Přejít na obsah

1,6 Strašně Rychlá :D

Doporučené příspěvky

Po více jak dvou letech a 30 tisících kilometrů, co máme stařenku doma přišlo očekávané...

... praskla první stahovačka :lol: :lol: :lol: :lol:

Včera odešla PZ stahovačka, tak sem rovnou objednal originální i s fólií do dveří.

Dnes díly dorazili, tož jsem se pustil do výměny.

Původní igelit NEPORUŠEN a po demontáži stahovačky sem koukal jak puk: je originální s datumem výroby 97!!!

A pak že to nic nevydrží :lol: :lol: :palec: :palec: :palec: :palec:

A ještě ke všemu se plast zlomil tak dobře, že lanka zůstali našponovaný, takže koupím ten slavný kousek plastu a schovám stahovačku do foroty :pivo:

post-48380-0-33362300-1496869567_thumb.jpg

post-48380-0-85819800-1496869599_thumb.jpg

post-48380-0-55978900-1496869620_thumb.jpg

post-48380-0-92487100-1496869664_thumb.jpg

post-48380-0-34725000-1496869694_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Moje první byla LZ a hned v den koupě taky origo ale 2001, ta tvá měla teda výdrž ! :D jen jsem vyměnil plast za nový a když jsem teď tlumil dveře tak jsem vyměnil i všechny 4 na předních stahovačkách a zbývá už jen PZ, to taky preventivně vyměním ať mám klid...

Jinak když víš co se stalo a okamžitě zastavíš motorek tak se lanku nikdy nic nestane, problém je že většina lidí netuší co se stalo a snaží se okno dostat nahoru a stahovačku tak zničí respektive lanko.... :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak "první selhání". Špatné spony na manžetách řízení způsobili, že se po ně dostala voda a řízení to vzdalo...

Starší z vrakáču jsem nechtěl, nový je drahý, tož jsem koupil repas, tak snad bude OK...

Kdyby nepršelo, už by Octávečka zase jezdila, tak snad o víkendu.

Jinak další blbůstky přistály doma, jen doufám, že ten háček půjde někam přidělat. Nemáte někdo zkušenosti?

post-48380-0-35439600-1500406295_thumb.jpg

post-48380-0-63637000-1500406326_thumb.jpg

post-48380-0-44588500-1500406414_thumb.jpg

post-48380-0-97392200-1500406511_thumb.jpg

post-48380-0-05534700-1500406676_thumb.jpg

post-48380-0-70639800-1500406727_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Servorizeni jsem menil loni na jare a jelikoz jsem stal pred stejnou otazkou jako ty, tak jsem nakonec koupil repasovane rizeni a zatim pracuje bez problemu a jelikoz to rizeni po repasi vypadalo jako nove, tak verim ze vydrzi hodne dlouho.

Ty hacky uz mam asi 8 let v kufru a mam je uchycene v kapsach u zadnich svetel. Jsou tam takove kovove profily, na ty jsem prisrouboval L profil a na to ty hacky. Ted jsem na mobilu, ale jak se dostanu k PC, tak ti muzu poslat fotky ;)

Odkaz ke komentáři

Konny: za fotky budu rád :palec:

Romix95: dělám tak doma zatím všechno, většinou u tchána v garáži (spojky, rozvody, motory, podvozky, laky,...) ale teď tam mám původní sedačky z mé dvojky nachystaný na vytepování a náslený prodej a motorku, takže musela stařenka zůstat venku. Každopádně se blízká na lepší časy: už se dělá projekt (a všechny potřebné papíry pro stavební povolení) na garáž a do ní časem i zvedák

Odkaz ke komentáři

Řízení poskládáno (konečně), čerpadlo vypadá že je OK, geometrie domluvená na úterý, takže :palec:

Namontoval jsem i ty pedály a koženou ručku, ale vedle ní vypadá již letitá manžeta hrozně, tož se nedá nic dělat, už je objednaná :lol:

Háček do kufru budu řešit snad během týdne

Dneska jsem ještě udělal klasické servis a využil trochy chemie po dobrých referencích od kamarádu

Každopádně odhaleny další nedostatky :pest: Na pravém zadním kole se seká ručka, takže pro jistotu a trochu klidu půjdou oba třmeny vyměnit a chladič už taky něco pamatuje...

post-48380-0-52309600-1500842788_thumb.jpg

post-48380-0-90392900-1500842835_thumb.jpg

post-48380-0-03330300-1500842891_thumb.jpg

post-48380-0-28178700-1500842966_thumb.jpg

post-48380-0-50763800-1500842985_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Abych pravdu řekl, tak jsem asi žádný rozdíl nezaznamenal. Kamarádi to chválili, tak jsem chtěl vyzkoušet, ale nevím. Podle mě je chod motoru stejné a zvuk taky (ale hlučnost sem neměřil), takže těžko říct.

Průplach je dobrá věc, ale asi je jedno, od koho je.

Mám ještě jednu sadu, kterou chci použít na PDčku, tak uvidíme, co to udělá...

Odkaz ke komentáři

To ja ti na pd udelal a jak jsem psal za me osobne se to s timhle hoodne zklidnilo a to to pred 2lety delal tata automechanik a i on sam cumel co to udelalo a je dobry ten prostredek kterej se lije do nadrze dat do palivovyho filtru ze je to koncentrovsnejsi a vypali to bordel v palivovy soustave a ten pak vyleti ven...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Omlouvám se za delší neaktivitu.

příprava bytu a stěhování způsobilo nedostatek času na cokoliv jinýho.

Každopádně za nedlouho se s Vámi v této sekci (O1) budu muset rozloučit. Já jsem si pořídil trochu většího pracanta a moji dvojku (jakmile se dodělá několik maličkostí (http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=30297) dostane manželka a jednička tudíž půjde z domu, tak kdyby měl někdo zájem, jak to bude aktuální, zveřejním to tu ;)

Nové pracant ;)

post-48380-0-13091100-1514041443_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Sharan je rok 2004, 1.9 TDI-PD 96kW, 370 tis. km, xeny, 4x el. okna, el. zrcátka, tempomat, MF volant, dvouzonové climatronic, vyhřívaný čelní sklo a sedačky, TZ na 2000kg. Koupeno na 17" ALU, které jsou k mání ;)

Octavie je škoda, ale jedno auto musím prodat a dvojky by mě bylo škoda víc. Doufám, že se dostane do dobrých rukou. Jak dodělám dvojku, vyměním na jedničce ještě čelní sklo (mám zakoupeno vč. nového origo torpéda), zadní třmeny a LP blatník (je v něm díra).

Na net to dám asi za 49 (ještě podle situace), ale je mě jasný, že to za to nedostanu, ale aspoň je z čeho slevovat.

Kdo sleduje toto téma, ví, jak na tom octavia je...

Upraveno uživatelem Avanti
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

To bych nebyl já, kdybych si koupil auto s málo kilometrama :D

Sharan při koupi 365 xxx km - momentálně 371 xxx

Octavia I při koupi 462 xxx km - momentálně 499 xxx

Octavia II při koupi 169 xxx km + cca 150 stočených (110 potvrzených, takže minimálně 279 xxx km) - momentálně 315 xxx + to stočený

:D :D :D :D :D

Až nastane ten správné čas, půjde jednička na internet a uvidíme, co bude reálný, ale jak říkáš, zasloužila by si někoho, kdo se bude starat

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak už nastal ten smutný čas rozloučit se...

Vyměněn olej a nějaké filtry, vyměněno čelní sklo + nové torpédo a trysky ostřikovačů a holka šla na internet...

Tímto chci oficiálně prohlásit prodej za zahájený, dám to i sem do sekce auta na prodej, ale něž tak učiním, tak dám jen odkaz:

https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/17750211?goFrom=list

Cenu jsem přestřelil, ale aspoň bude prostor manévrovat

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak bohužel (bohudík) se stařenka neprodala. Vím, že sem za ní chtěl dost, ale vzhledem k tomu v jakým je stavu je mě líto ji dávat za pár korun pryč. Ty  mě už nevytrhnou, takže stařenka zůstává doma. Aspoň bude mít manželka čem jezdit než se dodělá dvojka a pak se bude pokračovat u stařenky ve dříve řečených opravách/úpravách.

Garáž už má víceméně nachystanou a bude sloužit jako třetí auto v rodině :notorik:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...