Přejít na obsah

Auto mi dymy ako stará Tatra - modrobiely hustý dym, smrdí naftou

Guest Majo-1.9tdi77kwbkc

Doporučené příspěvky

Guest Majo-1.9tdi77kwbkc
Dobrý deň, Mám taký špecifický problém s motorom. Je to 1.9tdi 77kw typ BKC rv. 2004 ,ma 212000km (možno) ..

Mam taký problém, že jedného dňa mi na palubovke vyskočila kontrolka motora, išiel som do servisu kde mi to dali na diagnostiku a zistili že hlási poruchu tretieho valca. Chybu vymazali a nič nenasli a nijak sa neprejavovala. Po čase začalo pri voľnobehu trhať motorom ako keby jeden vstrek nedával palivo alebo nesprávne množstvo. Hľadali sme chybu a vybrali sme vstreky vymenili gumičky a pomohlo to. 3000km bol pokoj a všimol som si že mi začala narastať hladina oleja, čím ďalej tým viac. Mysleli sme že to je tesnenie pod hlavou ale najskôr sme skúsili vybrať vstreky. Zas sme vymenili gumičky a prestalo to vymenil sa aj olej aby nebol riedky a išlo to cca 2000km a začalo to riadne dymiť. Obehol som 10 servisov a len dvaja mali zhodný názor že by to mohlo byt turbo.Ďalší zas ERG ventil, zodratá vačka, alebo cele vstreky sú zlé, ďalej tesnenie pod hlavou , alebo prasknutá hlava, slabý tlak z čerpadla, proste všetko možne.. Mne to nedalo vybral som vstreky a vidím že sú gumičky zas poškodené a skúmal som podrobne sedla na vstreky a boli tam také drážky.. Určite sa už s tým niekto stretol.. Poradí mi niekto ako mam postupovať ? či to dať frézovať , alebo vyvložkovať alebo vymeniť hlavu a tŕpnuť kedy sa to zase stane ?

Ďakujem za rady :)

tu je link kde sú fotky: http://uloz.to/xPEnSLMs/touran-zip

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Stejnej motor s 270tkm. Při 247tkm nová vačka, šály, hydroštely, gufera, kontrola záslepek vahadel, nový těsnění vstřiků. Auto jezdilo OK a teď tohle, večer mizerjnej start, ráno z garáže dobrý ale u baráku sem cejtil nespálenou naftu, z vejfuku slabej namodralej dým a pak 1. 2. 3. zadýmení jak kráva tak sem to odstavil. Zřejmě půjde dolů hlava a pak to asi pustím z Macochy :) Moc stejnech případů sem ale s tímhle problémem u tohoto motoru na netu nenašel, sem zvědav na příčinu :rolleyes:

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...