ka_r_los Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Tak bych tu měl jednu takovou mechanickou otázku na motor 2.0 TDI 103kW...Protože jezdím převážně po rychlostkách a dálnicích, tak by mě osobně zajímal způsob jak snížit provozní otáčky motoru při dálničním limitu. Sám jsem si dělal takový malinkatý výzkum a porovnával jednotlivé převodovky na základě jejich převodových poměrů. Dle servisní knížky mám v autě převodovku KNS, která odpovídá GRF,HDV,JLU,KDN,KXX, Pak zde máme převodovky RS JMA,KDS,KNY,KXZ,NFN, ale ty jsou z principu kratší a nemají valný přínos na výši otáček. Převodovky, které ale jsou velice zajímavé, jsou LHD/NFP které se montovaly do 2.0 TDI 103kW CR z octavie nebo superbu II. http://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk2/power_transmission/gearbox_02q/technical_data/identification_of_the_gearbox/identification_characters_aggregate_assignment_ratios_filling_capacities_(octavia_ii)/ Tyto převodovky jsou zpřevodovány tak, že na limitu točí motor o ca 300 otáček méně. Co mi vrtá hlavou je, zda se v tomto případě opravdu jedná o shodnou převodovku co se týká skříně a zda je možné ji zastavět do předFL auta bez nutnosti výměny poloos apod. Dle pana Sixty a ETKY jsou shodné: 02Q (MQ 350) - 6st. x 2,0 l/103 a 100 kW TDi PD GRF, HDV,JLU,KDN,KNS,KXX,LHD,NFP Ale dle Etky mají rozdílné číslo pro poloosy 1K0 vs 2K0. Co myslíte, je tu nějaká možnost?:) Je možno zjisti rozdíl mezi polosou 1K0 a 2K0 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 třeba motor BKD, BMM používá stejné poloosy jako CFHC, CDAA atd vesměs je rozdíl jen 5 a 6 kvalt manuál/automat klasika/RS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Huml na DP vzpomínal ještě něco o dělené poloose... ale to asi není věc manuálního 6ti kvaltu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 poloosa s mezikloubem an něčem byla, ale nevzpomenu si, rozhodně ne na klasice 1,6 1,9 2,0 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 27, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2015 Děkuju, asi přehodnotím priority a místo nárazníků udělám tohle:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.