Přejít na obsah

Přepínač světel, prosím o radu

nemeda

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Mám technický dotaz.Dělám autoškolu na vozidle Octavia 2, za chvíli mám záverečky na které se poctivě učím.Dokažu bez problému říct co kde v motoru je, co k čemu slouží, kdy kam jak se co vyměnuje atd.Jediná věc kterou jsem zapomněl je přepínač světel v levo od volantu, nemůžu si za boha vzpomenout co jaký z těch tří poloh zapíná.Jediné co si pamatuji je zadní mlhovka (3tí poloha vytaženo) a dalkové světla která jsou na levé páčce spolu s blinkry.Jde mi jen o ten přepínač a co která poloha zapíná.Instruktor mi to vysvětlil jen na první jízdě, to je dávno a nepamatuji si to.Díky moc za odpovědi :)

ps: kdybych to špatně vysvětlil, jde mi o tohle

post-46600-0-74920100-1439465175_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

0: světla vypnutá

1. poloha: obrysová světla (parkovačky)

2. potkávací světla (plný světla)

Z 2.polohy pak tahem k sobě zapínáš zadní mlhovku (v tomto případě), eventuelně je možné v autech najít přepínač s předními světly do mlhy.

Dálková světla (modrý symbol na palubce!) zapínáš levou páčkou blinkrů pod volantem tlakem od sebe. Krátkým tahem k sobě aktivuješ světelnou houkačku (probliknutí dálkovýma).

Odkaz ke komentáři

No všechny jízdy jsem odjezdil v poloze 0, jenže kamarád říkal že to není možný že bych jel neosvětlen.Pamatuji si že mi instruktor říkal že po nastartování motoru se v pozici 0 zapnou světla automaticky je to možné?Pochybuji že by si instruktor po tolika jizdách tohohle nevšíml..přední mlhovky nemám, jen levou zadní červenou kterou zapínám tahem k sobě ve 3tí poloze ale vypíšete že ve druhé.Jinak tuším že ve 3tí poloze se mi zapnou všechna světla, obrysová, potkávací a podsvětlení palubovky?V ikonkách na palubovce se jinak vyznám.Šlo mi jen o to co která poloha přepíná.Nerad bych vše zvládl a ztroskotal na tom že se nevyznám v polohách přepínání světel :)

Odkaz ke komentáři

V poloze "0" na přepínači se ti mohou zapnout automaticky světla. Někdo tomu říká i denní svícení. Ale není to pravidlem u všech aut! (na to bacha ;)).

Všechna světla (i s osvětlením palubky) se ti rozsvítí na pozici potkavaci_svetla_small.jpg přepínače světel.

Obrysová světla (parkovačky) pak na symbolu obrysova_svetla_small.jpg

Uděláme z toho vědu a dáme ti sem ještě vysvětlení přímo z manuálu vozu. ;)

prepinac svetel OII.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...