Avanti Odesláno Červen 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2017 Po více jak dvou letech a 30 tisících kilometrů, co máme stařenku doma přišlo očekávané... ... praskla první stahovačka :lol: :lol: :lol: :lol: Včera odešla PZ stahovačka, tak sem rovnou objednal originální i s fólií do dveří. Dnes díly dorazili, tož jsem se pustil do výměny. Původní igelit NEPORUŠEN a po demontáži stahovačky sem koukal jak puk: je originální s datumem výroby 97!!! A pak že to nic nevydrží :lol: :lol: :palec: :palec: :palec: :palec: A ještě ke všemu se plast zlomil tak dobře, že lanka zůstali našponovaný, takže koupím ten slavný kousek plastu a schovám stahovačku do foroty :pivo: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červen 7, 2017 Sdílet Odesláno Červen 7, 2017 (upraveno) Moje první byla LZ a hned v den koupě taky origo ale 2001, ta tvá měla teda výdrž ! :D jen jsem vyměnil plast za nový a když jsem teď tlumil dveře tak jsem vyměnil i všechny 4 na předních stahovačkách a zbývá už jen PZ, to taky preventivně vyměním ať mám klid... Jinak když víš co se stalo a okamžitě zastavíš motorek tak se lanku nikdy nic nestane, problém je že většina lidí netuší co se stalo a snaží se okno dostat nahoru a stahovačku tak zničí respektive lanko.... :) Upraveno Červen 7, 2017 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 8, 2017 Sdílet Odesláno Červen 8, 2017 Parádní údržba :palec: ! Stahovačky jsou bolest... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2017 Zase nějaká maličkost B) B) B) no nekup to za 350 vč. dopravy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červenec 13, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2017 Pěkně to postupně vylepšuješ ! :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 13, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2017 Dík, snažím se 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červenec 13, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2017 Jojo, každý detail se počítá ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 18, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2017 Tak "první selhání". Špatné spony na manžetách řízení způsobili, že se po ně dostala voda a řízení to vzdalo... Starší z vrakáču jsem nechtěl, nový je drahý, tož jsem koupil repas, tak snad bude OK... Kdyby nepršelo, už by Octávečka zase jezdila, tak snad o víkendu. Jinak další blbůstky přistály doma, jen doufám, že ten háček půjde někam přidělat. Nemáte někdo zkušenosti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 18, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2017 Servorizeni jsem menil loni na jare a jelikoz jsem stal pred stejnou otazkou jako ty, tak jsem nakonec koupil repasovane rizeni a zatim pracuje bez problemu a jelikoz to rizeni po repasi vypadalo jako nove, tak verim ze vydrzi hodne dlouho. Ty hacky uz mam asi 8 let v kufru a mam je uchycene v kapsach u zadnich svetel. Jsou tam takove kovove profily, na ty jsem prisrouboval L profil a na to ty hacky. Ted jsem na mobilu, ale jak se dostanu k PC, tak ti muzu poslat fotky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červenec 18, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2017 Koukám taky doma na koleni s omezením v podobě počasí, to jsme dva :palec: já si měnil teď nedávno tímto stylem spojku :D Řízení si myslím že bude OK i repasované ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 19, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2017 Konny: za fotky budu rád :palec: Romix95: dělám tak doma zatím všechno, většinou u tchána v garáži (spojky, rozvody, motory, podvozky, laky,...) ale teď tam mám původní sedačky z mé dvojky nachystaný na vytepování a náslený prodej a motorku, takže musela stařenka zůstat venku. Každopádně se blízká na lepší časy: už se dělá projekt (a všechny potřebné papíry pro stavební povolení) na garáž a do ní časem i zvedák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 19, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2017 Tak tady to máš chlape ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 19, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2017 :palec: :palec: :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červenec 23, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2017 Řízení poskládáno (konečně), čerpadlo vypadá že je OK, geometrie domluvená na úterý, takže :palec: Namontoval jsem i ty pedály a koženou ručku, ale vedle ní vypadá již letitá manžeta hrozně, tož se nedá nic dělat, už je objednaná :lol: Háček do kufru budu řešit snad během týdne Dneska jsem ještě udělal klasické servis a využil trochy chemie po dobrých referencích od kamarádu Každopádně odhaleny další nedostatky :pest: Na pravém zadním kole se seká ručka, takže pro jistotu a trochu klidu půjdou oba třmeny vyměnit a chladič už taky něco pamatuje... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Říjen 8, 2017 Autor Sdílet Odesláno Říjen 8, 2017 Tak po dlouhé době se opět "něco děje". Díky fotonávodu od KONNYho jsem konečně namontoval háčky do kufru i já :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 9, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2017 Parada, rad jsem pomohl :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 10, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2017 Háčky jsou parádní ! :palec: Stále mám díky nim nákupy pěkně zavěšeny a nic se mi v kufru nevysypává ! To tam mělo být už z výroby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Říjen 11, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2017 (upraveno) Jak se chova auto po tech chemiich??? Ja kdyz jsem menil olej tak jsem pouzil plechovky od tec 2000 prodavaj je v kelly a po zkusenostech je to zatim to nejlepsi co jsem poznal.... Jsou zo tyhle a musim rict ze se motor neskutecne zklidnil :) Upraveno Říjen 11, 2017 uživatelem Sterny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Říjen 11, 2017 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2017 Abych pravdu řekl, tak jsem asi žádný rozdíl nezaznamenal. Kamarádi to chválili, tak jsem chtěl vyzkoušet, ale nevím. Podle mě je chod motoru stejné a zvuk taky (ale hlučnost sem neměřil), takže těžko říct. Průplach je dobrá věc, ale asi je jedno, od koho je. Mám ještě jednu sadu, kterou chci použít na PDčku, tak uvidíme, co to udělá... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Říjen 12, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2017 To ja ti na pd udelal a jak jsem psal za me osobne se to s timhle hoodne zklidnilo a to to pred 2lety delal tata automechanik a i on sam cumel co to udelalo a je dobry ten prostredek kterej se lije do nadrze dat do palivovyho filtru ze je to koncentrovsnejsi a vypali to bordel v palivovy soustave a ten pak vyleti ven... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Prosinec 23, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2017 Omlouvám se za delší neaktivitu. příprava bytu a stěhování způsobilo nedostatek času na cokoliv jinýho. Každopádně za nedlouho se s Vámi v této sekci (O1) budu muset rozloučit. Já jsem si pořídil trochu většího pracanta a moji dvojku (jakmile se dodělá několik maličkostí (http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=30297) dostane manželka a jednička tudíž půjde z domu, tak kdyby měl někdo zájem, jak to bude aktuální, zveřejním to tu ;) Nové pracant ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 23, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2017 (upraveno) Pěkné vozítko ;) copak se tam zabydlelo pod kapotou ? :) Oktule bude škoda ale co se dá dělat, nějaká předběžná představa o ceně ? :) Upraveno Prosinec 23, 2017 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Prosinec 24, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2017 (upraveno) Sharan je rok 2004, 1.9 TDI-PD 96kW, 370 tis. km, xeny, 4x el. okna, el. zrcátka, tempomat, MF volant, dvouzonové climatronic, vyhřívaný čelní sklo a sedačky, TZ na 2000kg. Koupeno na 17" ALU, které jsou k mání ;) Octavie je škoda, ale jedno auto musím prodat a dvojky by mě bylo škoda víc. Doufám, že se dostane do dobrých rukou. Jak dodělám dvojku, vyměním na jedničce ještě čelní sklo (mám zakoupeno vč. nového origo torpéda), zadní třmeny a LP blatník (je v něm díra). Na net to dám asi za 49 (ještě podle situace), ale je mě jasný, že to za to nedostanu, ale aspoň je z čeho slevovat. Kdo sleduje toto téma, ví, jak na tom octavia je... Upraveno Prosinec 24, 2017 uživatelem Avanti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Leden 14, 2018 Sdílet Odesláno Leden 14, 2018 Sharan koukám taky slušný kilometry, výbava taky super, tak hlavně ať dlouho bez problémů slouží :) No Okta je prostě v TOP stavu, tak snad to někdo ocení a bude se o ni dál dobře starat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Leden 15, 2018 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2018 To bych nebyl já, kdybych si koupil auto s málo kilometrama :D Sharan při koupi 365 xxx km - momentálně 371 xxx Octavia I při koupi 462 xxx km - momentálně 499 xxx Octavia II při koupi 169 xxx km + cca 150 stočených (110 potvrzených, takže minimálně 279 xxx km) - momentálně 315 xxx + to stočený :D :D :D :D :D Až nastane ten správné čas, půjde jednička na internet a uvidíme, co bude reálný, ale jak říkáš, zasloužila by si někoho, kdo se bude starat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Únor 1, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2018 Takový malý jubileum :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 2, 2018 Sdílet Odesláno Únor 2, 2018 LUXUSNÍ KM !!! :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Únor 2, 2018 Sdílet Odesláno Únor 2, 2018 Paráda, hold kde je péče tam to šlape a je jedno kolik to naskákalo :) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Duben 16, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2018 Tak už nastal ten smutný čas rozloučit se... Vyměněn olej a nějaké filtry, vyměněno čelní sklo + nové torpédo a trysky ostřikovačů a holka šla na internet... Tímto chci oficiálně prohlásit prodej za zahájený, dám to i sem do sekce auta na prodej, ale něž tak učiním, tak dám jen odkaz: https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/17750211?goFrom=list Cenu jsem přestřelil, ale aspoň bude prostor manévrovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Červen 24, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červen 24, 2018 Tak bohužel (bohudík) se stařenka neprodala. Vím, že sem za ní chtěl dost, ale vzhledem k tomu v jakým je stavu je mě líto ji dávat za pár korun pryč. Ty mě už nevytrhnou, takže stařenka zůstává doma. Aspoň bude mít manželka čem jezdit než se dodělá dvojka a pak se bude pokračovat u stařenky ve dříve řečených opravách/úpravách. Garáž už má víceméně nachystanou a bude sloužit jako třetí auto v rodině 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.