Přejít na obsah

Velkej úbytek oleje + modrý dým z výfuku za studena

Doporučené příspěvky

Zdravim,

asi měsíc a něco zpátky jsem koupil auto v bazaru, 74kw, combi, do auta uz jsem nainvestoval docela ranec peněz, když jsem teď měnil trubku sání za novou, všimnul jsem si že hrdlo na olej bylo přidělaný gumoasfaltem, no tak jsem to tam nechal, vyčistil jsem škrtící klapku, a když jsem přijel z bazaru dolejval jsem olej po horní rysku, teď asi po 1500km jsem kontroloval hladinu oleje a je zase na spodní hranici, když nastartuju studenej motor z vejfuku se vyvalí opravdu velkej oblak hustý olejovýho kouře, jelikož už mám připravenej olejovej filtr na výměnu, chtěl bych to mizení nějak vyřešit, přeci jen tam nenaleju olej za tisícovku aby byl za měsíc zas pryč, po krátký jízdě a sešlápnutí pedálu se z vejfuku už při přidání plynu valí kouř černej, poradí mi prosím někdo?

Vim že už to tady asi někde je ale všichni maj jiný příznaky co jsem tu koukal, kolísání otáček atd. ... to já nemám, prostě jen žere a čudí. :-( PLS HELP

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše stevo292, buď zapečené pístní kroužky nebo stvrdlé gufera na ventilech. Kolik má motor najeto? Mě při 197 000 km začal motor také žrát olej (1-1,5l/1000km) a měl jsem zapečené pístní kroužky. Jako první si nech změřit tlaky na válcích a pokud budou nízké, tak je to jasný. Jinak výměna pístních kroužků a gufer na ventilech výjde okolo 12000,- (samozřejmě v neautorizovaném servisu) :(

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Lambda to určitě nebude, ale pokud ti motor žere hodně oleje, tak ti díky tomu může lambda právě odejít, takže by se oprava ještě prodražila. Pokud chceš mít jistotu, tak si nech změřit tlaky válců popř. si na emisích nech změřit plyny a pokud v plynech bude hodně nějakých škodlivých látek, tak je jasné, že ti motor spaluje olej, tzn. přes pístní kroužky (to kdyžtak potvrdí i to změření tlaku ve válcích).

Jinak pokud motorům nerozumíš (což bez urážky asi moc ne) a nemáš potřebné vybavení, tak se do toho doma ani nepouštěj, protože už bys to nedal dohromady!!!

Odkaz ke komentáři

Mám vysoký CO2, patnáctinásobek povolenýho limitu, slyšel jsem i o nějakejch tekutejch těsněních co se dávaj jako aditiva do oleje aby to zastavilo tu spotřebu oleje, nebo teda snížilo, zastavilo asi né, a dá se nějak zjistit jestli to jsou jen ty gufera nebo ty ventily? Občas mi to ráno zahulí celou silnici a občas nic, proto mi to tolik vrtá hlavou :unsure:

Odkaz ke komentáři

Mám vysoký CO2, patnáctinásobek povolenýho limitu, slyšel jsem i o nějakejch tekutejch těsněních co se dávaj jako aditiva do oleje aby to zastavilo tu spotřebu oleje, nebo teda snížilo, zastavilo asi né, a dá se nějak zjistit jestli to jsou jen ty gufera nebo ty ventily? Občas mi to ráno zahulí celou silnici a občas nic, proto mi to tolik vrtá hlavou :unsure:

Tak to už je opravdu hodně a co se týká těch aditiv do oleje, tak já osobně tomu nevěřím a pokud by to přeci mělo něco dělat, tak jedině, pokud by ti to bralo třeba jen 1 dcl oleje na 1000 km, ale při takové spotřebě oleje ti žádné takové sračky nepomůžou.

Jak už jsem předtím psal, nech si změřit tlaky válců a hned budeš vědět na čem jsi, ale podle mě to budou určitě ty pístní kroužky.

Nech si zmerit tlaky a pak uvidis jesli jsou to jen gufera.

Jinak mam Dotaz na zkusene borce:

Je mozno vymenit pistni krouzky zespodu po demontazi olejove vany a kliky?

Nejsem sice zkušenej borec, ale myslím si, že pokud demontuješ celou kliku, tak by písty měly jít vytáhnout spodem, ale osobně si myslím, že je lepší a jednodušší ty písty vytáhnout vrchem, než vytahovat celou kliku... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

CrazyManner: Jak jsi dopadl z tlakama?

jinak mam dotaz na ostatni: nasel jsem na ebay aukci na O1 1.8T na ktere odeslo olejove cerpadlo a zdrejme ze zapekly krouzky. Majitel uvadi ze cerpadlo je vymenene ale z vyfuku se vali modry dym (z duvodu zapecenych pistrich krouzku) mozna to schytalo i tubro.

Jsem se ptal majitele jestli stim bude mozne prejet 300km ale mi rikal ze mi to nedoporuchuje z duvonu toho modreho dymu.

Zajimal by me vas nazor jestli kdyz to nebudu moc tocit a nebudu nejak zamestnavat turbo tak jestli to auto by melo byt schopno dojet. Samozdrejme pojedu v noci aby lidi nevideli ten modry dym a budu dolivat olej.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

mam podobny problem:

- motor zere olej ... na dalnici cca 0.7l na 1000km, mimo dalnici cca 0.35 na 1000km (takze je to cca primo umerne otackam - anebo tlaku v motoru)

- zadny modry kour

- mel jsem to zvedly a nikde nejde videt, ze by to teklo :(

- Auto mam cca 3mesice (z bazaru - slo by tohle reklamovat?)

- Najeto to ma ted neco malo pres 170k km

- Spotreba je zvlastni - tedka hrade kralove -> brno, nevytacel jsem otacky, abych to netrapil a spotreba dle palubniho pocitace 5.9l/100 (HK->Brno je lehce z kopce) - nebo je to take symptom? (vetsinou jsem jezdil za +-6.8l/100

Musim to vzit do servisu, ale chtel bych byt ready na moznosti + aby mi nenakecali nejake bullshity.

12tisic me trosku mrzi :(

Odkaz ke komentáři

OK, dik za tip - skocim na emise a uvidim, co mi povi :)

BTW: procitam fora, protoze o Octe a oleji je toho napsano tak na 3 knizky a zaujala me jeste jedna vec, kterou jsem si vubec nespojil:

Po kolika km se bezne doleva chladici kapalina?

Protoze spolu s tim, ze mi to zacalo zrat olej jsem doplnoval tak 1-2dcl chladici kapaliny (byla cerstve dolita, nez to zacalo zrat) - az pujdu k autu tak mrknu jestli to znova nekleslo. Pry pokud by to zralo i chladici kapalinu tak je spatny testneni hlavy valcu - je to realny?

(ted jsem s zeroucim autem najezdil uz cca 5000km bohuzel - chytlo me to na ceste do Francie a nemel jsem moc moznost to vyresit, tak jsem dolival a dolival olej - nezpusobil jsem tim nejakej prus*r?).

Diky moc!

Odkaz ke komentáři

Chladici kapalina by se dolivat nemela. Mi treba lehce slzel chladic. Voda ani nestacila kapat na zem a hned se odparila. Jinak mikni na vsechny hadice jestli to nekde necece, zejmena pod temostatem. Mi treba odeslo tesneni mezi termostatem a blokem motoru.

Kdyz voda tece pres tesneni hlavy to oleje tak to samozdrejme neni dobre to by se ale potvrdilo az kdyz jsi nechas zmerit tlaky.

Odkaz ke komentáři

Ačkoliv se tu objevila věta "nic do toho oleje hlavně nelej" tak jsem to zkusil, protože to moc nechápu, že někdo napíše že mám motor na výměnu, ale zároven at do toho oleje nic neleju, prijde mi to jako bych sel s rozbitym talirem na lopatce a nekdo mi rikal jed radsi vytahem at to nerozbijes :) doporucil mi to jeden znamej kterymu to zafungovalo, a spotrebu oleje mu to snizilo, za 200 z autokelly podle popisu pouze na oziveni tesnicich gumicek bez tvorby pevnych castic, kazdopadne na ty tlaky nikam nejedu, nemam znamyho v servisu, a kazdou chvili by mi mela prijit diagnostika, tam mi to ty tlaky ukaze asi taky ne?

Odkaz ke komentáři

Ačkoliv se tu objevila věta "nic do toho oleje hlavně nelej" tak jsem to zkusil, protože to moc nechápu, že někdo napíše že mám motor na výměnu, ale zároven at do toho oleje nic neleju, prijde mi to jako bych sel s rozbitym talirem na lopatce a nekdo mi rikal jed radsi vytahem at to nerozbijes :) doporucil mi to jeden znamej kterymu to zafungovalo, a spotrebu oleje mu to snizilo, za 200 z autokelly podle popisu pouze na oziveni tesnicich gumicek bez tvorby pevnych castic, kazdopadne na ty tlaky nikam nejedu, nemam znamyho v servisu, a kazdou chvili by mi mela prijit diagnostika, tam mi to ty tlaky ukaze asi taky ne?

Myslis ze ve spalovaci komore je nejake cidlo ktere meri kompresni tlaky? :)

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdar Octa I 1.6 75kW když jezdím okresky olej je OK, když jedu do Německa tak vždy po 100km - klima sepnutá je ubýtek oleje 0,5l až začne svítit "zkontroluj olej". Klasika - pravděpodobně gufera, kroužky to chápu.

Včera jsem opět doplňoval olej, za rok jsem tam načepoval znovu další 4litry. Bylo to v noci s čelovkou tak jsem si všim že dole u měrky je to celé zasrané od oleje ve dne je tam tma tak jsem si toho nikdy nevšiml.

Měrka plastová je čistá i stopka (asi hliníková) co vede z olejové vany.

Ale ten okolek je celý zadělaný že to trochu přeteklo i na plastový kryt z čeho to může téct?

post-47254-0-97547600-1472133052_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...