Guest Zdenál :D Odesláno Leden 6, 2016 Sdílet Odesláno Leden 6, 2016 Zdravím chlapci a dívky, již delší dobu mi nejede topení na Octávě ( 1.6 75kW)... Klapka je funkční, dnes byl vyměněn termostat. Jakmile zahřeju na 90°C fouká vlažný vzdoušek... Co se hadic k topení týče - jedna je vlažňounká, druhá ledová.. Díky předem za rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Leden 7, 2016 Sdílet Odesláno Leden 7, 2016 Měl jsem před léty v mrazech stejný problém. Vyřešení bylo jednoduché- Vzádu v motoru jak jsou ty zmiňované dvě hadice do výměníku(radiátoru),tak stačí pořadně ohřát motor nejlépe na volnoběh po jízdě tak 15min. Potom si vzít sikovky,nebo vhodné kleště na spony a lehce uvolnit ledovou hadici-hlavně ji nesundat! Začne z ní prolínat kapalina a mělo by to po uvolnění lehce zasyčet- radiátor se odvzdušní.Pak chvíli počkat a zopakovat ještě 2x. Vše dělat za běhu motoru a mezi kroky počkat až se zvedne v systému opět tlak. Mě toto pomohlo a auto se okamžitě roztopilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Zdenál :D Odesláno Leden 7, 2016 Sdílet Odesláno Leden 7, 2016 Díky... hned vyzkouším a napíšu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Leden 9, 2016 Sdílet Odesláno Leden 9, 2016 Tak co Zdenál pomohlo to odvzdušnění?- Víš jak důležitá je zpětná vazba tady na foru,ať víme,že to funguje a rada k něčemu byla . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Zdenál :D Odesláno Leden 9, 2016 Sdílet Odesláno Leden 9, 2016 Omlouvám se, vcelku to pomohlo, už se i zahřeju, ale na saunu to stále není :) Každopádně základ je, že už to trochu hřeje, až opadne zima, budu se v tom muset šťourat víc :) Obávám se, jestli není ucpaná hadice, protože to má docela malý průtok... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Leden 9, 2016 Sdílet Odesláno Leden 9, 2016 Díky za tak rychlou odezvu. . No a poradím ještě jednu věc-pokud je špatný okruh topení,tak si vyzkoušej následující: -Zahřej motor normální jízdou(cca 15km) -Najeď na úsek,kde se bude dát kalit rychlostí do 130km/h(nejlépe dálnice) -Zapni si topení(naplno) tak,aby ti foukal teplý vzduch přes výdechy nahoře na palubce(ne na okno) -Jeď rychlostí 90km/h a začni zrychlovat,tím se začnou zvyšovat otáčky a mělo by být znát větší intenzitu topení(díky větším otáčkám vod.čerpadla) -Auto by po 1km mělo topit hodně intenzivně(tím pádem víš,že vod.čerpadlo je OK-není protočené na hřidelce a točí jak má) -Pokud tomu tak není může být problém v čerpadle. Napiš jaký máš rok výroby,což je podstatné. U původního čerpadla byla hřídelka nalisována do plastové vrtulky a po čase se stalo,že se teplem v tom plastu protočila a čerpadlo nedávalo patřičný výkon(prokluzovala hřídelka),což se projevilo horším chlazením(v zimě to ani nepoznáš díky chladu venku-motor chladí v pohodě),ale co už poznáš je právě to topení.Intenzita se musí se zvýšenýma otáčkama také zvyšovat. Pokud tomu tak není a radiátor je odvzušněn,tak to může být další věc,která vyžaduje pozornost(čerpadlo). Motorizace 1.6i AVU(mám já)mají ještě ventil,který upřednostňuje ohřátí motoru a pak až pouští topení(auto topí později) Motorizace 1.6i BFQ už tento ventil nemají a měly by topit co nejdřív. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Zdenál :D Odesláno Leden 9, 2016 Sdílet Odesláno Leden 9, 2016 Máme rok 2003, motor BFQ... No dálnice tu nikde nemáme, ale brzy to odzkouším. Momentálně toho času moc není, ale co nejdříve zkusím... Každopádně moc díky za rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stevo292 Odesláno Leden 10, 2016 Sdílet Odesláno Leden 10, 2016 Mal som podobný problem. China bola v upcpanom radiatore. Riesenie odpojil som hadice a zapojil som záhradnú hadici a preplachol som radiator v oboch smeroch. Vyšlo s toho niečo čierne a kúsky rozoadkeho plastu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Leden 10, 2016 Sdílet Odesláno Leden 10, 2016 stevo292: Ty kousky plastu asi byly z rozemleté vrtulky vod.čerpadla.Jedno takovy rozemlety mám i já doma Teď už kupuji jen s kovovýma lopatkama,které jsou jeden celek s hřídelkou čerpadla. Originál čerpadlo se mi v roce 2008 rozbilo na sračku.(plastová vrtulka(viz foto,kde zůstal jen náboj na vrtulku.Zbytek plastu se vyplavil po demontáži a nějaká část zůstala na náboji.Ten jsem z něj "sloupal") Pak je na čerpadle taky patrné proč k této závadě došlo.Čerpadlo originál vlevo-na foto 3- je svou řemenicí "zafrézované" do tělesa čerpadla tím pádem došlo k poškození vrtulky o blok motoru(rozemletí).Výrobní vada?.... ^_^ -nevím... Kovové značky Hepu už toto po 90tis. neudělalo.(partné z foto).Momentálně mám opět Hepu a 80tis. na něm a vše OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.