Majkl_ Odesláno Říjen 28, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2015 Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně jedné problematiky s xenony. Mám Octavii I 1.8T, r.v. 2001 po faceliftu s originálními xenony. Po nastartování se mi xenony rozsvítí a nakloní odspodu nahoru, ovšem pravé světlo svítí výš než levé. Pokud to dobře chápu, kalibrace/seřízení se provádí tedy po každém nastartování ? Nebo se seřizují světla ještě ve VAGu ? Příští týden by mi měl přijít objednaný kabel, takže bych to mohl píchnout na diagnostiku, pokud by to k něčemu bylo. Co jsem si pročetl předchozí témata, hodně se zmiňujete o motorku polohování světel - je možné, že není úplně zničený, jen prostě to světlo naklopí nahoru na 70% vůči druhému světlu ? Vypíše mi pak VAG chybu, že je motorek vadný ? Děkuji za jakékoliv postřehy a tipy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Říjen 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2015 Prosím prosím o odpověď :) Stačí mi snad jen to, že se ve vagu nikde nekalibrují a kalibrují se samy. Tím to pak bude motorkem nejspíš. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Říjen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Pridavam foto kde jde videt rozdil mezi levym a pravym svetlometem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 tak to světlo seřiď mechanicky ne? Nebo to už výš nejde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Říjen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Jak se da seridit mechanicky? Mozna hloupy dotaz ale nevim :D povolit cely svetlomet a naklonit ? Kdyz ho preci prisroubuju tak bude tak jak pred demontazi ne ? Nebo jen vnitrek ? Pokud mozno za postup a zpusob bych byl rad :) toto jsem jeste nedelal. Kazdopadne rad se priucim a seridim :)Diky EDIT: Našel jsem na fóru topic ohledně mechanického seřízení a je tam přiložen obrázek (viz příloha). Opravdu se to šteluje těmito šrouby ? Nějak se mi to nepozdává a příjde mi to jen jako šrouby uchycení xenonů. Na octavce tam mám cca v tom stejném místě jako na obrázku dva šrouby na torx. Je to tedy opravdu toto ? Děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Z vrchu jsou dva "plastové" šrouby, na imbus případně je uvnitř kříž, štěluje se to těmi :) zapneš světla, ať ti vyjedou nahoru a to, co ti svítí blbě došteluješ, ono si to pak tu polohu prostě pamatuje a bude to vyjíždět jak má. Každé světlo se šteluje takto mechanicky, na STK to takto dělaj :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Říjen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Děkuju :) Zítra vyzkouším :) Někde jsem viděl ještě obrázek jak by to mělo být správně, to ale už snad najdu v jiném tématu :) Chci si to když už to budu štelovat naštelovat správně ať zbytečně neoslňuji protijedouecí :) Jinak auto je cca 10 metrů od garáže (na foto). Nemám to moc vysoko ? Díky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladan.bednar Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Nechej to tak, je to zcela normální jev u xenonů. Mám O2predFL taky s xenonama a pravé vždy svítí o malinko výš oproti levému (které by jinak oslňovalo protijedoucí auta). Já byl zrovna včera na seřízení světlometů a za 10 minut a 100,- bylo hotovo :-). Sám bych se do toho raději nepouštěl.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
007tommas Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Zdravím vás. Mám taký problém že mne svietia xenony moc vysoko. V predu na lavom kolese je snímač a chýba mi tam nejaký pliešok ktorý je spojený s nápravou. Svetlá po štarte prejdu hore a dole a pravdepodobne sa nastavia do východzej polohy lebo neberie do úvahy snímač na náprave. Vedeli by ste mi prosím vás poslať číslo toho dielu čo to má nastarosti? Mám octáviu combi 2002. Ďakujem moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Spodní plech http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/octavia/1j0-941-355-c.html Horní plech http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/octavia/1j0-941-291-a.html Tyčové ústrojí do 6/2001 http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/octavia/1j0-941-285-b.html Tyčové ústrojí od 7/2001 http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/octavia/1j0-941-285-c.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.