Přejít na obsah

Lakování Alu disků


Doporučené příspěvky

Taky by mě to zajímalo + opravení oděrek od špatný montáže kola nebo rejch od obrubniků :rolleyes:

Opravení oděrek záleží jak jsou hluboký... lehounký vykytovat, hlubší vyvařit... Kola obrousit z laku a nalakovat barvou + lakem nebo nechat otryskat (ne písek) a dát základ na hliník + barvu + lak...

 

Případně se můžeš ozvat... Měl bych mít snad příští týden hotový svoje kola tak pak můžeš posoudit... ;-)

Odkaz ke komentáři
jj, levné to není, a to ani když to člověk dělá doma... já nemám přesně spočítané, ale odhaduji, že jenom do materiálu (tmel, spreje) jsem dal tak 2 tis., možná i víc...

no a hezkých pár večerů na to taky padlo, taky nějaké pivka :)

Kajman: Jo to máš pravdu, že mám taky matroš spočítanej na cca 1500,- A práce ta mě baví a lepší než ležet u televize ;-)

Odkaz ke komentáři

Když jsem kupoval své disky tak byly všechny silně podřené ,ale protože jsem je chtěl tak jsem si je nechal celé zrepasovat jedno kolo za 1000Kč Ale zase mám jistotu že tyto kola na foru nikdo némá :smich: :) Za celou dobu co je mám tak bylo na starém foru (SH)ještě jedno auto s těmito koly.

post-48-1265198324_thumb.jpg post-48-1265198311_thumb.jpg post-48-1265198341_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Spooky: Když to člověka baví, není co řešit. Klidně bych do toho šel znovu, jenom na svrchní bezbarvý lak bych se doma vyprdl a nechal ho udělat profíkovi. Ten akrylový ze sprejů je hodně "měkký", lehko se poškrábe.

Ty moje kola byly po sezóně v pohodě, když si na to člověk dává pozor. Uvidíme, kolik to vydrží dál

Odkaz ke komentáři
Opravení oděrek záleží jak jsou hluboký... lehounký vykytovat, hlubší vyvařit... Kola obrousit z laku a nalakovat barvou + lakem nebo nechat otryskat (ne písek) a dát základ na hliník + barvu + lak...

 

Případně se můžeš ozvat... Měl bych mít snad příští týden hotový svoje kola tak pak můžeš posoudit... ;-)

 

To by bylo dobrý :) mám jen asi 5mm hlubokej rejnanec jak mi ujela noha po klíči :smich: tak bych je zkusil dát do nějaký barvy i :smich:

Odkaz ke komentáři

Už jsem jednou disky opravoval od škrábanců a lakoval ale není to ideální.Proto to chci nechat udělat profíky, kteří to chemicky odlakují, ošetří podklad a pak nalakují kvalitním lakem který snese teplo, kamínky a bude se z něj dát dobře umejt špína z obložení.Nejradši bych nějaký tmavší odstín tmavá stříbrná nebo černý chrom.Uvidíme co kde budou mít na ukázku a jaká bude cena.Taky jsem řešil jestli to má smysl a nekoupit nová kola ale origo je origo a patří nato auto.Moc pěkných disků co vydrží není a když něco natrefím jsou od 18" výš a to už nechci.

Odkaz ke komentáři

Já třeba ty jemné odřeniny od obrubníku ošetřuji štětečkem, sprejem si nastříkám do nádobky a štětečkem nabarvím odřeniny. A nejsou tolik vidět.

 

Hlavně je důležité dávat stejné kolo na přední u spolujezdce, to samé na zadní. Protože tak si odřete jenom jedno kolo. A trošku zadní. Pokud to přehodíte za pár sézón máte odřené všechny. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...