Přejít na obsah

Nejspíše odešlo turbo

Doporučené příspěvky

Dnes se mi do kopce auto z ničeho nic přestalo táhnout, začalo se ozývat divné chroupání, motor si sám zvyšoval a snižoval otáčky, za autem byl hustý dým, že přes něj nebylo vidět. Po zastavení jsem motor chcípl po chvíli znovu nastartoval a nechal běžet pouze na volnoběh, žádné kontrolky se nerozsvítili, ale motor po minutě sám chcípl.

Diagnostiku budu mít k dispozici až zítra, ale hádám to na turbo.

Chci se zeptat co by jste radili pokud by se opravdu ukázalo, že je to turbo. Jít do repasu? Nebo koupit pouze středy a vymenit si to? Je třeba udělat i jiné úkony nebo kontroly? Ptám se jelikož nejsem motorář a toto se mi stalo poprvé.

Děkuji všem

Octavia II 1.9 TDI 77kW, BXE, 300tis najeto

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zkusil auto projet diagnostikou a bez chyb, zajímavé. Divím se, že auto ani do nouzáku nespadlo.

Olej jsem zkontroloval na měrce a je tam sucho, takže si to všechen olej vzalo.

Snažil jsem se pohledat nějaký návod kudy nejlépe turbo ven jestli spodem a nebo vrchem. Bohužel jsem nic nenašel a pokud ano tak na jiný typ auta.

Mohu zkušenější poprosit o radu či postup? na co si dát pozor, co zkontrolovat, případně vyměnit?

Díky moc

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mě turbo umřelo při 160t km a bez varování - při předjíždění do kopce se ozval zvuk "odfouknutí", chcípnul motor. Nešel nastartovat, ale olej tam byl, rozvody v pořádku. Po chvilce nastarovat, ale šel bílý dým z výfuku + kolem turba, tak jsem okamžitě vypnul a nechal se odtáhnout.

Rozletěly se lopatky včetně hřídelky. Zatím vyměněno turbo, chladič, hadice, všechny filtry + oleje. Teď se uvidí, jestli to schytal i motor.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...