Přejít na obsah

Zdeňkova "černá perla"

Doporučené příspěvky

Já jsem to nechával pokovit v době,kdy kontroly ani STK nebyl problém.Proto mám zatmavený stejně předek i zadek.Limit 70% propustnosti platil vždy,ale prostě ho nebylo jak měřit :-)Bylo takové všeobecné doporučení,že okna z výroby jsou zatmavená na povolený limit a tento blud přetrvává dál.Okna z výroby na max zatmavená nejsou,alespoň OI ne.Malé procento tam je,ale URČITĚ nepočítej s tím,že budeš mít zatmaveno předek i zadek stejně a projdeš,při současném focení na STK.Podívej se na to foto s vyznačenou propustností,tam jak je zatmaveno na 30% ješte okolo vidíš světlejší sklo a to je z výroby,není to nic závratného,ale UV filtr při pokovení fungovat bude.

Tónování pokovením je povolené,i když se ve výsledku projeví zrcadlový efekt.To je také výhoda pokovení proti foliím,že díky zrcadlovému efektu je do auta s pokovením vidět méně ,než do auta s foliemi při stejném % propustnosti.Funguje to jako zrcadlovky.

Nechal jsem to dělat u firmy Sklatony,která mé pro tuto úpravu povolení MDČR.Dostaneš na okna nálepku s uvedením propustnosti a homologací,na zadní okna potom nálepku s homologací,tak jak vyžaduje legislativa.

Odkaz ke komentáři

jenom opatrně, já když byl na STK tak chlápkovi předemnou strhávali z předních bočních folie, aby vůbec STK prošel :D Já mám zadek uplně full, tam není vidět, ani když si před to sklo stoupneš a oči dáš uplně na sklo :D ale předek mám od výroby.. bez folie... a to na STK ještě zkoušel, jestli tam ta folie není. Přijel jsem na STK se staženými okny a technik hned první co řekl bylo, abych zavřel okna :D fotí to jak kdyby to chtěl dávat tady na forum :D :D :D

Odkaz ke komentáři

nevím proč kvůli těm foliím tolik naserou, tatíkovi taky strhli 70% propustnost co měl vepředu, ale každý kdo měl kdy folii na autě tak uzná že i přes 50% propustnost na okně jde zevnitř ven v pohodě vidět i v noci, na jedničce jsem měl vzadu 20% propustnost a viděl jsem přes to úplně v pohodě, až mě v noci sralo že mě zezadu furt oslňují auta, teď mám 5% vzadu a tam je to ideal, na přední dveře bych nejradši dal tak 30% propustnost :)

Odkaz ke komentáři

Mno já mám hlavně strach z STK, aby kvůli tomu neprudili... Nechci něco hodit na auto a pak to zase sloupávat - u fólie, nemluvím o pokovení, tam už by se to špatně řešilo.

Zatím to asi odložím, problém by také byl s vytáhnutím bočních oken - dveře mám komplet odhlučněné a musel bych ho strhnout. Tak zatím počkám.

Každopádně díky za reakce.

Uvažuji ovšem alespoň na letní pařáky nad tímhle http://www.obautodily.cz/skoda-octavia-sdn-protislunecni-clony-do-auta-3-ks-8169cz261/

Má někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři

Vlasta79 -není žádné už neplatí.Pravidla jsou stále stejná,jenom se změnil díky zpřísnění přístup.

Dřív záleželo na technikovi jak moc přehlédl,dnes se dělají fotky a pokud pustí něco zjevně mimo povolenou mez,těžko to bude vysvětlovat.

Nálepky musí být u předních bočních označeny homologací s uvedeným %propustnosti,na bočních zadních a zadním stačí označení homologace úpravy.

BOČNÍ PŘEDNÍ

post-43-0-46804600-1465210895_thumb.jpg

BOČNÍ ZADNÍ a ZADNÍ

post-43-0-28428500-1465211000_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...