Juraj Straka Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 Nazdar!! Chcem sa opytat ci s da seriova octavka 66kW prerobit na 81kW.... co vsetko k tomu treba .. co by to stalo.. a ci netrpi potom motor... dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 Dá se předělat aj na víc... ;-) Pokud máš motor ALH tak by měli stačit vstřiky z 81kW a řídící jendotka. Co jsem tu pochytil. Pokud chceš vyšší výkon tak dej buď trysky 520 nebo z 81kW a chip. Mělo by to pak mít více než 81 a naprosto v pohodě... ;-) Já teď dal na ALH 520 vstřiky a rozdíl jhe moc znát... ale chce to ten soft doladit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 a jeste zadni brzdy vymenit za kotoucovy ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Leden 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 a jeste zadni brzdy vymenit za kotoucovy je pravidlo ze 81kW ma kotuce v zadu?? videl som take aj s bubnakmi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 nevim, je dost mozny, ze pro nejaky trhy tam kotouce mozna nebyly. Ale ja jsem takovy auto snad ani nevidel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 taky jsem 81 s bubnem nevidel. a ani v obou knizkach co mam o OI se u tohodle motoru pisou vzadu kotouce... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Leden 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 taky jsem 81 s bubnem nevidel. a ani v obou knizkach co mam o OI se u tohodle motoru pisou vzadu kotouce... mno men sa to stalo dost rka naprv bazaroch .. octavka 81kW a v zadu kotuce... tak mozno to bola 66 a nejak to chceli oblafnut... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 81 bude mít si myslím určitě kotouče, někde jsem četl že všechno nad 74-75kW má vzadu vždy kotouče(od škodovky). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 to bude spis tak, ze to bazar schvalne pozmenil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 a jeste zadni brzdy vymenit za kotoucovy Kdo brzdí, ten prohrává ;-) jinak na ty brzdy jsme zapoměl no... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Rooman Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 Ahoj mam 66kw a mam v zakladu kotouče vzadu ,ale možná je to proto,že je to automat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 jo, automaty to mely... to uz se nekde resilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Rooman Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 Dnes jsem ,ale řešil jiný problém .Jel jsem do servisu s tím že si nechám vyměnit hydra ,protože trochu cvakalo . Po hodině v servisu mi volají at tam dojedu ,že je to docela průšvih ,tak jsem přijel a nevěřil jsem svím očím motor v mém autě už byl jednou potkaný a poskládaný dohromady,tj vydřená vačka ,uplně vykalený hydra,vypraskaná hlava a jako bonbonek přiložím foto ty blbci co to skládali dali jinou podložky pod ventilový zamek ,takže sedm ventilů je stejných a jeden o tři mm delší ,naštěstí je to můj známej a vejdu se do 20000kč i s úpravou vstřiků a jednotdy na 81kw plus čip. Ale všem radím nekupovat auta v bazarech a už vůbec ne v Novém Boru.... a samožřejmě ne v AAA o to jsem taky dnes slyšel své že si rodinka koupila fabii s najeto 50000 prý po důchodcích a dějí hlavu protože je uplně do mrtě v háji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Leden 21, 2010 Sdílet Odesláno Leden 21, 2010 Ajaj tak to je zle. Jako co se bude opravovat (krome tech tuning vecicek) ze to bude stat 20.000 tisic? Jako vimena toho "delsiho" ventilu nebo co? Jinak podle mne 66kw mnely vzadu kotouce jen v pripade ze auto mnelo ESP a s automatem to (asi) nesouvisi, protoze jsem v zadnem literature jeste nevidel ze k automatu dostavate kotouce. Ale seriove dostavate central k kazdemu automatu podle vseh ceniku a popisu vybav! Jinak ja na stitku o vybave mam napsano ze mam kotouce vzadu a ja je nemam, a take mam v popisu vybavi napsane ze je to manual a ze nema ESP takze bud udelali nejakou chibicku v skodovce a nebo na ....igorweb.com maji nejakou chibicku I gdy jeden clen s chorvatskeho skoda clubu rikal ze mnel moznost doplatit za kotouce vzadu ale v tom pripade mnel cekat na auto jeste 2 mesice navic a to si porizoval 66kw Tour model (bez ESP, bez automatu), takze to asi bude na jednotlivih tzih. Jinak k tematu clen Martin TDI to delal nebo to delal otcovy (ne vzpominam si) a jak rikal jsou max.spokojeni s tim "prehazovani" z 66kw na 81kw tak se ho zeptej detailne co a jak - pripadne se podivej na jeho vlakna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Rooman Odesláno Leden 25, 2010 Sdílet Odesláno Leden 25, 2010 No za těch dvacet se dělala tato uprava nová hlava,rozvody komplet,olej,hydra nový,těsnění pod hlavu ,srovnání nové hlavy ,vodítka a zabroušení ventilů, jen mam problem s tipem jednotky,protože klasická 81kw nekomunikuje s automatem,tak to musíme doladit, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kolafa Odesláno Duben 16, 2010 Sdílet Odesláno Duben 16, 2010 Ahoj mam 66kw a mam v zakladu kotouče vzadu ,ale možná je to proto,že je to automat. taky mam 66 automat, nicmene vzadu bubny (mom. Zimmerman, za mesic uz zrezly jak prase a to jsem je natiral) ale konecne NEPISKAJ!!!! ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 A když mám AGR jak se dá zvýšit výkon krom Chipu a KaN vzduch filtru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 A když mám AGR jak se dá zvýšit výkon krom Chipu a KaN vzduch filtru? Chlape a co tady pročíst témata a trochu hledat.l Řešilo se to tu milionkrát... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 Chlape a co tady pročíst témata a trochu hledat.l Řešilo se to tu milionkrát... Už jsem to našel, proto se omlouvám ze tento zbytečný příspěvek, ale pořád nějak nechápu, který na ARG by byl nejlepší, zda 502 nebo 764??? Samozřejmě poladit ještě výfuk. Snažím se pročíst vše, ale je toho hodně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
burek Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 Už jsem to našel, proto se omlouvám ze tento zbytečný příspěvek, ale pořád nějak nechápu, který na ARG by byl nejlepší, zda 502 nebo 764??? Samozřejmě poladit ještě výfuk. Snažím se pročíst vše, ale je toho hodně. tam te bude hodne omezovat turbo , dej 502 a soft nebo 764 a soft ale nevyuzijes potencial tech trysek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 tam te bude hodne omezovat turbo , dej 502 a soft nebo 764 a soft ale nevyuzijes potencial tech trysek... Tak co by jsi poradil ještě jiného krom výměny turba jestli to jde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 Jak píše Burek, přijde na to kolik chceš koní a kolik máš peněz. Turbo jde vyměnit v pohodě za větší akorát u AGR musíš ještě dodělat podtlakový ovládání, vyměnit první díl výfuku a nějaké drobnosti. Takže buď varianta 502 a soft a konec nebo 764+turbo+chip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
burek Odesláno Červenec 23, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2010 pokud do toho enchces sypat a staci ti oziveni a dal nepujdes dej 502 , octavius tady pise co by si musel vymenit na to aby si mel VGT turbo ymslim ze tam jde i o soft,ale to si nejsem jist... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Červenec 26, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2010 Jak píše Burek, přijde na to kolik chceš koní a kolik máš peněz. Turbo jde vyměnit v pohodě za větší akorát u AGR musíš ještě dodělat podtlakový ovládání, vyměnit první díl výfuku a nějaké drobnosti.Takže buď varianta 502 a soft a konec nebo 764+turbo+chip Takze jak jsem pochopil, tak 502+soft a k tomu asi Chip nepujde? Kdyby ne, tak si prozatim vystacim s Chipem cenove nejdostupnejsi (asi už tak to bude zlepšení) a časem silnější octu II :-) Dík za rady kluci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Červenec 26, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2010 No máš v tom trošičku hokej ,Soft je vlastně chip.A pokud jde o varianty tak bude záležet kolik peněz do toho chceš nacpat,ale o tom ti řeknou kluci co to dělají ,na Moravě je to TDI fun (Český Těšín )a v Čechách je to Resha ale kde je to ti neřeknu to se zeptej Jastera a on ti určitě poradí.Hodně zdaru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 26, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2010 Noac: mrkni na www.dieselpower.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Červenec 26, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2010 No máš v tom trošičku hokej ,Soft je vlastně chip.A pokud jde o varianty tak bude záležet kolik peněz do toho chceš nacpat,ale o tom ti řeknou kluci co to dělají ,na Moravě je to TDI fun (Český Těšín )a v Čechách je to Resha ale kde je to ti neřeknu to se zeptej Jastera a on ti určitě poradí.Hodně zdaru. To máš pravdu, trochu v tom hokej mám Tak ale teď už jsem zase trošku chytřejší. Člověk se učí celý život. Dakie: Nato jsem mrkal už dříve, ale teď jsem docela zahrnutý prací, tak to pak budu muset pořádně projet. Díkes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
honzajaromer Odesláno Listopad 12, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2010 Zdravím, jenom se chci zeptat jestli se nezrátí tou úpravou životnost motoru. Díky Honza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 12, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2010 myslíš výměnou trysek a úpravou softu? určitě ne :D když vyměníš trysky, uděláš tím v podstatě i údržbu motoru - trysky v autě už budou určitě zanesené a tudíž nevstřikují palivo tak jak by měly.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
honzajaromer Odesláno Listopad 13, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2010 myslíš výměnou trysek a úpravou softu? určitě ne :) když vyměníš trysky, uděláš tím v podstatě i údržbu motoru - trysky v autě už budou určitě zanesené a tudíž nevstřikují palivo tak jak by měly.. Díky za odpověď, mám motor ALH / 215tis km, combi, jak sem četl stačí trysky a soft. 66kw jsem kupoval že má menší spotřebu než 81kw, a jak chvilku jezdím tak přeci ta 66kw do kopečku moc nestíhá, mimochodem nejsem žádnej závodník, raději mám klidnou jízdu, ale když je potřeba předjet náklaďák ( což jich není málo ) tak je trochu problém, jenom se bojím že po úpravě bude mít větší spotřebu. Doufám že nebudu zklamanej. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.