m a další semafor (přechod, stopka). Tak to buď vypneš tlačítkem, nebo musíš stát na spojce, což by mě jako technikovi muselo urvat nohu. Takže nastartuju a hned vypínám. Přínos této funkce v autech opravdu nevidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Tak to Korejci zas něco blbě okopčili :D Pokud vím, start / stop by měl být aktivní až při teplým motoru. Jednak samozřejmě kvůli namáhání / opotřebení, ale hlavně kvůli topení. Jestli jako v zimě zhasíná studenej motor, tak to je docela faux pas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 tak to je masakr no... třebas to bude umět někdo vypnout natrvalo... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Tak to Korejci zas něco blbě okopčili :D Pokud vím, start / stop by měl být aktivní až při teplým motoru. Jednak samozřejmě kvůli namáhání / opotřebení, ale hlavně kvůli topení. Jestli jako v zimě zhasíná studenej motor, tak to je docela faux pas Přesně tak, taky jsem si to myslel. Nebo třeba když je vedro a začne stoupat teplota v autě, mělo by se samo nastartovat. Už se mi takhle samo nastartovalo, když jsem to nečekal a docela to se mnou trhlo. Zatím to prej nikdo vypnout neumí. Už jsem přemejšlel o časovém relé - že by se seplo cca 10s po nastartování a překlenulo kontakt ve spínači. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 (upraveno) Sakra...se mi to sem postlo dvakrát a smazat to nejde. Upraveno Březen 21, 2016 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 hh... český kutil má zelenou :D :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Tak když to nejde jinak... A šlo by to udělat tak, aby to šlo v případě potřeby vyndat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 no, říkám... ještě klika, že já to v autě ještě nemám :D :D :D a jinak nějaké postřehy Holy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Březen 21, 2016 Sdílet Odesláno Březen 21, 2016 Ja uz to mam nauceny, po nastartovani tuhle blbinu hned vypinam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 22, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2016 hh... víte, kdo chce START - STOP? úředníci, kteří se nechají vozit ve svých limuzínách :D :D :D přemýšlím, zda již přezout na letní teď o víkendu... ?! hm... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 24, 2016 Sdílet Odesláno Březen 24, 2016 Já měl předevčírem na tohle téma diskusi v Londýně. Majitel firmy tohle samozřejmě má v novém Volvu a tak jsem se ho ptal, jestli ho to nesere, že to je hrozná hovadina. Odpověď mně šokovala. On je rád, že to tam je, protože to šetří palivo a nedělá to smrad, když stojí. Moje argumenty nebral, protože kdyby to prý zbytečně opotřebovávalo součásti auta, výrobce by to tam přeci nedal... Argument o prakticky nicotné úspoře paliva taky nezabraly. On je fakt happy, že to má a bezmezně věří tomu, že to autu nijak nevadí. No tak to se pak nemůžeme divit, když na západě jsou takoví uživatelé. Jsem z toho byl v šoku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 24, 2016 Sdílet Odesláno Březen 24, 2016 Jo, asi to tak je. Většina běžných uživatelů absolutně netuší, neznají podstatu a věří tomu, co do nich valí marketing. A není to jen o autech...si vezmi, kolik lidí kupuje Blesk, sleduje Novu a podobný srajdy. Pak nemají mít vymytý mozky a spát tři dny na ulici jen proto, aby měli novej ajfoun jako první v ulici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2016 Hh... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 24, 2016 Sdílet Odesláno Březen 24, 2016 Byl náročnej den dneska ;) Ještě, že je zítra ten svátek. Už se vidím, jak strávím dopoledne v posteli a počtu si nějaký časáky, co se mi tu hromadí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2016 já už jsem zase na baráku... :) ještě přemýšlím, co tu picnu.. hh... taky jsem se rozhodl, že to přezuji na letní, nechám to jen vyvážit a pak samodomo... koupil jsem si v LIDLu ty podpěry pod auto... aby mi to nehapalo... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 25, 2016 Sdílet Odesláno Březen 25, 2016 Jestli jsou z Lidlu, rozhodně bych si tak jistej nebyl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2016 náhodou, některý věci z LIDLu jsou ok... ;) já tam stejně nechám hever, spíš je to takový sichr... ;) dnes jsem natankoval EVO 100 a mám z toho super auto... hh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 25, 2016 Sdílet Odesláno Březen 25, 2016 Co je to EVO100? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 26, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 Prémiový :D :D :D benzín z MOL (tzn. Slovnaft) dnes jsem nechal vyvážit kola, tady na chalupě u místního borca a platil jsem Kč 100,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 26, 2016 Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 Slovnaft už neexistuje, všechno je maďarský MOL (spadly pod něj v ČR značky Eni (Agip), Lukoil, Papoil a Slovnaft) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 26, 2016 Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 Ahaaa...To jsem nevěděl....To vysvětluje proč zmizel ve Varech Agip a je z něj MOL... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 26, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 Lancelote, ale EVO vždycky vyráběl přeci Slovnaft, proto jsem to napsal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 26, 2016 Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 Jasně, ale teď už je všechno naMOL :), patří mu i rafinérie bývalého Slovnaftu. Jinak z těch výše uvedených značek zůstane jen Papoil, jako taková čerpačka druhé kategorie. Na dálnicích bude jen MOL. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Březen 27, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 27, 2016 Ono je to v podstate jedno, kde dnes tankuješ... Já mam shodou okolností MOL u baráku... Takže je to jasná volba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 27, 2016 Sdílet Odesláno Březen 27, 2016 Je. Jezdím na Eurooil, beru tam diesel bez biosložky. Do fabky tankuji tady u nás na nějaké noname čerpačce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.