Přejít na obsah

Udrzovani a par tipu na cistsi interier v zimnim obdobi

MfM

Doporučené příspěvky

Nashval jsem zalozil nove tema aby vsihni mohli s prehledem precist co a jak postupovat za zimniho obdobi aby se im auto stalo cistsi (tim padem mine smradlavejsi) zevnitr.

1. Pravidelne visavat komplet interier (a to i kufr) a to dukladne, hlavne koberecki a tepih, sedacky, oblozeni dveri.

2. Pri nastupovani do auta otrast poradne nohi i zime (od snehu) i v lete (od pisku a parhu) i za deste (bahno a podobne). Ono se to vse potom "zasprajcuje" do koberecku a ty potom snadnejc zabiraji vlhkost.

3. Cisteni pasu (jak mne houmik naucil tak midlovou vodou) ale ja doplnim pri visavani auta tak je visat take pomuze to hodne.

4. Gdyz se auto ohreje tak za jizdy pustit topeni na nohy, pootevrte okinka vpredu a vzadu trosicku protoze octavie umi poradne zatopit. Obcas odmlzovat vsehny okna (i ta zadni). Fdo ma ofuki na bocnih oken tak ten at pma furt pootevrene okinka - interier se bude vetrat za jizdy a tim padem pri zaparkovani auto rano bude min smrdet :smich:

5. Skla pokud mozno vzdy odmlhujte topeni/chlazenim a ne rukou (v zadnem pripade) protoze tim okna zamastite a tezce se budou potom cistit a hlavne pri zamlzeni se tezce odfukujou topenim/chlazenim. Hardem na skla muzete ocistit ale v tom pripade se pri opetovnem zamlzeni budou na skle delat "cary" ktere budou vadit jezdite li hlavne v noci.

6. Skla ne osetrujte citronovou stavou (jak se driv delalo) nemam dobre zkusenosti s tim a tezce se to potom cisti, take ne auto samponem (sice to pomuze pri odstraneni zamlzeni) ale se to potom kuwa tezce cisti a vzdy budete myt penovatelne okna jak se to zamlzi zase. Take se delaji neprijemne cary a spina na bocnih oken ktere se stahovanim tak hnusne zaspini ze skoro neni videt pres nih.

7. Na odmhovani mam dost dobre zkusenosti s pripravkem od Sonaxu na odlmzeni skel ale zase pri peknem pocasi tezce od toho sajrajtu ocistite skla. Reaguje momentalne a skla nejakou dobou po osetreni ne mlzi.

8. Pokud se trapite s topenim - trva dlouho, tak vrazte kus kartonu nebo tu zaslepku na masku pred chladic a ono se to bude ohrivat rychlejc, jenze ja osobne delam na nem nekolik otvoru aby se aspon trosicku vdzuhu dostalo prece k chladicu aby jste neuvarili. Sundavejte ten karton pri kazde delsi jizde a pokud mozno pri zahratem motoru.

9. Octavku TDI nehat na volnobeh cca pul minutky nebo minutku (vim ze to neni dobre pro motor) ale rychlejc se potom bude motor ohrivat a driv dostanete teplej vdzuh k nozickam nebo rucickam.

10. Jak se udela pekne (aspon suhe) pocasi tak otevrete vsehny dvere a koberecky dejte ven, vse poradne visat a nehat tak co je mozno nejdele. Hlavne pokud fouka vitr, ono to trosku prahu nacpe do auta ale to tak krasne ocisti ten vzduh v aute, osusi vse, potom je auto jako nove. Pri tomu nehat pasy ktere se casto pouzivaji obmotane kolem sedacky nebo nejak jinak vitahnute aby se take osusili - pomaha a lepe se potom namotavaji.

11. Gdo ma garaz (at vitapenou nebo ne) tak at tam zaparkuje auto s otevrenima dverma (a kufrem) nebo jen s oknama spustenim dole pres noc, rano se ten zapah z auta odstrani kolik-tolik.

12. Koberecky pokud nemozno na sluinci nebo vetru, tak je osuste a ohrejte na radiatour, fen trosicku pomuze ale neni to ono, nema ten vykon aby to osusilo tak ja ma. Ja jej pouzivam na osuseni dveri (toho textilu tam co je).

13. Gdyz snezi anebo prsi, tak vecer pred odstavenim auta dejte noviny pod koberce (at mate gumove nebo textilni nebo gumotextilni), pokud mozno ty nehrubsi a "nelakovane" ty jsou nejlepsi, oni pochiti tu vlhkost a osusi vse co je mokre na koberci. To je ze vseh prostreku asi nejlepsi na relativne brze suseni" interieru a pomaha to fakt.

14. Davejte vonave stromecky nebo ostatni vonavky co nejvic dole at hned na zacatku "zabijou" ten zapah od mokrih koberecku a bot (pripadne nohu cestujicih :smich: ).

15. Uvedomte si ze pokud pustite klimatizaci pri odmlzovani skel, ta po jejim vypnuti se okna behem vteriny zamlzi. Tak je to aspon u mne. Mozna je to filterm kabyni ale ja ten filtr menil pred cca 7tkm (cca trema mesici) a hodne lidi my rikalo ze to tak proste ma byt.

Uz mne ne napada co napsat, pokud se neceho pripomenu tak to hodim sem.

Jinak vsehno todle jsem vyzkousel na vlastni kuzi (teda na vlastnim aute :D ) a podle toho jsem psal co a jak se hodi a co a jak se my ukazalo jako vhodne ci nevhodne.

Doufam ze jsem timto temata nekom pomohl mne to pomohlo take.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ja som teraz (5dni dozadu) kupoval gumenne koberceky namiesto tych povodnych gumenno-textilnych, ktore boli nonstop mokre hlavne v zime, a zasvinene hned ako naprsalo... Mam ich asi 5 dni ale neviem si ich vynachvalit.... su v prosmykovej uprave (novsie oktavie to asi uz urcite maju) takze ich konecne pri nastupovani a vystupovani nemusim napravovat, drzia ako by tam boli prilepene(a to som tam nedaval tie srobiky co k tomu davaju).Su cele z gumy, cize z nich vylejete natecenu vodu (v zime) a su v momente ciste, fakt odporucam.... Cena sa voliako zmenila ako pozeram, ja som ich kupoval este ze 24 Eur.... teraz uz stoja 29 Eur.... ;)

http://www.skoda-auto.sk/servis/nove_origi...a=4&id=3095

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...