Přejít na obsah

otáčky u 66kW motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny octávkáře. Mám Octavii 66kW 4x4 z r.v.2000 a pořád se mi pocitově zdá, že zpřevodování není, jak má být.Např. musím jezdit po městě na trojku, protože i při rychlosti 60km/hod. na 4. stupeň motor není spokojený a hučí, natož při padesátce. Čtyřka táhne až od cca rychlosti 70km, do sedmdesátky jezdím na trojku. Na dálnici jsem se díval, kolik otáček je při rych. 100km/hod a na ukazateli byly 2000 ot. při zařazené pětce. Opět do stovky musím jezdit na čtyřku. Přijde mi to zvláštní.

Je to v pořádku? Případně je to jen projev modelu 4x4? Nemám srovnání s jinou Octavii, potažmo 4x4, proto budu rád za váš názor, ale osobně mi to přijde jako špatně zpřevodované auto.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Mám tu samou Octavií taky 4x4, akorát s repasovanou převodovkou, cca 20000 Km. Dnes jedu Plzen - Příbram tak budu mít hromadu času abych to s tebou porovnal, večer hodím report. Jestli té ještě něco zajímá tak klidně piš ... Nebo pokud jsi někde poblíž Plzeň, sedlcany, Příbram a Praha tak ti ji na chvilku půjčím...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, Mám tu samou Octavií taky 4x4, akorát s repasovanou převodovkou, cca 20000 Km. Dnes jedu Plzen - Příbram tak budu mít hromadu času abych to s tebou porovnal, večer hodím report. Jestli té ještě něco zajímá tak klidně piš ... Nebo pokud jsi někde poblíž Plzeň, sedlcany, Příbram a Praha tak ti ji na chvilku půjčím...

Ahoj, moc dík za reakci. Jsem z Opavy,tedy trochu z ruky. Stačí, když koukneš kolik otáček máš na pětku ve stovce, případně po městě,kolik otáček máš při padesátce na třetí a kolik na čtvrtý rych. stupeň. Bratr má stejný motor, ale nemá 4x4 a netuším jestli převody se neliší. K večeru ve městě taky hodím oko,kolik otáček je na ciferníku při padesátce na trojku a na čtyřku. Následně můžeme porovnat.

Odkaz ke komentáři

Pls alfe. ..necítím odporuje to pravidlům děkuji ať tě nemusim resit...

p2p: netuším v čem je problém,když se ptám na problém s otáčkami u Octavie? Nerozumím sdělení pls (please?) alf... necítím, co necítíš? Jakým pravidlům odporuje dotaz na problém s autem? Slušně se ptám a kolega mi odepsal.

Odkaz ke komentáři

Hanzl: dík za vysvětlení,

ssimek: dík moc, dnes jsem jet nestihl, ale zítra porovnám otáčky ve městě, na 5. st. u 100km/hod. máš stejné jako já-2000ot. Mně to přijde divný, že musím na 4st jet až ke 100/hod a pak teprve dát 5st. Když si vezmu, že na běžné silnici je max.90km/hod, tak kromě dálnice mohu všude jezdit jen na 4.st., nebo týrat motor, což odmítám.

Odkaz ke komentáři

P2P, citování vzniklo tím, že jsem odklikl odpovědět vedle multicitace. Až později jsem si všiml, že níže je samostatné Odpovědět. Do té doby jsem se domníval, že jsem omylem klikl právě na multicitaci.Trochu neintuitivní, ale už to vím. Jsou v životě důl. věci, než tahle prkotina.

ssimek: Ahoj, otáčky mám stejné,dík za porovnání.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...