Přejít na obsah

Mrochta US army

Doporučené příspěvky

Takže čaute

Po dlhom váhaní som sa rozhodol predstaviť svoju octáviu aj ja. Najprv by som ju chcel predstaviť. Pozliepali ju v roku 2003, natreli na ňu nejakú srandovnú striebornú farbu a putovala na slovensko kde svoju púť začala ako služobné auto môjho otca. Moj otec na nej najazdil a zažil všelijaké veci kedže nieje to žiadny mlaďoch a ani kilometrov nemá málo. Po ukončení práce v roku 2009 si otec so sebou zobral aj vtedy jeho milovanú octáviu. Vtedy mala nalietaných okolo 200 000 a odkúpil ju za slušných 5000€.

Do roku 2012 sa na nej len jazdilo a robila sa bežná údržba. V roku 2014 som auto ako tak dostal ja. Najprv sa mi to auto moc nepáčilo (pretože tam bolo veľa vecí na opravu a auto sa moc stratostlivosti nedočkalo hlavne ešte keď bolo ako služobné) čo sa aj podpísalo keď odišlo turbo. Auto dovtedy vobec nechhcelo ísť stále padalo do núdzaku a vobec neťahalo. Nikomu sa to ale nechcelo riešiť a povedali sme si že auto dojazdí a pojde preč. Čo ale čert nechcel cez leto 2014 odišlo turbo. Tak sa dalo na repas a porobili sa všetky veci ako tak. Od vtedy som si ho nejak oblúbil a pomaličky aj začal dávať do poriadku. Kedže som bol ešte študent tak peňazí naňho moc nebolo tak sa poriešili veci ako váha vzduchu, vedenie, atď. Auto som dostal ako tak do pucu.

Tu ale začína rok 2015 a menšia kolízia pri ktorej mi vznikla škoda 1000€ (podľa poisťovne) samozrejme nebola to moja chyba a tak som pekne dostal 1000€ a mohli sa začať opravy samozrejme stále v duchu že auto už len dojazdí a pojde preč. Vtedy malo 388 000km.

Keď som ale auto rozobral a s kamarátom opravil tak som si k nemu nejak spravil vzťah. Keď už bol celý komplet predok dole tak sa porobili veci ako EGR OFF, vyčistené sanie, pretesnenie všetkého atď. Kedže si to pri havárii odniesli aj svetlá tak som rovno zohnal xenóny a všetko k tomu potrebné.

Mám rád veľmi decentný a clean style, páči sa mi US svietenie a také ARMY farby takže auto bude ladené v tomto smere.

No a v podstate tuto to všetko začalo. Takže vám sem dám aspoň taký malý zoznam čo sa už stihlo

-EGR OFF
-vyčestené sanie
-vymenené tesnenia
-nová váha vzduchu
-brzdy 288mm (pretože 280 stále kopali)
-samozrejme komplet repas tehlíc (nových)
-maxidot
-rádio symphony
-nejaké vonkajšie úpravy
-xenóny
-nivelácia
-komplet spojka jednohmota

No a čo ma momentálne čaká ?

Takže hneď na jar
-nové komplet rozvody, kladky, vodná pumpa (všetko origo)
-čaká ma repas hlavy lebo mám podfúknuté tesnenie takže keď už bude dole tak pojde všetko nové nech je to dobre spravené
- plánujem celolak a dať to niekomu kto robí karosérie a všetko mi to zlícuje (po tej havárke mi nejak nesedí pravá strana nárazníku a ani svetlo)
Na leto poriadne kolesá aspoň 17tky
-brembá 323mm alebo AP racing 312 z ibizy cupry
-komplet FMIC aj s vedením
-špičky aspiň fb502
-turbo 1749VA
-chip

No a uvidíme čo ma po ceste stretne inak momentálne má auto 410 000km a motor je v super kondícii (až na to tesnenie pod hlavou) . Včera ráno -15 auto naštartovalo na brnk. Asi som ešte zabudol je to motor 1.9 TDI ASV 81Kw a výbava bola elegance.

Tak nejaké fotky

Takto dopadol típek ktorý mi nedal prednosť

post-34978-0-81214800-1453558527_thumb.jpg

Takto moja octa

post-34978-0-82830900-1453558674_thumb.jpg

Tu sa opravovalo

post-34978-0-83727800-1453558720_thumb.jpg

Občas niečo povolí :D

post-34978-0-89843800-1453558784_thumb.jpg

Občas niečo nechce povoliť

post-34978-0-16423900-1453558885_thumb.jpg

Občas mi niekto niečo ukradne

post-34978-0-47226300-1453558979_thumb.jpg

Občas oslávime aj nejaké výročie

post-34978-0-76828900-1453559020_thumb.jpg

Makať treba aj v zime

post-34978-0-02786200-1453559094_thumb.jpg

A takto vypadáme teraz

post-34978-0-99195200-1453559207_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takže dnes prebehla základná údržba a to výmena baterky, stará bola už na tom hodne zle a teplotách v noci -10 ma museli ráno štartovať cez káble, takže nová baterka, vyčistené všetko okolo baterky a tak.

Viem že po výmene baterky by sa mali nadstaviť dojazdy okien, teda aby fungovalo to že keď predné okná majú na vypínači dve polohy, prvá keď ju treba držať aby okno išlo hore a druhá že stlačím a okno by malo samo výjsť, skúšal som okná naučiť dojazdy ale vôbec mi to nefunguje stále mi idú okná iba vo vrchnej polohe vypínača ale nie tak že sa mi automaticky samé zatiahnú ale tak že musím držať ako keby bol v prvej polohe,

Druhá vec je tá že že mi nejak blbne otváranie dverí alebo ukazovanie na maxidote, neviem vôbec prečo to tak ukazuje a čo to robí ale prikladám sem aj video kde to je natočené. Proste ak mám naštartované auto a otvorím vodičové dvere tak mi neukáže na maxidote že sú otvorené a ani sa nerozsvieti stropné svetlo avšak svetielko ktoré je v dverách to sa rozsvieti. Ale napríklad vypnem motor a v momente ako ho vypnem sa mi na maxíku ukážu otvorené dvere. Totot už rieším dlhšie a neviem čo s tým kedže zámon očividne funguje keĎ pri vypnutom motore to ukazuje všetko v pohode

post-34978-0-87367300-1453732430_thumb.jpg

post-34978-0-36301300-1453732970_thumb.jpg

Neviem prečo ale nejak sa mi to tam nezmestilo, ale nebol čas to štelovať lebo vonku je škaredo a menil som to iba tak na rýchlo, takže cez týždeň sa na to pozriem

post-34978-0-16409800-1453733053_thumb.jpg

Prikladám aj video:

https://youtu.be/YPSuFgIyjD0

Inak a ak by niekto doma mal tak zháňam spodný kryt motora na TDI komplet aj s tými bočnými. Tak ak sa niekomu doma váľa nepotrebný, kľudne aj pooškieraný tak by som ho zobral :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...