Přejít na obsah

Jak casto a cim cisitit vstriky?

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

chtel bych se preptat jak casto a cim cisitite vstriky? Mam najeto 270 tisic km a na studenej start se auto lehce obcas zatrepe a motor za jizdy obcas 'zakopne' nez se zahreje. Nevim jestli se mam hrozit ze vstriky odchazeji do vecnych lovist anebo pravidelne procisteni by vyrazne pomohlo a prospelo? Vsechny filtry menim kazdej rok, naftu beru pouze kvalitni.

Pred 2 lety jsem pri vymene palivovyho filtru pridal cistic primo do nadobky a na displeji zacalo svitit - Emise! tak ted nevim co dal...

Mechanik v praci mi doporucil koupit Forte Diesel Treatment a kazdej rok pri vymene palivace, nalit primo do nadobky...

Co vy na to? Dekuju za vase zkusenosti a rady.

Martin

Odkaz ke komentáři

jj zasvitila zrovna rezerva, tak jsem to tam vylil cely a jel asi 30km ve vyssich otackach. Pak jsem natankoval plnou s VIFem a auto bylo vyrazne zivejsi v reakci na plyn a zklidnil se motor. Tohle jsem udelal proto, ze se mi nechtelo rozebirat hadicky od palivace. Respektive chtelo, ale mel jsem je docela pripeceny, tak jsem je nechtel trapit. Nekdo takhle cisti vstriky VIFem a ja to mel naredeny tou troskou nafty, takze v pohode a jeste jsem si vycistil kompletni soustavu a ne jen vstriky.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

JJ, diky za radu. Udelam to obdobne. Jen VIF je pro me novinka, jelikoz ziju v Anglii, ale neni problem si to nechat privezt...

Ten letni je doporucen pouzivat do jakych teplot nez se ma prejit na zimni? jen tak pro zajimavost, da se to nekde koupit vyhodne na netu, anebo zakoupit rovnou na prodejne cerpaci stanice Benzina?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...