vittorio Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 TURBOBENZÍNEM EFEKTIVNĚ DÍL Č.6 : Efektivní jízda II Předvídavost, znalost trasy, správné otáčky. V tomto dílu se zaměříme na další prvky efektivní jízdy. http://www.octaviaclub.cz/clanky/turbobenzinem-efektivne-dil-c6-efektivni-jizda-ii-854.html 0 Quote Link to comment
MrZ Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 ako je to pri RSe s dlhodobym pouzivanim "ECO" modu s DSG prevodovkou? pri setrnom jazdeni tam fakt motor toci max 2tis ... aj takto dokaze motor "zleniviet" ? je pravda ze potom obcas dam par stoviek km po dialniciach alebo "kopceky" so Sport modom ;-) 0 Quote Link to comment
tesna Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Tak s DSG ještě zkušenost nemám, ale pokud mj. sama řadí tak, jak u manuálů ukazují rádci řazení (tzn. obvykle dříve, než řadí běžný řidič), tak ten "ECO" mod bude s automatem pro motor ještě "drsnější" ve smyslu použití ještě nižších otáček. Ale pokud pak dáš autu i záhul, tak se to zase protáhne a pročistí ... 0 Quote Link to comment
tesna Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Navážu na předchozí debatu, protože jsem domů pořídil druhé auto s motorem 2.0 EB a můžu teď porovnat, jak se chová stejný motor v manuálu a v automatu. A jednoznačně musím potvrdit, že automat řadí na základě "umělé inteligence" prakticky naprosto stejně, jako já řadím v manuálu "pocitově". Takže při klidné jízdě řadí nahoru tak, že otáčky spadnou na 1.500. A v určitých situacích nepodřazuje ani ve chvíli, kdy otáčky spadnou až k 1.250 a auto při lehkém plynu z nich roztáhne na větší rychlost bez řazení. A naopak,při kickdownu, se podřadí a naplno zabírá obvykle okolo 4.500 ot. Tzn. že chytrý automat využívá síly motoru naprosto stejně jako já a i obdobně je točí v nízkých otáčkách, když není potřeba výkon. A to se nejedná o výsledek práce evropských inženýrů pod tlakem zelené lobby, ale o auto a motorizaci poctivě americké. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts