Přejít na obsah

Zapsání kol do TP

Doporučené příspěvky

Zdarec, mám kola 18" z RS Zenith, který jsem si pořídil s Octávou 2.0TDI s dodělávka z RS jenže je nemám zapsaný v TP takže mi na technický neprojdou a nevim jak by se tvářila pojišťovna v případě nehody. Byl jsem i na vývojovém oddělení v Mladé Boleslavi a tam mi bylo řečeno že mi potvrzení na zapsání na magistrátu nedaj . Tak by mě zajímalo jak to máte vyřešený vy pokud máte větší kola.

Odkaz ke komentáři

nejde o kola jde o typový list, musí to zkontrolovat a schválit technik danýho typu-v pv to byl ředitel STK :blink: je to pakárna, ale stojí to cca 300. když bude likvidátor cajzlík, řekne ti že vozidlo mělo neschválený typ kol-tzn nebylo schváleno k provozu na pozemních komunikacích a jsi automaticky viník

Odkaz ke komentáři

kdyz to budeme brat do dusledku, tak nejde ani o typovy list, protoze typovy list o nicem nevypovida :huh: ze vseho nejdulezitejsi je mit TUV, nejlepe v cestine, kdyz se to postesti. TL je jen vymysl ceskych uradu, ktery nema zadny opodstatneni, jen akorat tahat z firem penize :blink: ale je pravda, ze ho pri ty kontrole na STK mit nejspis musis

cendik: ja jsem to resil nekde ve svym vlakne, hodim ti jeste odkaz, kde si to muzes precist. Na par strankach se tam tomu venujem, tak se klidne podivej

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&a...st&p=105921

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Sežen si jakýkoliv typový list a TUV se stejnym rozmerem co maj tvý kola..

Zajed si na STK, tam ti týpek napíše že ty kola co máš tet na autě tam podle TP nepatří..

Pak s tim všim zajdeš na úřad a necháš si to tam dopsat.. asi za 50kaček..

Edit: tzn, že si nemusíš nikde poučet jiný kola.. on zjištuje jen rozměr kol a gum a ne jestli je to DOTZ, AEZ, Dezent, Škodofka,...

Upraveno uživatelem AdamCZ
Odkaz ke komentáři
Zajed si na STK, tam ti týpek napíše že ty kola co máš tet na autě tam podle TP nepatří..

tak patri nebo nepatri :blink: on ti na ten TL zaskrtne schvaleno a podle toho bys to pak mel zapsat na urade

Odkaz ke komentáři

nepatří??? :blink: nebo patří? :huh: já už 2 dny hledám na netu a už jsem došel i do fáze že jsem zjistil že na O2 jsou homologovaný i 19", ale to neřešim. Našel jsem tipovej list a i seznam s číslama homologací sice myslím že od výrobce DOTZ protože nemám tušení kdo je výrobce Zenith kol, ale jedinej problém co tam je že Zenith je 7,5J x 18" ET51 a ty DOTZ jsou 7,5J x 18" ET45 hraje to velkou roli rozdílné ET?

Odkaz ke komentáři
nepatří??? :blink: nebo patří? :huh: já už 2 dny hledám na netu a už jsem došel i do fáze že jsem zjistil že na O2 jsou homologovaný i 19", ale to neřešim. Našel jsem tipovej list a i seznam s číslama homologací sice myslím že od výrobce DOTZ protože nemám tušení kdo je výrobce Zenith kol, ale jedinej problém co tam je že Zenith je 7,5J x 18" ET51 a ty DOTZ jsou 7,5J x 18" ET45 hraje to velkou roli rozdílné ET?

výrobca Zenithov by mohol byť RONAL oni robia väčšinou pre Škodu, ale ruku do ohňa nedám :huh:

Odkaz ke komentáři

:( si delas legraci... ty voe, tak to je mazec :) ty kreteni na tech STK fakt nic nevi :lool: no jsem zvedavy, jak dopadnu ja v dubnu

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

jak ktera STK, byl jsem v rosicich s kolama a borec na me cucel co po nem chcu tak jsem se tam snim 5 minut dohadoval a nic. tak jsem sjel do STK kterou me poradil Burek a borec nebyl problem. papiry jsem mel, jen zkontroloval rozmer pneu jestli souhlasi a to bylo vse. potom na urad a tam to dopisou do TP.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...