Přejít na obsah

Xenony - poloha levého světla

Majkl_

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych se zeptat ohledně jedné problematiky s xenony. Mám Octavii I 1.8T, r.v. 2001 po faceliftu s originálními xenony.

Po nastartování se mi xenony rozsvítí a nakloní odspodu nahoru, ovšem pravé světlo svítí výš než levé.

Pokud to dobře chápu, kalibrace/seřízení se provádí tedy po každém nastartování ? Nebo se seřizují světla ještě ve VAGu ? Příští týden by mi měl přijít objednaný kabel, takže bych to mohl píchnout na diagnostiku, pokud by to k něčemu bylo.

Co jsem si pročetl předchozí témata, hodně se zmiňujete o motorku polohování světel - je možné, že není úplně zničený, jen prostě to světlo naklopí nahoru na 70% vůči druhému světlu ? Vypíše mi pak VAG chybu, že je motorek vadný ?

Děkuji za jakékoliv postřehy a tipy :)

Odkaz ke komentáři

Jak se da seridit mechanicky? Mozna hloupy dotaz ale nevim :D povolit cely svetlomet a naklonit ? Kdyz ho preci prisroubuju tak bude tak jak pred demontazi ne ? Nebo jen vnitrek ? Pokud mozno za postup a zpusob bych byl rad :) toto jsem jeste nedelal. Kazdopadne rad se priucim a seridim :)

Diky

EDIT:

Našel jsem na fóru topic ohledně mechanického seřízení a je tam přiložen obrázek (viz příloha).

Opravdu se to šteluje těmito šrouby ? Nějak se mi to nepozdává a příjde mi to jen jako šrouby uchycení xenonů. Na octavce tam mám cca v tom stejném místě jako na obrázku dva šrouby na torx. Je to tedy opravdu toto ?

Děkuju

Odkaz ke komentáři

Z vrchu jsou dva "plastové" šrouby, na imbus případně je uvnitř kříž, štěluje se to těmi :) zapneš světla, ať ti vyjedou nahoru a to, co ti svítí blbě došteluješ, ono si to pak tu polohu prostě pamatuje a bude to vyjíždět jak má. Každé světlo se šteluje takto mechanicky, na STK to takto dělaj :)

Odkaz ke komentáři

Děkuju :)

Zítra vyzkouším :) Někde jsem viděl ještě obrázek jak by to mělo být správně, to ale už snad najdu v jiném tématu :) Chci si to když už to budu štelovat naštelovat správně ať zbytečně neoslňuji protijedouecí :) Jinak auto je cca 10 metrů od garáže (na foto). Nemám to moc vysoko ? Díky :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím vás. Mám taký problém že mne svietia xenony moc vysoko. V predu na lavom kolese je snímač a chýba mi tam nejaký pliešok ktorý je spojený s nápravou. Svetlá po štarte prejdu hore a dole a pravdepodobne sa nastavia do východzej polohy lebo neberie do úvahy snímač na náprave. Vedeli by ste mi prosím vás poslať číslo toho dielu čo to má nastarosti? Mám octáviu combi 2002. Ďakujem moc.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...