Přejít na obsah

Vibrace do volantu

Luke288

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
Guest ORSII TFSI 2.0

Zdravím Honzuli123,

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsem měl totožný problém a nyní mám znovu. Na mém tehdejším autě škoda octavia I 1.9tdi 66kw, mi dělalo řekl bych to samé, ale už ve větším levelu. cca od nějakejch 80km/hodinu pod plynem vibrace do volantu a po delší době se mi i jak kdyby klepala celá přední půlka auta (od řidiče dopředu). Kolama to nebylo. Dal jsem to do servisu a zjistili, že mám v háji homokinetické klouby vč. klece. Oprava mě vyšla cca na 7tis, ale potom parádní klidná jízda. Teď mi Octavii 2 RS mi to začíná dělat taky, tak s nejvyšší pravděpodobností půjdu nejprve po tomhle. Někdo říká, že se dají jen utáhnout, toto však nemohu posoudit, nikdy jsem je sám neměnil a za předpokladu, že nebudou už v tak špatném stavu, že utáhnout nepůjdou.

Mnoho zdaru, pouze jsem zveřejnil svou situaci.

Zdravím pánové.

Potřebuji poradit. Celou zimu jsem jezdil na 15 plecháčích, před měsícem komplet nové přední brzdy (zadní dělány vloni)...vše v pořádku. Včera jsem obul 16 ALU (vyvážené) a auto jede v pořádku bez táhnutí na stranu, bez vibrací do volantu, bez hučení. Když překročím 120km/h tak auto začne hučet a lehce jdou citít vibrace do volantu....při snížení rychlosti zase OK. Připadá mi to jakoby bylo uvolněné některé kolo, ale po kontrole jjsou dotažené. Vloni mně to dělalo taky při vyšších rychlostech. Vpředu mám pneu cca 60% a vzadu continental 2 na "dojetí" do léta....pak před dovolenou přezuju nové.

Máte nějakou radu čím by to mohlo být? děkuji ....se... mě to:)

Jo a všiml jsem si, že více to hučí když jedu do zatáčky - stačí mírné....že by ložisko?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím pánové.

Potřebuji poradit. Celou zimu jsem jezdil na 15 plecháčích, před měsícem komplet nové přední brzdy (zadní dělány vloni)...vše v pořádku. Včera jsem obul 16 ALU (vyvážené) a auto jede v pořádku bez táhnutí na stranu, bez vibrací do volantu, bez hučení. Když překročím 120km/h tak auto začne hučet a lehce jdou citít vibrace do volantu....při snížení rychlosti zase OK. Připadá mi to jakoby bylo uvolněné některé kolo, ale po kontrole jjsou dotažené. Vloni mně to dělalo taky při vyšších rychlostech. Vpředu mám pneu cca 60% a vzadu continental 2 na "dojetí" do léta....pak před dovolenou přezuju nové.

Máte nějakou radu čím by to mohlo být? děkuji ....se... mě to:)

Jo a všiml jsem si, že více to hučí když jedu do zatáčky - stačí mírné....že by ložisko?

Dodatek: postupně mě auto začalo vibrovat při akceleraci i na nižší převodové stupně. Bál jsem se, že odchází dvouhmota :( Koupil jsem nové pneu Dunlop Bluresponse, které jsou měkoučké a dobře drží a hlavně TICHÉ a zdálo se mi, že levé přední kolo hučí čím dál víc, a vibrace nepřestaly. Nakonec mně automechanik vyměnil vzpěru pod motor (viz. http://www.hanza-autodily.cz/vzpera-pod-motor-oct-i-19tdi-6681kw-originalni-dil-1j0199851ab/d-71247/) a měl jsem v háji silentblok na přední nápravě, který taky vyměnil. Ještě mně vyměnil náboj LP kola (zn. Topran) a ložisko FAG - čímž jsem odstranil dlouholetý problém s ABS, které mě při dobrždování aktivovalo a kopalo do pedálu. Asi problém se skřiveným "ozubeným kroužkem" na náboji. A už ani nehučí :) Po dnešním projetí se zdá, že je po problému :) snad to někomu pomůžu. Někde jsem se ještě dočetl, že to může být šp. geometrie, oskákané pneu, silentbloky a hlavně vnitřní kloub poloosy!!! Tož tak :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...