Přejít na obsah

Porucha alternátoru?

Doporučené příspěvky

Dobrý den

mám Octavii I, 1.9TDI (AHF), rok výroby 2001, najeto 275 tisíc kilometrů. Před pár dny o víkendu nešlo nastartovat - teploty padly k nule a auto 3 dny stálo. Baterie měla 4 roky. Nastartoval jsem jiným autem přes kabely a projel se asi 10 kilometrů, ale po vypnutí motoru nešel znovu zapnout, tak jsem koupil novou baterii.

Po výměně baterie se mi na cestě do práce (asi 40 kilometrů dlouhá trasa, 30 kilometrů dálnice + 10 kilometrů město) se mi stala zvláštní věc - při jízdě z kopce na 5. rychlostí 120 km/h, bez plynu, mi možná zhasnul motor, nebo to tak vypadalo. Otáčkoměr padl k nule, svítila kontrolka dobíjení. Na posilovači řízení jsem nepozoroval snížení účinku a plyn jsem neprošlápnul (asi vlivem překvapení, nevím, nenapadlo mě to). Po asi 10ti sekundách se otáčkoměr a rychloměr znovu probraly k životu, dobíjení se zhaslo a auto jelo normálně, jen se po asi 3 minutách rozsvítila kontrolka ASR (při každém dalším nastartování po stejné době). Ten den jsem ujel ještě asi 70km a nic nenasvědčovalo, že by něco bylo špatně.

Dnes ráno, den poté, jsem jel tutéž trasu, a začaly se kupit poruchy - nejprve přestalo fungovat vyhřívání auta, potom naskočily kontrolky ABS a Airbagů a nakonec začaly stěrače stírat podezřele pomalu. Nestartuje to tak, jak by mělo (s novou baterií). Myslíte si, že se "podělal" alternátor, nebo může být chyba jinde? Děkuju za odpovědi a přeji hezký večer. :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...